vissza a főoldalra

 

 

 2015.10.16. 

Kik támogatják az embercsempészeket?

Egy német hetilap kiderítette, hogy Münchenben október 16–18-án baloldali csoportok olyan kongresszus megtartására készülnek, melynek fő célja az embercsempészek imázsának javítása. A tény, hogy ilyen kongresszust meg lehet hirdetni, önmagában is felháborító, de az hogy ezt a kongresszust az adófizetők pénzén támogatják, abszurdum. Pedig nem kacsa, igaz, hogy az EU-alapból 140 250 euróval járulnak hozzá a tanácskozáshoz. Ehhez a disznósághoz München város kulturális főosztálya is anyagi támogatást nyújt, mint ahogyan a Rosa Luxemburg Alapítvány is.

Amikor a támogatásra fény derült, a Goethe Intézet neve – amelyet korábban támogatóként tüntettek fel – eltűnt a kezdeményezők honlapjáról. A kongresszuson „Arany Lisa”-díjat is átadnak a fontosabbaknak ítélt embercsempészeknek. Hans-Peter Uhl, a CSU (bajor Keresztényszociális Unió, a kormánykoalíció tagja) parlamenti képviselője bírálta az embercsempészek imázsjavítását célzó kongresszust: „Tekintettel az embercsempészek fogságába került számtalan halott gyermekre, nőre és férfire, a rendezvény cinikus, és ellene hat azon intézkedéseknek, hogy e bandákat megbilincseljék” Az egyik markáns támogató a Rosa Luxemburg nevét viselő alapítvány. A hölgy lengyel születésű, marxista politikai gondolkodó, filozófus és forradalmár volt. Ő alapította A vörös zászló (Die Rote Fahne) című újságot és a Spartacus Szövetséget (Spartakusbund), amely a későbbi német kommunista párt magját képezte. Napjainkban követői a luxemburgista mozgalom tagjai. Ez ellen az arrogancia ellen szava nincs a The New York Timesnak, bezzeg az osztrák Szabadságpárt miatt nagyon aggódik a vezető amerikai lap Az osztrák jobboldal meghosszabbítja a náci éra árnyékát című cikkében: „Mint ahogyan az illik Sigmund Freud városához, Bécsnek két arca van, az egyik édes, a másik baljós. A bécsi szelet és a rétes, Mozart és az opera mögött azon nácik öröksége settenkedik, akik arra kényszerítették a zsidókat, hogy fogkefével pucolják a járdát”.

Bécsben október 11-én lesznek a választások és a „szélsőjobboldali Szabadságpárt fenyegeti” a főváros szociáldemokrata uralmát. A Szabadságpárt győzelme előrevetítheti „egy populista, bevándorlás ellenes hangulatnak az árnyékát egész Európában”.

 

czyla