vissza a főoldalra

 

 

 2015.11.13. 

Felszentelték a temetőkápolnát Déván

Közösségi összefogásból megépült temetőkápolnát szentelt fel november elsején Déván dr. Orbán Szabolcs OFM, az Erdélyi Ferences Rendtartomány elöljárója. A nyolc boldogságról szólva elmondta: a történelem során sokan sokféle módon ígértek és ígérnek mai napig boldogságot, melyhez pénz és hatalom által lehet eljutni.

 A keresztény ember számára azonban egészen más út kínálkozik az igazi boldogság elérésére. Az egyszerű egymásra figyelés, a körülöttünk levőkről való gondoskodás, a békesség megteremtése, alapjában véve a krisztusi szeretet megélése hozhatja meg azt a boldogságot, mely minden megpróbáltatás közepette megőrizhető. A dévai közösség boldog lehet, hiszen Istenre tekintve, őseiket tisztelve, önzetlen munkával és adakozással építették meg a temetőkápolnát, ahol imádkozni tudnak szeretteikért.

 Albert Leánder OFM dévai plébános külön köszönetet mondott mindazoknak, akik anyagiakkal, kétkezi munkával, ügyintézéssel, imával támogatták az építkezést. A szentmisét követően sor került a kápolna előtt felállított és szintén frissen felújított világháborús emlékmű megáldására is.

 

Gáspár-Barra Réka

nyugatijelen.com