vissza a főoldalra

 

 

 2015.10.23. 

Egy forintért megmondom
(név és cím a szerkesztőségben)

Úgy tűnik, a liberális politikai elit és a „befolyásos, szintén liberális véleményformálók” lebetliztek. Addig hülyítették kölcsönösen egymást, míg így nem jártak. Hogy mivel is kezdődött vesszőfutásuk, arról nem beszélnek pedig kellene, hiszen 2010-ben csak az átok teljesedett be rajtuk. Kétség nem férhet ahhoz, hogy ők azok, akik 94-ben az SZDSZ-t a Horn Gyula által összekalapált MSZP-re ráerőszakolták.

Azután az ő tanácsukra puccsolták meg a 2002-ben választást nyert Medgyessyt, és favorizálták Gyurcsányt, aki szép szisztematikusan szétzilálta a pártot. Az öngyilkos őszödi beszéd, már az MSZP felett mondott halotti beszéd volt, és nem igazságbeszéd, ahogy azt a liberális mesügék szajkózták, és erre húzott még lapot Gyurcsány a 300 Ft-os vizitdíj ötletével, amire a nép válaszolt a népszavazáson. Az MSZP pedig volt szíves és nem hallotta meg a nép hangját. Nem úgy mint az SZDSZ-es Horn Gábor, aki a Gyurcsányi blablára – „Nyilvánvalóan vannak, akik a nagyon konkrét kérdésre mondtak nemet. Azt mondták, ha nem muszáj fizetni a 300 forintot, akkor mi nem nagyon fizetnénk a 300 forintot” – úgy reagált az SZDSZ frakcióvezetője az egyetértően mosolygó SZDSZ elnökhöz, Kókához fordulva: „Egyáltalán. nem azt mondták Feri, azt mondták, menj a picsába, valljuk be.”

Az SZDSZ értett a szóból, elment melegebb éghajlatra, vagyis megszűntnek nyilvánította magát, de liberális figuráik változatlanul nyomják a tök felesleges neoliberális sódert. Ha az MSZP-s politikusok az utca népével beszélgetnének és nem a pártirodákban őriznék a székeiket, akkor a legelső kocsmában találnának maguknak a neoliberális elitnél százszor bölcsebb tanácsadót.

Az MSZP nagyon hasonlít a Mézga családra, fogalma sincs a modern világról, kellene valaki, aki egy forintért megmondja nekik, mi a pálya.