vissza a főoldalra

 

 

 2016.04.01. 

Johannis a fekete-tengeri és a NATO-n belüli együttműködésről tárgyalt Ankarában

Klaus Johannis román államfő törökországi látogatásán a Fekete-tengeri és a NATO-n belüli együttműködésről, illetve a stratégiai partnerség alapján történő kétoldalú kooperáció megerősítésének fontosságáról tárgyalt Ahmet Davutoglu török miniszterelnökkel.

„A török kormányfővel folytatott egyeztetés témái között szerepelt mind a két állam közötti stratégiai partnerség alapján történő kétoldalú kooperáció megerősítésének fontossága, mind a Fekete-tengeri és a NATO-n belüli együttműködés” – áll az Államelnöki Hivatal sajtóközleményében.

 A két államférfi a politikai párbeszédről, illetve a romániai török és a törökországi román származású közösségnek a két ország közötti kapcsolat megerősítéséhez való hozzájárulásáról is beszélt.

 „Mindkét fél hangsúlyozta a gazdasági együttműködés megerősítésének és a meglévő potenciál minél hatékonyabb kihasználásának fontosságát” – áll a közleményben.

 Törökországi látogatása során Johannis tegnap találkozott a Török Nagy Nemzetgyűlés elnökével, Ismail Kahramannal is. Tárgyalásaik során hangsúlyozták, hogy Románia és Törökország politikai, stratégiai és gazdasági szinten egymás kulcsfontosságú partnere, a parlamenti kapcsolatok megerősítése a kétoldalú együttműködés elmélyítését segítheti elő.

 

nyugatijelen.com / Mediafax