vissza a főoldalra

 

 

 2015.09.04. 

Csapás: Megkapták a telket az ortodoxok Kovásznán

Kovászna város magánvagyonából 560 négyzetméteres telket adtak el a vajnafalvi ortodox egyháznak. A parcellán a vajnafalvi katedrális áll, a tulajdonjog átadását augusztus 27-én hagyta jóvá a fürdőváros önkormányzati testülete. Eddig koncessziós szerződés alapján birtokolta a telket a görögkeleti egyház.

Több alkalommal tárgyalta a kovásznai tanács az ortodoxok telekvásárlási kérését, tegnap pedig elfogadta a Ciprian Eugen Comşa felértékelő ármeghatározását, mely szerint a telek négyzetméterenkénti ára 9,29 euró. Az 5200 eurós árat illetően nem volt teljes az egyetértés, egyes tanácsosok ennek módosítását javasolták. Kopacz Levente azt kérte, az eladási ár legyen 12 euró négyzetméterenként, figyelembe véve, hogy a város 24 eurós áron is vásárolt telket.

 Javaslatát a tizenkét jelen lévő önkormányzati képviselő közül csak ketten támogatták, dr. Nicolae Enea viszont azt kérte, az eladási ár legyen 7 euró négyzetméterenként, mivel ilyen áron is adott el telket – szállodákat működtető vállalkozásoknak – a városháza. Az ő javaslata is elbukott, csak hárman támogatták.

 A telek adásvételi költségeit a vevőnek kell fizetnie. A vételárat szeptember 20-ig kell törleszteni, az adásvételi szerződést legkésőbb szeptember 25-ig kell hivatalosan megkötni. A tegnapi ülésen a telek eladásának jóváhagyását Vasile Şerban tanácstag köszönte meg a vajnafalvi ortodox egyházközösség nevében.

 

Bokor Gábor

Háromszék