vissza a főoldalra

 

 

 2015.11.06. 

„Egyház és társadalom” címmel tartottak szakmai konferenciát Egerben

A Szent István Rádió indulásának 15., a Szent István Televízió létrejöttének 4. évfordulójához kapcsolódva rendeztek szakmai konferenciát október 27-én az egri líceum kápolnájában. Az előadók a konferencián az oktatás, a kultúraközvetítés, a marketing és a nyomtatott sajtó területén szerezett tapasztalataikat osztották meg egymással és a hallgatósággal.

 Ternyák Csaba egri érsek az egyház számára az oktatási intézmények átvételével nyílt lehetőségeket elemezte. Mint mondta, az utóbbi években egyre nagyobb bizalommal fordulnak a szülők az egyház felé, így mára már negyven fölé emelkedett az egyházi fenntartású oktatási, nevelési intézmények száma a főegyházmegyében. A főpásztor előadásában kiemelte: az egyház az egész embert kívánja szolgálni, üdvözíteni, így tekint az oktatásban vállalt társadalmi szolgálatára is.

 Az elmúlt kétezer évben soha nem volt olyan fontos a PR, a szervezeti, az intézményi kommunikáció az egyház számára, mint ma – hangsúlyozta Radetzky András, a Magyar Katolikus Rádió vezérigazgató-helyettese. Kitért arra is, hogy az egyház mint szervezet emberi cselekedeteken keresztül valósul meg. Ezért fontos a bizalomépítés és a „hírnév” gondozása, amelynek alapja: amit mondasz, amit teszel, és amit mások gondolnak rólad.

 Szabó Irén az egyház kultúraközvetítő szerepéről szólt, valamint a sárospataki Római Katolikus Egyházi Gyűjtemény állandó és időszaki kiállításait, a vallási turizmus szempontjából jelentős Szent Erzsébet-út állomásait és szakrális emlékeit mutatta be. Mint mondta, az egyházi kultúra az emberben lévő transzcendenst bontakoztatja ki.

 A meghívott előadók után Bérczessy András igazgató-főszerkesztő mutatta be a Szent István Rádió és Televízió történetét.

 A rendezvény végén Szarvas István atya, az egri katolikus médiát működtető alapítvány elnöke mondott záróbeszédet.  

Fotó: Balogh Ferenc

 

(Egri Főegyházmegye/Magyar Kurír)