vissza a főoldalra

 

 

 2015.09.18. 

Református kórusok találkoztak Nagykaposon

Ötödik alkalommal rendezték meg a református kórustalálkozót Nagykaposon. Az Ungi Református Egyházmegye szeptember 6-án megtartott rendezvényén nemcsak Ung-vidéki, hanem bodrogközi és kárpátaljai kórusok is felléptek.

A nagykaposi református templom adott otthont az Ungi Református Egyházmegye V. Kórustalálkozójának. A megjelent kórusokat és a hallgatóságot Lőrincz Gábor segédlelkész köszöntötte, és egy rövid igeszakasszal kérte Isten áldását az összejövetelre.

Az eseményen a helyi kórusok közül egyházi és világi énekekkel fellépett a Nagykaposi Erdélyi János Vegyeskar, a Cantabile Kamarakórus, illetve az Apáti Miklós Vegyeskar a Faboto citerazenekar kíséretével. Az Ung-vidéki kórusok közül továbbá a Mokcsamogyorósi Búzavirág Dalkör adott elő. Bodrogközből az Örösi Református Kórust hallhatta a közönség. A találkozóra hagyományosan Kárpátaljáról is érkeztek fellépők, hiszen a történelmi Ung megye egy jelentős része jelenleg Ukrajnához tartozik. Előadott a Bátyúi - Újbátyúi Vegyeskar, illetve az eszenyi Immanuel Református Kórus.

 Az előadások után Pandy Árpád, helyi református lelkipásztor és Krausz Viktor esperes szólt az egybegyűltekhez, illetve Bodnár Noémi, kassai lelkész, hitoktató mondott véleményt a fellépő kórusok előadásairól, az elhangzott énekekről.

A találkozó közös szeretetvendégséggel ért véget.

 

Varga Tibor, Felvidék.ma