vissza a főoldalra

 

 

 2015.10.16. 

Feketekassza a szociknál

Hamis számlák, adócsalás

Feljelentést tett a Fidelitas az MSZP VIII. kerületi alapszervezetének gazdálkodása ügyében – közölte Böröcz László elnök, s hozzátette: Katona Tamás, a szocialisták pártigazgatója jelezte, nem örül a „feketekasszának”, de az élet bonyolult.

 Mi a gond a józsefvárosi szocialisták háza táján?

 – Feketekasszáról beszéltek szocialista politikusok, köztük Komássy Ákos, a józsefvárosi MSZP elnöke egy, a sajtó birtokába került hangfelvételen, amelyen a 2014-es gazdálkodást tekintették át a szocialista politikusok. Ezen a rögzített beszélgetésen részt vett a VIII. kerületi MSZP vezetése és a pártigazgató, Katona Tamás is. Ezért gondoljuk azt, hogy ez nem csupán helyi, hanem országos ügy. A hangfelvétel elvileg februárban készült. A hivatalos felvételt a beszélgetés kényességére tekintettel leállították. De a résztvevők közül valaki mégis rögzítette az elhangzottakat. Az elmúlt hét hónapban bármikor lett volna lehetősége az MSZP – mint a legnagyobb ellenzéki párt – vezetésének az ügyet kivizsgálnia, de nem tette meg, s nem is nyilatkozott róla.

 Komássy Ákos viszont igen. Szerinte a feketekassza csak egy becenév, ami egy feketére festett pénztároló dobozt takar…

 – S vajon a forradalmi kasszájukat milyen színűre festették? Vörösre? Ne nézzék az embereket idiótáknak!

 Ki ellen tett feljelentést a Fidelitas?

 – Ismeretlen tettes ellen tettünk feljelentést, ezután a hatóságok dolga megvizsgálni az ügyet és kideríteni, hogy történt-e bűncselekmény. A hangfelvételből költségvetési csalásra, számviteli törvény megsértésére, adócsalásra következtethetünk. Valamint arra, hogy hamis számlákat gyártanak és feketén foglalkoztatják embereiket.

 Az MSZP Budapesti Pénzügyi Ellenőrző Bizottsága azonnali vizsgálatot indított a párt józsefvárosi kerületi szervezetének gazdálkodásáról. Holló a hollónak kivájja a szemét?

 – Ha a szocialisták bizottságot hoznak létre, az általában nem talál semmilyen rendellenességet. Kétlem, hogy ezt az ügyet ők megpróbálják valahogy megmagyarázni, és mivel nem bízunk korrekt eljárásukban, ezért tettük meg a feljelentést. Ha a felvétel igaz, az MSZP-nek feljelentést kellett volna tennie.

 Elképzelhető, hogy a szocialista párt más szervezeteiben is előfordult?

 – A szocialisták pártigazgatója azt mondta, nem örül a „feketekasszának”, de szerinte az élet bonyolult. Ez arra enged következtetni, hogy nem csak Józsefvárosban történhetett ilyen eset, talán országos szinten finanszírozta fekete pénzekből kampányát az MSZP, ezzel megkárosítva a magyar államot és az adófizetőket.

 

Medveczky Attila