vissza a főoldalra

 

 

 2015.10.30. 

Termékeny talaj

Az ember mindig reménykedik, hogy némely, ellenzékinek felmagasztalt, horda módra viselkedők elérték a talajt, hogy ennél már nincs lejjebb. Azután megpillantja felhívásukat az igazán széles nyilvánosságot jelentő interneten.

„A DIKTÁTOROKAT A VILÁGON A NÉP HARAGJA ÖLTE MEG!!! ORBÁN, MOST RAJTAD A SOR!!! A MAGYAR NÉP NEM AKARJA, HOGY EGY DIKTÁTOR SANYARGASSA A MAGYAR NÉPET.”

A háttérkép egy akasztófa, rajta tábla, a táblán felirat:

„A Nicolae Ceausescu román diktátor mintájára felállított Magyar Népbíróság ítélete: Orbán Viktor vezette Fidesz–KDNP-kormány”. Több, országosan ismert ellenzéki politikus is tagja annak a Facebook-csoportnak, amely programként fogalmazza meg Orbán Viktor és kormánya népharag általi megölését.

A felhívást közreadó Facebook-csoportnak tagja Niedermüller Péter DK-politikus, európai parlamenti képviselő. De az oldalon Hunvald György, korábbi VII. kerületi polgármester, a DK-s színekben politizáló Szabó Zoltán, Vojnik Mária volt MSZP-s egészségügyi államtitkár és Szepessy Zsolt neve és/vagy fényképe is szerepel.

Már látszik, hogy Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök korábbi, a Kuruc.infót is megszégyenítő szavai termékeny talajra hullottak. Mint közismert, a hónap elején született egy bírósági ítélet, melyben korrupciós ügyben marasztaltak el személyeket.

Gyurcsány ennek az eseménynek kapcsán küldte fenyegetését a sajtón keresztül Orbán Viktornak, Polt Péternek, Kovacsics Gábor eljáró ügyésznek, Handó Tündének és az ítélkező bírónak, Somogyváriné Csendes Máriának, hogy: Ne számítsanak nyugodt nyugdíjas évekre, mert tettük nem fog következmények nélkül maradni!

Az ítélkező bíró és az eljáró ügyész kipellengérezése eddig a Kuruc.infónak volt a sajátja. A hatalom megszerzését követően „kinyitjuk az aktákat, és akkor a mai vádlókból vádlottak lesznek” – üzeni egy olyan ember, aki a Kuruc.infóval ellentétben valóra is válthatja fenyegetését, miután bejegyzett politikai párt vezetője. Jó, ha figyelünk, és emlékezünk: 1956. október 23-a közeleg, melyet november 4-e követett. Akkor az olyan bolsevisták, mint pl. Apró Antal, idegen diktatúra fegyveres erejére támaszkodva a magyar nép ellen fordultak.

Hiába kérdezgeti álnaívan Tamás Gáspár Miklós, hogy mit gondol az ilyen államférfiú a hatalmi ágak elválasztásáról? Mit gondol a bíróság (és az ügyészség) függetlenségéről? Hogy képzeli azt, hogy – alig burkoltan – megtorlással fenyeget embereket esetleges választási sikere esetén? Gyurcsány valamely, neki nem tetsző bírói ítélet miatt nyilvánosan megfenyegeti az ügyészség és a bíróság munkatársait?

Hogy miről mit gondol Gyurcsány, arról TGM először az ő szeretett eszdéeszeseit kérdezze, akik a mai napig Gyurcsány hatalomra kerüléséért fáradoznak, és nem mellesleg együtt kormányoztak. Másodszor kérdezze példának okáért Kuncze Gábort, aki most az OTP-ben múlatja napjait, és a nagyon demokratikusan bájolgó Bolgár úr beszélgetőpartnere a Klubrádióban, hogy ők és a hallgatóik mit gondolnak ezekről a figurákról és tetteikről? Vajon miért nem beszélik meg ezt a témát a világhírű rádiójukban? Érdekelne a véleménye a tőkéstársnak is ebben a témában, amely egy zsidó vallási szervezet.

 

cz