vissza a főoldalra

 

 

 2015.09.25. 

Johannis: a törvények koherenciájával van baj

Klaus Iohannis román elnök a parlament két házának együttes ülésén azt mondta, Románia egyik problémája az, hogy a törvények egyik napról a másikra változnak, százszor is. Példaképpen említett néhány alapvető törvényt, mint a régi adótörvényt, a tanügyi törvényt és az egészségügyi reformot.

Klaus Iohannis, aki mandátuma kezdete óta harmadjára beszélt a parlament előtt, elmondta: erős parlamentet szeretne, amely bírja az emberek bizalmát. Azt mondta, egy erős parlamenthez minőségi törvénykezésre és az állam többi szervével való funkcionális viszonyra van szükség.

 Klaus Iohannis elnök felszólalásában rámutatott: a törvénykezési koherenciában lát problémákat, hozzátéve: csak 2015-ben tizenháromszor módosították a régi adótörvényt, éppúgy, ahogyan nagyon sokszor esett változtatás a tanügyi törvényen, az egészségügyi reformról szóló törvényen vagy a munkatörvénykönyvön, egyik-másik jogszabályon akár egy hónapban kétszer-háromszor.

 Az államfő szerint a régi adótörvényt 135-ször, a tanügyi törvényt 26-szor, az egészségügyi reformról szóló törvényt 114-szer, a helyi önkormányzatokról szóló törvényt 38-szor, a munkatörvénykönyvet 28-szor, a közbeszerzésekről szóló törvényt már 35-ször módosították.

A parlament két házának együttes ülésén Victor Ponta és a kormány tagjai is jelen voltak. Az ülésen 408 honatya volt jelen, 141-en hiányoztak.

 

nyugatijelen.com / Mediafax