vissza a főoldalra

 

 

 2015.10.16. 

Három a kislány

„Orbán är farlig för hela Europa”

„Orbán veszélyes egész Európára” hazudja az egyik, s ugyanilyen címen jelenteti meg a nép körében eléggé el nem ítélhető módon csak enyveskezűnek nevezett és meggyőződéses kommunista párttagként számon tartott filozófusnővel az interjút a vezető svéd lap.

Vajon tudják ezek a szerencsétlen svédek, hogy Lukács György mekkora mocsok volt. Hogy vér tapad a kezeihez? A 86 éves budapesti filozófus elmondta, a „fundamentalista menekültpolitika egész Európát fenyegeti”. Heller a kormánnyal és a miniszterelnökkel kapcsolatban számos helyen idézi fel a nácizmust, a fasizmust és az antiszemitizmust. A kormányról szólva a totális ideológiák – nácizmus, kommunizmus, fasizmus – jutnak az eszébe és az, hogy ezek közös nevezője az ellenségre való igény. Kifejtette, az Orbán-kormány korábban erősen támaszkodott az antiszemitizmusra, de a zsidógyűlöletet átengedte a Jobbiknak. Elmondta, Orbán ellenfeleit üldözik, mint korábban őt is, és még ma is egész falvak vannak, ahol azt hiszik, állami pénzt sikkasztott. Heller kifejtette, Magyarország nem diktatúra, de az ellenzék ostromlott állapotban van. Az interjú azzal a figyelmeztetéssel zárul, hogy az európaiaknak Orbánt komolyan kell venniük, mivel majd meg kell védeniük a kontinenst vele szemben. A magyar miniszterelnök el akarja terjeszteni politikáját más országokban, és ez nem valószínűtlen forgatókönyv. Azaz veszélyes figura az egész kontinensre nézve, zárul az interjú.

 Veszélyben a sajtószabadság Magyarországon

Közli az álhírt tartalmazó jelentést az ún. mértékadó uniós ügyekre szakosodott hírportál. Az Újságírókat Védő Bizottság (CPJ) nevű amerikai nem kormányzati szervezet megint arról hazudozik, hogy Európában veszélybe került a sajtószabadság, de különösen Magyarországon súlyos a helyzet, amióta „a nacionalista Orbán Viktor vezeti Magyarországot, vagyis 2010 óta”. Az Újságírókat Védő Bizottság, az angol elnevezés kezdőbetűivel a CPJ magyarországi jelentéséért Kati Marton, a CPJ vezető testületének tagja a felelős, ő a másik hazudozó vagy legalábbis a hazudozást eltűrő, aki Holbrooke utolsó felesége volt. Holbrooke, a diplomata, közíró, egyetemi tanár és befektetési bankár, akinek meghatározó szerepe volt általában a békéltetésben, ha élne, talán nem tombolna ez a hazug magyarellenes propaganda.

 A harmadik hantás

Keno Verseck, a jobboldali kormányok idején Magyarországot rendszeresen támadó német újságíró a német hetilap online portálján Magyarország gyorsított eljárásban ítéli el a menekülteket címmel írt cikkének vége felé Sándor Zsuzsát, a Legfelsőbb Bíróság volt szóvivőjét idézi, aki a harmadik hantás. Szerinte a bírói kartól nem azért nem várható tiltakozás ezen eljárások ellen, mert csak törvényes eljárások vannak, hanem azért, mert a bírók nem akarják kockára tenni az egzisztenciájukat.

 

NSSZ/Czyla