vissza a főoldalra

 

 

 2015.10.16. 

Másodjára módosították az idei tartományi költségvetést

A vajdasági parlament képviselői 66 igennel, 18 nem mellett megszavazták a tartományi költségvetés módosítását, amely így 4,34 milliárd dinárral, azaz mintegy 7 százalékkal csökkent, jelenleg pedig 59,6 milliárd dinárt tesz ki. A tartományi kormány azért javasolta az átütemezést, mert „Szerbiában kifejezetten rossz a gazdasági környezet, ez pedig meglátszik a vállalatoktól befolyó nyereségadó összegén is”.

Bojan Pajtić tartományi kormányfő a sajtónak nyilatkozva azt mondta, hogy a szerbiai alkotmányban meghatározottak alapján az állam 40 milliárd dinárral, illetve a vállalatok adóiból származó bevételek alapján további mintegy 4,5 milliárd dinárral tartozik a tartománynak.

 Zoran Radoman tartományi pénzügyi titkár a képviselőház ülésén elmondta: a módosítást követően 3,3 milliárd dinárral kevesebb pénz jut a nagybefektetésekre, emiatt azonban nem kerülnek veszélybe a legfontosabb projektumok, csak egyesek realizálására a jövő évben kerül sor.

 A költségvetés módosítását nem támogatták a Szerb Haladó Párt (SNS) képviselői, mert meglátásuk szerint a tartományi vezetés képtelen volt egy olyan költségvetést létrehozni, amelyet nem kell kétszer módosítani. Ugyanakkor a 2015. évi tartományi költségvetés második korrigálását a Szerbiai Szocialista Párt (SPS) köré tömörülő koalíció sem szavazta meg.

 

(vajma.info)