vissza a főoldalra

 

 

 2015.10.23. 

AB Research: nem jutna parlamentbe az RMDSZ

Nem jutna be a parlamentbe az RMDSZ, ha most vasárnap rendeznék a parlamenti választásokat – ez derül ki az AB Research nevű közvélemény-kutató most közzétett felméréséből -adja hírül összeállításában Balogh Levente a kronika.ro-n.

A Liberális Tanulmányok Intézete által megrendelt kutatás szerint jelenleg a kormányzó Szociáldemokrata Párt (PSD) a legnépszerűbb 43 százalékos támogatottsággal, de közvetlenül mögötte, 41 százalékkal következik a legerősebb ellenzéki párt, a Nemzeti Liberális Párt (PNL). Az ALDE 6, Monica Macovei volt igazságügy-miniszter M10 nevű pártja pedig – immár a parlamenti küszöb alatt – 3 százalékos támogatottságot élvez.

 A Népi Mozgalom Párt (PMP) és az RMDSZ egyaránt 2 százalékon áll. Mindazonáltal a válaszadók 16 százaléka nyilatkozta azt, hogy jó véleménnyel van az RMDSZ-ről.

 A közéleti személyiségek hierarchiájában Mihály egykori király vezet 55 százalékos népszerűségi indexszel, őt Klaus Johannis követi (53 százalék), majd Călin Popescu-Tăriceanu (51), Victor Ponta (40), Gabriel Oprea (29), Liviu Dragnea (28) és Traian Băsescu (25) a sorrend – írja a kronika.ro.

 

(erdely.ma)