vissza a főoldalra

 

 

 2015.11.04. 

MEGJELENT a MAGYAR FÓRUM XXVII. évfolyamának 45.száma!

A tartalomból:

Mi áll az amerikai támadás mögött? (címoldalon)

A kormány újabb amerikai ekézése nem belpolitikai okokra vezethető vissza, sőt alapjában nem is köthető szorosan a kormány tevékenységéhez. Az orosz siker Szíriában, illetve a menekültáradat, melynek fenntartása orosz segítséggel is történt, átrajzolta az európai erőviszonyokat. Egyelőre még csak a kommunikáció, a közvélemény szintjén. Azonban a lengyel fordulattal – még ha Kaczinsky atlantista, tehát Amerika-barát kormányzásra készül is – Európában végletesen megbillenhet az erőegyensúly. A Budapest–Varsó tengely esetleges kialakulása, illetve az európai közvélemény szimpátiája egy olyan másodhatalom kialakulását eredményezheti, mely valóban befolyásolhatja az európai politikát. Ez a mai helyzetben az amerikai külügy megítélése szerint nem szerencsés, és általában is elmondható, hogy Washington nem kedveli, ha felborul az „egyensúly”

 Csurka István: Visszaemlékezés (2.oldal)

S most, amikor írom ezt a visszaemlékezést már túljutottunk az IMF megállapodás, a huszonötmilliárdos egészen valóságos láncra fűzés első szakaszán: a Bajnai-kormány már az összeg nagy részének nyakára hágott. Az Orbán-kormány pedig, noha nem írt alá semmit, ezzel a feltétellel veszi át a kormányzást. Nem tehet mást. Az évtizedek alatt felhalmozott adósságmennyiség, amikor a kamatok fizetésére is újabb hiteleket kell felvenni és kötvényeket kibocsátani, megfojt minden önálló nemzeti kezdeményezést. Nem az SS és nem Wesenmayer vagy Eichmann parádézik Budapesten, hanem az IMF tart fenn korlátozott demokráciát – Bilderberg-demokráciát. Ez a két IMF-megállapodás a két igazi korszakhatár. A második Gyurcsány–Bajnai négy évre, azért volt szüksége a Bilderberg-csoportnak, hogy az államcsődig elgörgesse Magyarországot. Az IMF mentőöve béklyó és bilincs, a feltétel nélküli és a korlátlan IMF–Bilderberg-uralom. Megjegyzendő, hogy a Bilderberg-értekezletek soha nem zajlanak le az IMF vezetőinek jelenléte nélkül. Az IMF vezetője csak a Soros György által rendezett régi vacsoráról hiányzott, a Margitkertből, de lélekben ott volt, mint ahogy Antall József is lélekben lett 15 millió magyar miniszterelnöke. Aztán pedig megkötötte a Bilderberg-alapszerződéseket Ukrajnával, Szlovákiával, Romániával. De az idő mégis áthalad szépen a Bilderberg-csoport fölött. (2010)

 Sértés az értelemmel szemben (3.oldal)

A Corvinus Egyetemen tartott beszédről meg az a véleményünk, hogy a hang Jákobé de a kéz Ézsaué volt. Mert hallottuk mi már a szemrehányásokat Goodfriend úrtól unásig a választási körzetek, a határvédelem és az alkotmánybíróság vonatkozásában. Ám e bírálatok jogosságát megvizsgálva, megkérdezzük, hogy jól átgondolt-e a nagyköveti aggodalom? Mert szerény tudásunk szerint a nemzetközileg ismert angol eredetű nevén „gerrymandering” politikai fogalom, éppen amerikai példa alapján vert gyökeret nálunk, a találmány amerika szabadalma. A választókerületek határainak átrajzolása Elbridge Gerry massachusettsi kormányzó ötlete.

 Tüske a köröm alatt (3.oldal)

62 éve, November 22-én orvlövészek kivégzik kampánykörútján a hivatalban lévő elnököt J. F. K.-t, a gyilkosságról jelentés készül. Titkosítják. Ez az ún. War-ren-jelentés, amely pontatlanságokkal és ellentmondásokkal terhes. A merényletre vonatkozó aktákat talán 2029-ben hozzák nyilvánosságra. A bíróság elismeri ugyan, hogy volt összeesküvés Kennedy elnök ellen, de nem tartja elégségesnek a bizonyítékokat a vádemelésre. Egy kerületi ügyész nyomozást folytat. A drámai, történelmi eseményről film készült. A stáblista alatt kiírják, hogy a befolyásos üzletember, akire a gyanú árnyéka vetül, 1974-ben meghalt tüdőrákban. 1979-ben Richard Helms eskü alatt vallja, hogy ez a bizonyos üzletember a Clay Shaw-nak nevezett, a CIA által részlegesen foglalkoztatott ügynök volt. Már egy 1961-es amerikai híradóban az éppen leköszönő amerikai elnök, Dwight D. Eisenhower a „katonai–ipari összefonódás” veszélyére hívja fel a figyelmet. Az 1963. november 23-án meggyilkolt John F. Kennedy elnöki tevékenysége során hozott intézkedések között voltak olyanok, melyek az elnök meggyilkolásához vezethettek.

 Az önkormányzatiság értelme és társadalmi haszna

Pénzt kapnak a migránsválsággal sújtott települések (5.oldal)

25 éve szűnt meg a tanácsi struktúra. Elégedett-e a lakosság az önkormányzati rendszerrel? Milyen változtatásokkal jár a rendszer finomhangolása? Emelkedhet-e a kistelepülési polgármesterek bére? Miként lehetnek menekültek is közfoglalkoztatottak? – ezekkel a kérdésekkel kerestük föl Pogácsás Tibor államtitkárt.  

Soros György – a spekuláns (5.oldal)

A kormányfő október utolsó péntekjén a Kossuth rádióban azt mondta, hogy a mostani migránsözönt segítik, ennek bizonyítéka, hogy tájékoztató kiadványokkal látják el a nemzetközi csempészbandák által szállított embereket. S hogy kik ezek, arra is megfelelt: Soros György neve vélhetően a legerősebb példa azok közül, akik mindent támogatnak, ami gyengíti a nemzetállamokat, és támogatnak mindent, ami megváltoztathatja a hagyományos európai életformát. Az aktivisták, akik segítik a migránsok vándorlását, akaratukon kívül is a nemzetközi embercsempész hálózat tagjai lettek. Orbán tervének lényege a nemzeti határok megőrzése, amiben a migránsok képezik az akadályt. A mi tervünk a migránsok megsegítését célozza meg, amiben a nemzeti határok képeznek akadályt – válaszolta erre Soros, és hosszabb értekezést tett közzé a kérdésről a Médiumon.

 Ahány német párt, annyi vélemény

Nem a süketek párbeszédét folytattuk (6.oldal)

Megértették-e Észak-Rajna-Vesztfália tartomány képviselői a magyar álláspontot? Mennyi migráns él a tartományban? Bírálták-e a magyar határzárat? Milyen állapotok uralkodnak a nyugat-balkáni térségben? – kérdeztük Altusz Kristófot, a Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkárát.

 Nem értik az idők szavát

Válságban az európai és a hazai baloldal (6.oldal)

A kötelező kvótarendszernek több hibája is van. A legsúlyosabb, hogy ez egy biankó meghívólevél, s a családegyesítési szabályok szerint akár nyolcszorosára is növekedhet a befogadottak száma – közölte Németh Szilárd, s hozzátette: Magyarországon nincs szükség gazdasági bevándorlókra.

 Katonai Repülő Intézet alakult

Célunk a katonai hivatástudat és az elkötelezettség elmélyítése (7.oldal)

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának Katonai Repülő Intézete október közepén jött létre. Az intézet keretein belül felsőfokú tisztképzés, szakmai továbbképzés, illetve az ezeket megalapozó hadtudományi- és katonai műszaki kutatás folyik – tudtuk meg Dr. Palik Mátyás megbízott intézetigazgatótól.

 Gólya-házak, Fecske-házak

A magas albérletárak miatt nehéz helyzetbe került diákok számára (8.oldal)

A fiatalok lakhatási problémáinak megoldására vonatkozó javaslataikról, és a történelmi verseny körüli botrányról a Fidelitas elnökét kérdeztük.

 Öngondoskodás

Nagy lehetőséget kaptak a falvak (9.oldal)

Húsz egyedi támogatási kérelem érkezett a Földművelésügyi Minisztérium által idén először elindított Termelő Falu Programra, a településeknek 173 millió forint támogatást ítéltek meg. V. Németh Zsolt államtitkár hangsúlyozta: a mintaprogramok támogatásával az önkormányzatokon keresztül arra rászoruló családok számára nyújtunk segítséget.

 Szűcs Balázs atya: Az ég és a föld összeér (9.oldal)

Halottak napja a földön élők felé mindig a felelősséget közvetíti, hogy hogyan éljük értékesen életünket. Ugyanakkor ezekben a napokban gyakran előkerül a túlvilág képe, a mennyországról, az égiekről való gondolkodás. A következő két történet ezt hivatott bemutatni. Hogyan is ér össze a földi lét az örök élettel, és hogyan élhető át a menny és a kárhozat kettőssége?

 Forradalom és megtorlás a Dél-Alföldön (11.oldal)

II. rész: Fekete Pál, a Békés Megyei Forradalmi Bizottság elnöke

z események nálunk, Békésben sem a semmiből történtek meg. Már 1956 szeptemberében nagygyűlést rendezett a csabai értelmiség a Balassi Művelődési Otthonban. Számos javaslat hangzott el a kor legégetőbb problémáinak megoldására. Én is felszólaltam, figyelmeztetve a jelenlévőket, hogy a félelem légköre, a bajok őszinte megnevezésének elhallgatása jobbító szándékú tetterőnket bénítja meg. Felszólalásomat lázításnak minősítette a pártbizottság, amit soha nem bocsátottak meg. Sejthető volt, hogy ha rosszul végződnek a dolgok, annak személyes sorsomban is kárát láthatom.

 Dénes János: A Vörös Hadsereg  hitszegő módon támadta meg az alvó fővárost (12.oldal)

A szovjet titkosszolgálat teremtette meg galád eszközökkel október 30-án a casus bellit a november 4-ei katonai orvtámadáshoz. 1956. október 30-án a rendőrruhába átvedlett ÁVH kezében volt törvénytelenül a fegyver. Ezt Mező Imrének, Nagy Imrének is tudnia kellett. A Mosonyi úti rendőrlaktanyából küldtek rendőri erősítést a pártházba. Valószínűleg köztük számosan nem is rendőrök voltak. A pártház felduzzasztott őrsége és személyzete aljasul viselkedett.

 Fókuszban a megelőzés

Az egészségkultúrát, a különböző programokat közelebb kell vinni a lakossághoz (12.oldal)

Az elmúlt tíz évben nőtt ugyan a várható élettartam Magyarországon, azonban az EU15 országok átlagához képest még mindig elmaradásban vagyunk. Ahhoz, hogy ez megváltozzon, rendszerszintű változások kellenek a népegészségügy területén – hangzott el a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet (NEFI) által rendezett szakmai konferencián. Dr. Török Krisztina főigazgató asszony: megdöbbentő, hogy az emberek többsége tisztában van az egészségét károsító életmóddal, mégis keveset tesz ellene.

 Konkurenciaharc és piacromboló híresztelések

Figyelembe vesszük a fogyasztói elvárásokat és betartjuk az egészséges táplálkozás követelményeit (13.oldal)

A sertéspiacon az árak jelenleg mindenhol alacsonyak, visszaestek. Ennek oka főként az orosz embargó, amely 15-20 százalékos piacvesztést okozott az unió nagy sertéstartó országainak. Mi az oka a sertéshúsellenes propagandának? Valóban rákkeltő a vörös húsok fogyasztása? Aki válaszol: Menczel Lászlóné a VHT titkára.

 Magyar győzelem Beregszászon

Kárpátalján jóval kevesebb az átlagkereset, mint a szabolcsi térségben (14.oldal)

Babják Zoltán fölényes győzelmet aratott a helyhatósági választásokon, a Beregszász polgármesteri székéért vívott választási csatában. Összesen 8324-en járultak a szavazóurnákhoz, ami a szavazóképes lakosság 43%-át jelenti. Ebből 6296-an (75,64%) álltak ki a magyar jelölt mellett.

 

Keresse a heti Magyar Fórumot csütörtöktől az újságárusoknál. Előfizetéssel kapcsolatos információ: +36-30-7545-017, info@magyarforum.hu

 

A Magyar Fórum korábbi cikkei elolvashatók a Facebook oldalon – amennyiben elnyeri a tetszését az oldal, kérjük „tetszikelje”.

 

/https://www.facebook.com/magyarforumonline?fref=ts/

 

A CSURKA ISTVÁN EMLÉKBIZOTTSÁG FELHÍVÁSA

 Kedves Honfitársam!  

Bizalommal teli szívvel és abban a reményben keresem fel, hogy sorskérdéseinkben egyetértünk. Végzetes volna tovább halogatni, ezért ki kell mondanunk: tartozunk megőrizni annak az embernek az emlékét, akinek ma ilyen nagy hitele van a magyarság legjobbjai között. A dolog szellemi voltából következik, hogy az őrzés megszervezése egy értelmiségi csoport feladata. Erre vállalkozott a Csurka István Emlékbizottság, amely elnökévé választott.

 Négy-öt magyar összehajol – Csurka István emlékére, ez a jelmondatunk. A mintegy 4000 honfitársunktól kapott támogatásának köszönhetően, ígéretünknek megfelelően, 2012. Karácsonyra kiadtuk a Csurka István Emlékkönyvet. 2013 nyarán pedig felavattuk síremlékét, melyen valóságos láng lobog, soha ki nem alvó. Jelképezve őt, a lámpást, aki világított szerte Magyarországon. Csurka István 80. születésnapján bemutattuk Pató Róza Csurka Istvánt ábrázoló bronzplakettjét, valamint Boros Péter szobortervét.

 Szeretnénk felhívni figyelmüket, következő nagy célunkra: a Csurka István tiszteletére emelendő köztéri szoborra. Mindamellett országjáró körutat szervezünk, hogy Csurka István a nemzeti emlékezetben is méltó helyre kerüljön. A fiatalságot is bevonnánk a programokba: a középiskolások számára novellapályázatot hirdetünk. Bár elég erőt érzünk magunkban, a feladat azonban olyan nagy és jelentős pénzeszközöket igényel, hogy saját erőből nem győzzük.

 Mint karmesternek engedjék meg, hogy Liszt Ferenc Les preludes című művének mondanivalójával búcsúzzam: az ember élete nem egyéb, mint egy csodálatos előjáték a halhatatlansághoz.

 Budapesten, 2015. novembere

 Barátsággal: Medveczky Ádám a Magyar Állami Operaház Kossuth-díjas karmestere

 Szíves adományaikat várjuk A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány számlaszámára:11712004-20341426

 Kérjük, a megjegyzés rovatban tüntessék fel, hogy „Csurka István Emlékére”. 

 A Csurka István Emlékbizottság adománygyűjtése A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány céljaival összhangban történik.

 Az alapítvány adatai: Nyilvántartási szám: 1026; Székhely: 2081 Klotildliget, Vörösmarty u. 16.; Célja: A hazai népi-nemzeti, konzervatív irányultságú kultúra és sajtó támogatása. Az Alapítvány képviselőjének neve, elérhetősége: Medveczky Attila; 1092. Budapest, Ráday u. 32.