vissza a főoldalra

 

 

 2016.04.08. 

BOMBA A SZÍVBE

Annak idején Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök azt mondta Martin Schulzról a szocdemek EU-s parlamenti képviselőjéről, hogy „lehetne akár kápó”, vagyis koncentrációs tábor őre is, Jean-Marie Le Pen, a francia Nemzeti Front elnöke pedig úgy látta: „feje mint Leniné, beszéde mint Hitleré”. De még Daniel Cohn-Bendit, a zöldpárti EP-frakció társelnöke is felüvöltött Schulz megjegyzéseire: „fogjatok vissza, különben nem állok jót magamért!”

Az EU-s parlamenti képviselőt körülölelő antipátia általánosnak és egyetemlegesnek tekinthető. Ilyen előfordulhat bármely parlamentben, azonban az, hogy elemi iskolai végzettségű, általánosan utált személy legyen egy földrész parlamentjének elnöke, ez csak a kereszténységet megtagadó unióban képzelhető el. Az európai szocik, liberálisok – köztük az MSZP és a belőle kivált csekély értelműek közössége – által jelölt és végül parlamenti elnökké lett Martin Schulz szóvivőjét Grajewskit a főnöke általános iskolai végzettsége felől már nem is kérdezték, pedig az sincs bizonyítva, hogy az meglenne neki. Mindjárt a PhD-je után érdeklődött a sajtó: mondták az nincs neki, azután jött a diploma, az sincs, azután az érettségi, az még úgyse, lejjebb már nem kutakodott mint máskor szokott a szőrszálhasogatók serege, elfogadták, hogy Schulz a különös vágású emberek kasztjába tartozik, elég volt megszületnie, bizonyítványt sem kellett szereznie semmiről, valószínűleg rátekintéses alapon lett kiválasztva. Szóvivője pedig Mark Twainnel takarózott, aki állítólag azt mondta volt: soha nem keverhető össze a végzettség a képzettséggel.

Ha bármelyik megvan, tegyük hozzá, de ha se ez se az?

 Az EU-ba gyakornoknak több diploma és vastag protekció nélkül bekerülni szinte lehetetlen, erről jut eszembe a sajnálatos párhuzam: a szocializmus pont olyan volt régebben, mint az EU most. Az előretolt primitív elvtársak libertáriánus tanácsadói alkottak egy szigorú táblázatot, amely szerint besorolták a népet. Például beosztott programozó egy tudományos kutatóintézetben kizárólag diplomás, legalább 1 idegen nyelv ismeretét papírral bizonyító egyed lehetett. Ugyane tudományos intézet igazgatójának csupán „széles látókörűnek” kellett lennie, konkrét iskolai végzettség neki nem volt előírva. Számára és társai számára elég volt a szovjet elvtársi pecsét mint a cipészsegéd képesítésű Nezválnak.

Mint az ő látóköre a kaptafa mellett az igazságügy-miniszterséghez, pont úgy kalapálódott az összes elvtárs karrierje a hatalom megszerzésére. Aczél elvtárs Appel Henrik néven szerzett kőművessegédi papírral a zsebében lett Kádár alatt kultúrpápa. Kállai Gyula a diplomát soha nem szerzett bölcsész, Marosán György a pék, a szociáldemokráciát faképnél hagyó köpönyegforgató karrieristák mintapéldánya, Apró Antal a szobafestő, Biszku Béla a lakatos, Fock Jenő a műszerész, Kiss Károly a cipész, Rónai Sándor a kőműves, Somogyi Miklós az ács, Dögei Imre az agrárgépgyári munkás, Kossa István a villamoskalauz, Mekis József az esztergályos, és Nyers Rezső a lakatos országvezető. Szerette őket a nép, mint kecske a kést, ezt az érzést a korabeli közbeszéd a nevükből képzett vitriolos szójátékkal fejezte ki: „Kádár Apró, Dögei”.

Azt álmomban sem gondoltam volna, hogy majd így mennek a dolgok az EU-ban is. Nem arról van szó, hogy csak a diploma nélküli vezetők voltak Magyarországon hazaárulók, sőt… Hanem arról, hogy még a minimális alappal sem rendelkezőket bábként használta egy idegen hatalom. Schulz nem kivétel, a Barroso-bizottság első alelnöke a svéd Margot Wallström is bizottsági elnök lehetett diploma nélkül. Mi magyarok megszenvedtük már a kontraszelekció kártételeit egy idegen hatalom zsarnoksága alatt, van összehasonlítási alapunk, ezért megalapozottan állítjuk, hogy az EU pont olyan tehetetlen dib-dáb játékszere már most (s milyen lesz még, ha így marad) bizonyos köröknek, mint a szocialista tábor országai voltak annak idején. Diplomás és a nélküli vezetőit terheli ezért a felelősség. Azt láttuk mi lett az utódállamokban élő népek sorsa. Kifosztás, párialét.

Erős, egymást tisztelő, szuverén nemzetek tagállamainak szövetségéből álló Európára, saját érdekeit szem előtt tartó, azok érdekében fellépő okos, becsületes, kiváló képességű vezetőkkel, erre lenne szükség. Ellenben Schulz, a bolti eladó max egy általánossal a háta mögött ül a magas polcon. Ha egy 20 évesnek nincs érettségije, a szülők aggódva kérdezgetik egymást: mi lesz ebből a gyerekből? Ha őkelmét 60 évesen vezetőnek teszik, akkor a társadalom aggódhat: mi várható tőle s egyáltalán mit tett le az asztalra?

Az sajnos már nem kérdés mi várható Martin Schulztól. Ő a nemzetállamok által áhított Európa ellensége. Hogy a hozzá hasonlóak mit tettek le Európa asztalára, látjuk. Most kizárólag Juncker és Merkel nyakába van varrva a migránsáradat kitervelői előtti kapituláció, de Schulzok nélkül talán nem lett volna ilyen sikeres a földrész népeinek keresztre feszítése. Káosz és anarchia. E két szó jellemzi működésüket. Mégsem térnek észre, sőt nekik áll feljebb. Schulz legutóbb abszurdnak és aljasnak nevezte a magyar kormány kvótareferendumról szóló kezdeményezését. Az általánost talán befejező EP elnök emellett arról is beszélt, hogy vannak Magyarországon olyan települések, amelyek nem utasítják el a menekülteket. Szerinte ilyen például Szeged. Mint fogalmazott: „egy elkötelezetten baloldali város, oda bármennyi menekültet el lehet küldeni”. Na de ki mondta ezt Schulznak? Az MSZP-s Botka. És ki mondta ezt Botkának? Hogy a szegediek nem, az biztos. A betelepítéspártiaknak úgy tűnik nem elég a brüsszeli bizonyíték. Vagy az zavarja őket, hogy Magyarország biztonságra törekszik? Nyugodtan letelepíthetők a tömegesen érkező migránsok, mondják, hiszen a robbantók, állítólag több generációval korábban befogadottak leszármazottai. Ezt ezek a mesügék a wilkommenskultur védelmében szajkózzák. Felötlik az emberben a kérdés: ennyire hülyék és/vagy aljasok?

A belga királyság védelem nélkül hagyott, átjáróházhoz hasonlító fővárosában, Brüsszel városában, Belgium valamint Flandria fővárosában, az EU és a NATO székhelyén, kissé patetikusan Európa szívében, akadálytalanul robbantottak. Az áldozatok száma egyelőre 34 halott és 316 sebesült. Felelős nincs. Most vált volna okafogyottá a kötelező betelepítési kvóta körüli népszavazás? Szó nincs róla.

 

czyla