vissza a főoldalra

 

 

 2015.10.16. 

Verbić: Nem látom, miért esne szét a kormánykoalíció

Srđan Verbić szerbiai oktatási miniszter nem látja, miért esne szét a kormánykoalíció a lehallgatási botrány és ez ehhez kapcsolódó korrupciós vádak miatt. Leszögezte továbbá, hogy Kori Udovički kormányalelnök, államigazgatási és helyi önkormányzati miniszter – aki egyébként Verbićhez hasonlóan párton kívüliként van jelen a kormányban – a teljes támogatását élvezi az általa végzett munkához.

Újságírói kérdésre, hogy milyen volt a légkör a tegnapi kormányülésen, amelyen a sajtó szerint elkezdett széthullani a kormánykoalíció, illetve Udovički felajánlotta lemondását, Verbić azt mondta, hogy ez egy normális kormányülés volt, éppen ezért nem látja, miért esne szét a koalíció.  

„Normális volt a légkör, nem különbözött más kormányülésekétől. Ez a munkánk, vitatkoznunk kell, néha megtörténik, hogy nem egyezik a véleményünk bizonyos prioritások kapcsán” – fogalmazott.

 Kijelentette továbbá, hogy teljes mértékben megérti, min dolgozik Udovički, hiszen nagy feladatot jelent a fizetési rendszer átszervezése. „Természetesen ebben a teljes támogatásomat élvezi” – szögezte le.

 „Komoly megoldásra van szükség az oktatásügyi fizetések terén“

 Az év végéig teljesíteni kell az oktatásügyi dolgozóknak az anyagi helyzetük javítására adott ígéreteket – jelentette ki ma Srđan Verbić, illetve hangsúlyozta: „valódi, komoly megoldást kell találni a fizetések kérdésére”.

 „Természetesen segítséget kell kapniuk a tanügyi dolgozóknak, erről már régen megállapodtak, már csak az kérdéses, technikailag ezt hogyan hajtjuk végre. Biztos vagyok abban, hogy teljesíteni fogjuk kötelezettségeinket” – nyilatkozta újságíróknak a tárcavezető.

 Szavai szerint még ugyan nem született meg a megoldás, de a tanügyi szakszervezetek – mint fogalmazott – jól tudják, mit hajtottak eddig végre, írja a Tanjug.

 

(vajma.info)