vissza a főoldalra

 

 

 2015.10.16. 

Információs támadások

Az orosz légierő több mint 50 harci gépe és helikoptere támadásokat hajtott végre az Iszlám Állam nevű terrorcsoport ellen. A támadásokban elpusztították a szíriai Al-Latamna város közelében az Iszlám Állam parancsnoki épületkomplexumát, jelenti az orosz hírügynökség angol nyelvű honlapja. A The Wall Street Journal a közismert amerikai pénzügyi világlap, miután Oroszország elindította a Szíria elleni légitámadásait, hirtelen ráébredt, hogy az Iszlám Állam valójában népirtást hajt végre a szíriai és iraki keresztények ellen.

A jobb később mint soha elv alapján az Egyesült Államoknak és az Európai Uniónak együttes fellépését sürgeti. Más amerikai orgánumok ugyanakkor élesen támadják az oroszokat, azt állítják, a szíriai bombázások nem az Iszlám Állam, hanem Aszad politikai ellenfelei elleni támadások. A rágalmakra Vlagyimir Putyin orosz elnök a globális orosz televíziónak nyilatkozva kijelentette, már akkor megjelentek „hírek” a Szíriában végrehajtott orosz légi csapások állítólagos polgári áldozatairól, mielőtt az orosz harci gépeket első alkalommal mozgósították volna. Putyin az ilyen és ehhez hasonló sajtótámadásokat, melyek hamis jelentéseken alapulnak, „információs támadásoknak” minősítette. Ugyanakkor kijelentette, érdekes módon sajtóvisszhang nélkül maradt az a tény, hogy „más országok már több mint egy éve bombázzák a szíriai területeket, erre Damaszkusztól felkérést nem kaptak, és az ENSZ-től sem volt erre felhatalmazásuk”.

Ugyanitt a Pink Floyd világhírű előadóművésze Roger Waters kijelentette, az amerikai média nem számol be arról, hogy mi történik a világban. Úgy vélte, hogy az ENSZ egy olyan korrupt testület, amelyet az Egyesült Államok ural azáltal, hogy a legtöbb szavazattal rendelkezik elsősorban a Biztonsági Tanácsban.

 

NSSZ/Czyla