vissza a főoldalra

 

 

 2015.10.16. 

Európa bádogkontinenssé válhat

Az Európába özönlő hatalmas népesség miatt a tét nem az, hogy „Európa muzulmánná válik, hanem, hogy káoszba, polgárháborúba süllyed” – hangoztatta a kormánypárti politikus. Ez a népvándorlás egész Európát robbanással fenyegeti, ami azt jelenti, hogy nem az érkezők fognak jobban élni, hanem Európa fog bádogkontinensé, sátortáborrá válni – fűzte hozzá.

Csöbör Katalin (képen) kijelentette, hogy az illegális határátlépők sokasága nem háborús területről érkezik, a migránsok többsége a magasabb életszínvonal miatt érkezik ide, „egy részük szerencsevadász”, ráadásul terroristák is lehetnek közöttük.

Mint mondta, akár több tízmillió ember is útnak indulhat, ezért döntött úgy a miniszterelnök és a kormány, hogy Magyarország határait meg kell védeni, a nemzeti konzultáción pedig egymillió ember nyilvánította ki ezt. „Ha Magyarország határait megvédjük, akkor egész Európát megvédjük” – jegyezte meg.

Az Európai Tanács elnöke, Donald Tusk szavait idézve Csöbör Katalin azt mondta: nem igaz, hogy nem lehet megvédeni Európa határait. „Ezt csak azok mondják, akik nem akarnak Európában határokat, akik világállamot akarnak” – tette hozzá.

Emlékeztetett Orbán Viktor miniszterelnök szavaira, miszerint a népvándorlás nemcsak Európa problémája, „ez világméretű probléma, és világméretű megoldásra van szükség”. Hozzátette: remélhetőleg minden nagyhatalom komolyan veszi ezt a problémát, és késlekedés nélkül cselekszik.

 

Sz.