vissza a főoldalra

 

 

 2015.09.04. 

A liberál bal fából vaskarikája

Drága Bolgár úr hiába hajtja veszettül, nap mint nap a fából vaskarikát! Az AT., a Klubrádió, a Népszabadság, a Népszava, a Vasárnapi Hírek hiába szomorkodik, favoritjuk, a Jobbik hiába kívánja a fenébe a kabinetet. Az a helyzet, hogy a kormányváltó akarat megvan, (?!) a kormányváltó tömeg azonban hiányzik – állítja egy felmérésre hivatkozva a Publicus intézet. Ám hiába ábrándul ki valaki a kormánypártokból, érdemi alternatíva híján nem választ másik pártot, inkább igyekszik távol tartani magát a politikától. Az MSZP kedveltsége gyakorlatilag négy éve állandó, azaz tíz százalék körüli. Gyurcsány Ferenc pártja, a DK a választók 3 százalékának támogatását tudhatja magáénak, azaz még mindig a mérési hibahatáron belül mozog. (Nincs ez másképp a szintén 3 százalékos népszerűséget produkáló LMP-vel sem.) Az Együtt épphogy mérhető, fogalmaznak a közvélemény-kutatást megrendelők.

Mi lehet ennek az oka? A választópolgárok értelme? Értelem? Ez gyanús, mint Bushnak a béke. Ezt a helyzetet érzékeli a liberálbal think tank. Tehát akciózás mellett dönt. Adva van egy nővérke, bizonyos Sándor Mária, aki szegényke hiába jelenik meg menetrendszerűen az ATV-ben, és hiába mondja azt, hogy az ő célja csupán 50%-os nettó béremelés minden egészségügyi dolgozónak, kilóg a fekete póló alól a politikai lóláb, pedig az napnál világosabb, hogy ha nem teszünk valamit mindenki itt hagyja az egészségügyet, aki több pénzt, jobb megélhetést szeretne. Nehezíti a liberálbal helyzetét, hogy Zombor Gábor államtitkár az egészségügyiek követelését megalapozottnak tartja, tehát nem merül el a lózungokban az egészségügyi kormányzat, éppen ellenkezőleg megoldást akar. Azt be kellene már látnia a liberálbal think tanknak, hogy a magyar egészségügyön semmilyen politikai perpatvar nem képes segíteni. Ez nem az egyik vagy másik politikai oldal ügye, ez a mi ügyünk. Ám a liberálbal még mindig a régi nótát fújja: Kíméletlen szereplőket keres, politikai céljai megvalósításához. Kovács László tolmácsolta nemrég, hogy mindenáron választást akarnak nyerni. Ezért a Jobbikot tolják maguk előtt. De mint a Publicus felméréséből (ha egyáltalán végeztek!) tudjuk, csupán kormányváltó akarat van, tömeg, az nincs hozzá. A közvélemény-kutatást a Vasárnapi Hírek rendelte meg és ő is adja közre.

A Publicus szerint a bizonytalanok körének mintegy 81 százaléka véli úgy, hogy csapnivaló a Fidesz kormány teljesítménye. De ettől a külföldről támogatott liberálbal még nem válik alkalmassá.

 

czyla