vissza a főoldalra

 

 

 2015.10.23. 

Elterelési hadművelet

Lendvai Ildikó egykori cenzor asszony szükségét látta egy gyorstüzelésű ATV-beli elterelési hadműveletnek.

Azt a mindenki által tapasztalt tényt, hogy a Jobbik együtt mozog az MSZP-vel a párt volt elnöke szeretné letagadni. Ezért arról beszél, hogy a Jobbik és a Fidesz választótábora között van átfedés. A volt országgyűlési képviselő aggódik, mert szerinte a Jobbiknak tavasszal végre sikerült komolyan feljönnie a Fidesz nyakára, és most meg a Fidesz tudatosan lehalássza a Jobbik szavazóit. A Jobbikot a legutóbbi időközi választásokon kimutathatóan a szocik szavazói hozták nyerő helyzetbe.

Ők működnek remekül együtt az önkormányzatokban. Miért fájna különben Lendvai Ildikónak, hogy a Jobbik szavazóit tudatosan lehalászhatja a Fidesz? Kálmán Olga erre rá is kérdezett, hogy jobban örülne a jobbikos sikernek talán? A volt cenzor asszonyt meglepte a kérdés, és egy olyan, tőle szokatlanul zavaros okfejtésbe bonyolódott a Fidesz szavazóinak jobbra tolásáról, ami viszont engem lepett meg. Már elfelejtette volna, hogy éppen ők és éppen azért találták ki, hogy korszakváltókra van szükségük, mert a régi politikai elitből, amely kizárólag a balliberális eszmerendszer rabjaiból állt, elege lett az embereknek? Ellentmondásos mondatokat hallhattunk tőle. Egyrészt egy széles népmozgalomról beszélt, amelyből majd kiemelkedik a vezér. Azután azzal kapcsolatban, hogy elégedetlenség van az MSZP-n belül a vezetéssel, Lendvai Ildikó azt mondta: hiba ha egy párt messiást vár, elég volt az egyszemélyes megváltókból.

Az MSZP-nek rengeteg problémája van, de ezek közül egyik sem Tóbiás József vagy a vezetés. Ugyanakkor a demokratikus ellenzék térfelén hiány van a vezetők terén, nem harcos pártkatonát kell választani, más típust kell keresni, mondta Lendvai Ildikó. Szerinte Bécsre kell odafigyelni, ahol félő volt, hogy radikális jelölt fog nyerni, ehhez képest szociáldemokrata polgármester lett. Végül előjött a farbával. Tóbiás József jó elnök lehetne, ha nem azt az utat keresné, hogy hogyan politizálhatna egyedül. Őrült beszéd, de van benne rendszer – jut eszembe Polonius híres mondata. Hát persze.

Ha igaz, hogy a jobbikos KGBéla ügyei napvilágra kerülnek kémkedési ügyben, akkor kiderülhetnek az oroszon kívül az itthoni kötődései is.

 

Cz.