vissza a főoldalra

 

 

 2016.04.20. 

MEGJELENT a MAGYAR FÓRUM XXVIII. évfolyamának 16. száma!

A tartalomból:

Csorja Gergely: Eljutottunk ameddig lehet (címlapon)

2010-ben Magyarország a mély völgyből, melyben nyolc éve kiúttalanul botorkált, elindult a hegycsúcs felé. A sikeres indulás, a tévút gyors odahagyása lényegében egy embernek köszönhető. Orbán Viktor túravezetői minőségében egy látszólag járhatatlan ösvényen felvezette az országot a hegy derekára. Itt tisztább a levegő, messzebb lehet látni, könnyebben mozog a társaság. A fölfele haladás közben, valamikor 2014-ben elértünk egy magassági pontra, ahol tábort vertünk. Az útkeresés feszültségei, a viták, hogy kinek nehezebb a csomagja, ki kap többet a közös ételből, ki segíti, és ki hátráltatja a haladást, a táborban veszekedéssé erősödtek. A tábort veszélyeztető idegenek megjelenése a veszekedést elcsendesítette, és a társaság újra útra kelt. Csakhogy a nehéz csomagok nem teszik lehetővé a felfelé haladást. Ezért a társaság – a csúcs alatt jóval – körbe-körbe jár. Mindenféle utakkal próbálkozunk, de a terhek csak az oldalirányú haladást teszik lehetővé. Akik felfelé indulnak, azokat a többiek visszarángatják. Ne úgy, ne most, ne ti.

 Csurka István: Légiparádé –1989 (2.oldal)

Elkezdődött hát az alkotmánykampány, szárba szökkent immár a sztrájktörvény, végezhetnénk koreográfiai mutatványokat a korszerűnek kidobolt – lehet, hogy az is – társulási törvény ütemeire, s egy kis gyűrögetés után használhatnánk egészen más célra a ma már mindenki által csak papírkacatnak visszaigazolt sajtótörvényt, és végül, de nem utolsósorban fejünk felett károg már a párttörvény. Felhős az ég. Működő országgyűlésünk ontja a fekete törvényfüstfellegeket. Soha még ennyi törvényt nem gyártottak azok, akiknek éppen az volt a különös ismertetőjelük, hogy fittyet hánytak minden törvényre. A dolgok gyönyörűen haladnak előre, és – dermesztő sivársággal áll minden. Nagy szárazság volt a télen. Néhány hétre még a légmozgás is megszűnt. Százezrek majd megfulladtak a fővárosban, az Alföldön pedig – válaszul a mozdulatlanságra – porvihar tömte be a tanyaromok fekete lukait – régen ablakok voltak – meg a szűk résű hajdúszemeket. A nyíltság – micsoda hülye szó ez is! Miért nem sajtószabadság? – éjféli zivatarként, dörgéssel és villámlással tört rá a társadalomra, talán Ady Endre „különös nyáréjszaká”-jának reprintjeként.

 A Jobbik a megváltozott helyzet teremtménye (3.oldal)

Ha megnézzük, hogy mely lapok, rádiók, tévék álltak csatasorba a Jobbikért, elámulunk. A Népszabadság, a Magyar Nemzet, a HVG, az Echo Tv, a kereskedelmi csatornák, a közszolgálati tévé, rádió. Mindenki. Az egész Jobbik-röptetés, felemelés annyira pontosan ki van dolgozva, mint egy Boeing felszállása. A Jobbik két év óta minden nap szerepel a hírekben, mindig a baloldal és a liberálisok – zsidók és a cigányok – rettegett ősi ellenségeként és mindig emelkedő pártként. Ez kétfajta embert vonz belé. A sikerre vágyó szélhámosokat és a hiszékeny, kevés szóból értő, mert kevés szóval beszélő, makogó baloldali vagy volt baloldali proletárokat. Akik úgy gondolják, hogy majd a másik Jobbik-proletár betöri az öklével a páncélszekrényt, amikor ők is jelen lesznek. Hogy kettejük közül melyik lesz a belügyminiszter, azt még nem tudják, valamint azt sem, hogy nem esnek-e egymásnak, meglátván, hogy üres a mackó. Ma már nemcsak munkásosztály és nagy, erős szakszervezet nincs, de gyárkapun belül szervezkedő proletár sincs, aki a bérrel elégedetlen és azért politizál, ma már csak szétszórt proletárszellem létezik, vak elégedetlenség, vak csordaszellem, lakótelep dermedtség, amely mindent mástól vár és amelytől idegen a régi munkáserkölcs is. Ezért ma már a proletár szellemű emberek egyaránt szervezhetők városon, falun, hivatalban és utcán, de még a kuplerájban is. Ma már a proletár nem baloldali. Azt sem tudja mi az. Ma már az érvényesüléshez nem a proletár származást kell igazolni, hanem adott esetben a szélsőjobboldaliságot.

 A jelentés (3.oldal)

Az amerikai külügyminisztérium éppen negyvenedik éve készíti el az emberi jogokkal foglalkozó világjelentését, azaz, ha igaz 1976 óta. Nos, a tisztánlátás végett: annak az országnak a külügyminisztériuma készíti rólunk a jelentéseit, mely országban 1963-ban még a négereket, a fennálló rendelkezések szerint, „jogosan” tartóztatták le, ha be merték tenni a lábukat a fehér negyedekbe vagy más, számukra tiltott helyekre mentek el, s ott a fehérek számára fenntartott járdákon sétáltak, vagy a fehérek kávéházába be mertek ülni, vagy a kizárólag fehérek számára látogatható áruházakban próbálkoztak vásárolni.

5. vádpont: Szűkül az ellenzéki sajtó mozgástere. Bár a média még részben szabad. (Azt csinálnak, amit akarnak, uszítanak rágalmaznak, inszinuálnak szabadon.) De ezeken a vitathatatlan tényeken túl, az ellenzék több tévécsatornát, rádiót birtokol, nyomtatott és internetes lapok, folyóiratok, műhelyek, színházak garmadája áll a szolgálatukban, felhívnánk a figyelmet egy nem elhanyagolható jelenségre. Az ellenzéket támogató sajtómunkások, elemzők, se szeri se száma intézetek és társaságok, klubok és alapítványok vezetői és munkatársai anyagi helyzetét rátekintéses, illetve a környezetükből szerzett információk alapján felmérve, az a megállapításunk, hogy a rendelkezésükre álló szerkesztőségek, kiadók, stúdiók és ezek berendezései, technikai felszereltsége, a munka és életterük, valamint a nyilvánosság előtt megjelenők általános állapota (járműpark, lakásviszonyok, jövedelmi viszonyok, öltözék, fodrász, vagyoni helyzet) alapján, lényegesen gazdagabbak, mint a konzervatív, ún. jobboldali táborba tartozó hasonló területen mozgó emberek.

6. vádpont: Magyarországon tavaly 26 regisztrált antiszemita incidens volt, ám fizikai erőszak nem történt. Az antiszemitizmus megnyilvánulásainak taglalásakor a washingtoni külügyminisztérium a Mazsihisz adataira támaszkodik. (Ennek az adatnak a hitelességéhez, csak Hanákné esetét említenénk, akit az Antall-kormány alatt egy 4 m magas náci, ablakon keresztül arcon szúrt.)

 Több pénz a halgazdaságoknak (5.oldal)

A magyarországi gasztronómiai kultúra fejlődése szempontjából fontos lenne, ha a lakosság étrendjébe minél jobban beépülne a halfogyasztás

Az elmúlt hétéves európai uniós költségvetési időszak 13,7 milliárd forintos keretével szemben a jelenlegi időszakban több mint 16 milliárd forintot fordíthat Magyarország halgazdálkodási pályázatokra, amelyek a hazai halak tenyésztését, feldolgozását és fogyasztásának erősítését is szolgálják – közölte Viski József, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára.

 Újra a csepelieké a napközis tábor (6.oldal)

A szocialisták hazug, mutyis világa – csak az oktatás-nevelési területen – több milliárdos anyagi kárt okozott a kerületben

A csepeli önkormányzatnak sikerült visszavásárolnia egy Kis-Duna-parti telket a Hollandi úton. A fél Hősök tere nagyságú területen a tíz évvel ezelőtti adásvételkor a befektetőnek az volt a célja, hogy luxuslakóparkot épít, amivel tönkretették volna a csepeli Kis-Duna-part Budapesten is egyedülálló látványát és környezetét. Németh Szilárd országgyűlési képviselő, Csepel volt polgármestere, aki hajdan tanárként a területen táboroztatta a gyerekeket, elmondta: akik korábban döntöttek a gyermekjóléti ingatlan tönkretételéről, ellehetetlenítéséről, eladásáról, most éppen a „pedagógussztrájkot” szervezik.

 A magyar pálinka minőségének védelme (7.oldal)

Árban nagyon nehéz a gabonafőzetekkel versenyezni

Március végén köztestületté alakult a Pálinka Nemzeti Tanács (PNT). Eddig a Pálinka Nemzeti Tanács véleményező és javaslattevő jogkörrel működő konzultatív testület volt. A jogszabályi változások – a pálinkatörvény módosítása – lehetővé teszik, hogy a PNT a továbbiakban megnövelt hatáskörrel rendelkezzen. Mihályi László, a Pálinka Nemzeti Tanács elnöke érdeklődésünkre közölte, hogy nagyon nehéz azokban az országokban megismertetni a pálinkát, ahol a gyümölcsből egyáltalán nem készítenek alkoholos terméket, ezért hathatós marketing szükséges, s hozzá megfelelő forrás.

 Szűcs Balázs: Hivatásunk (7.oldal)

Három történet, melyek sajátosan járják körbe a hivatás gondolatát.

– Volt egyszer egy palack. De ez a palack nem volt sem üvegből, sem alumíniumból, sem műanyagból. A Palack egy tanárnak volt a gúnyneve. A diákokkal nem bírt. Minden óráján káosz uralkodott. Hatalmas felfordulás kísérte minden megmozdulását.

Az egyik gyerek az egyik órájára bevitt egy bélyeggyűjteményt. A tanár, amikor meglátta, egészen megváltozott, elmosolyodott és csak csöndben annyit súgott a diáknak: De jó, hogy bélyegeket gyűjtesz, én is azt teszem.

A tanár hamarosan elkerült az iskolából, és a diákja sok esztendőn keresztül nem tudott semmit róla. Egyszer, már felnőttként, hallotta azt, hogy egy barátja meglátogatott egy idős, beteg embert, aki tele volt panasszal, szomorúsággal. Arra panaszkodott, hogy rossz hivatást választott, mert pedagógus pályára ment, pedig semmi érzéke nem volt a gyerekekhez. Ez az öreg Palack volt.

–Egyszer 7-8. osztályos fiatalok összebeszéltek, hogy meglátogatják a közeli idősek otthonát és bevisznek az idős embereknek egy-egy szál virágot, amit a saját zsebpénzükön vesznek. Amikor a gyerekek megérkeztek az öregek otthonába a virágokkal, az idős emberek nagyon kedvesen fogadták őket, majd kérdezték, hogy mennyivel tartoznak érte. Azt gondolták, hogy a gyerekek gyűjtenek valamire. Erre a gyerekek igen-igen meglepődtek, majd megmondták az időseknek, hogy ezeket csak úgy hozták, azért hogy felvidítsák a kis öregeket.

 Csökkent a hazai autólopások száma (8.oldal)

Magyarország az utóbbi években egyszerre vált cél-, forrás- és tranzitországgá a gépjárműbűnözés terén

Az Interpol II. Globális Gépjárműbűnözés Elleni Konferenciájára 2016 februárjában Bangkokban került sor, ahol Bagi Ferenc r. alezredes, az ORFK Bűnügyi Osztályának kiemelt főnyomozója és Dr. Horváth Georgina r. törzszászlós, a Gárdonyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozója vettek részt és előadást is tartottak. Az első ilyen jellegű konferenciát 2013. november végén tartották Lyonban. Ennek apropóján az alábbiakról beszélgettem alezredes úrral.

 Nem feledkeztünk meg a kárpátaljai egyházakról (9.oldal)

A baloldaliak azt hiszik, diktálhatnak a püspököknek

Soltész Miklós államtitkár hibásnak tarja, hogy a nyugat-európai országok előbb nyújtanak távoli vidékeken élő idegeneknek támogatást, adnak nekik vízumot, mint akár a kárpátaljai magyaroknak vagy az ukránoknak. Ez a mi gondolkodásmódunktól távol esik, és ezért tartjuk fontosnak, hogy a kárpátaljai magyaroknak és az ukrán embereknek segítsünk – közölte az államtitkár.

 Az énektanítás varázslata (10.oldal)

Az uniformizálás rombolja képességeinket, elzárja fejlődési útjainkat

Hruby Edit magánénekesnő, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának tanársegédje: nem a magam képére formálom, oktatom növendékeimet. Ezt nem is szabad, mert mindenki kapott a Jóistentől hangi adottságot. Ami nekem adatott, azzal maximálisan éltem, viszont azt látom, s erre büszke is vagyok, hogy néhány hallgatóm sokkal többet kapott az égiektől. Természetesen léteznek az énektanítás módszertanában vitathatatlan elemek, de mivel minden énekes más, ezért mindegyik növendékemet másként kell tanítanom.

 Gyermekpavilonnal újul meg a Székely Nemzeti Múzeum (13.oldal)

Parkunkba szökőkutat tervezünk, a múzeumkerti koncerteknek pedig amfiteátrumot

Vargha Mihály, a Székely Nemzeti Múzeum igazgatója: látogatóbarát múzeumot akarunk kialakítani. Az utóbbi tíz évben sokat haladtunk ezen a téren, de még barátságosabbá kívánjuk tenni az intézményt.

 Märle Tamás: Alternatív oktatás (13.oldal)

Gyermekkoromban még volt valami kis élet a tanári hivatásban, ma a tanár is tantervlebonyolító automata.” – írta Németh László a harmincas években A minőség forradalma című nagyszerű esszéjében. Mert lehet a Kossuth téren tüntetni a tanterv és a tankönyvek ellen, ám legyen bármilyen kiváló a tanterv szerzője, mikor megy be helyettem megtartani az órát? A pedagógus szakmánál nem szoktak élni ezzel a kifejezéssel, pedig lényegében helytálló: van egy termék, amit el kell adni. Van egy tananyag, amit úgy kell a gyerekek elé tárni, hogy megértsék és felkeltse az érdeklődésüket a tantárgy iránt. Lehet ilyen vagy olyan a tanterv, biológiából biztosan meg kell tanítani az emberi vese működését. Látni példát arra is, hogy valaki duzzog a tankönyv miatt, mivel nincs benne kép a veséről, ezért csak elmagyarázza a saját szavaival. Más meg bevisz egy disznóvesét, ami egyébként majdnem akkora, mint az emberé és a gyerekekkel együtt szétvágja és tanulmányozza. Lediktálhatom Hunyadi János összes hadjáratának adatait történelem órán, de elmesélhetem azt is, hogy mi köze van Drakulához és a nándorfehérvári diadalról színvonalas animációs videót vetíthetek le. (Ma már egyre több intézményben van erre lehetőség.) Egyik tanterv sem tiltja a szemléltetést, a tapasztalati úton való tanítást.

 Lehallgatása, megfigyelése az utolsókig tartott (16.oldal)

Somorjai Ádám OSB–Zinner Tibor: A Szabadság térről Washingtonon át a Vatikánba – és vissza

„…Tartozom azonban az igazságnak és lelkiismeretemnek, hogy kifejezetten is leszögezzem: nem voltam és nem is lehettem az egyház és az állam viszonya méltányos rendezésének az akadálya, hacsak nem olyan értelemben, hogy az egyház alapvető jogaihoz ragaszkodtam. Ez kötelességem volt.” (Részlet Mindszenty József VI. Pál pápához írt leveléből – Budapest, 1971. június 28.) Forrásértékű, exkluzív válogatás jelent meg Mindszenty József bíboros, prímás, esztergomi érseknek az Apostoli Szentszékkel 1956–1971 között folytatott követségi levelezéséből. A kötet szerzőpárosa: Somorjai Ádám, egyháztörténész, pannonhalmi Szent Benedek-rendi (OSB) szerzetes és Zinner Tibor, a Veritas Történetkutató Intézet a magyar történelem 1945 utáni időszakát kutató csoportjának vezetője. A Veritas Intézet és a Magyar Napló közös kiadásában napvilágot látott kötetet 2016. március 22-én mutatták be a Magyar Nemzeti Múzeum dísztermében.

 Emlék, vér, sikítás (18.oldal)

Gárday Gábor operaénekes, színművész az Irodalmi Újság 1956. november 2-ai számát hozta el szerkesztőségünk felhívására. Ebben a lapban jelent meg először Illyés Gyula Egy mondat a zsarnokságról című verse. A művész megosztotta emlékeit olvasóinkkal.

 Csorja Gergely: Terrorizmus és a majd társadalmai (19.oldal)

Az első regisztrált terrorista csoport – micsoda meglepetés – a Közel-Keleten alakult. De nem arab, hanem zsidó közegben. A Kr. u. I. évszázadban a zélóták a Római Birodalom összeírási kísérlete ellen alakítottak mozgalmat. A Bibliából is ismert esemény, minek hatására Mária és József Betlehembe utazott Flavius szerint a szélsőséges zsidókat „lázadásra ingerelte, mert megalázta őket, hogy az egy Istenen kívül halandó embereket elismernek uraiknak”. A csoport vezetője egy Júda nevű rabbi volt, aki szent háborúként fogta fel a rómaiak elleni harcot, és utolsó leheletéig bízott az isteni segítségben. Júda lázadásnak bukása után hívei, a zélóták szétszóródtak, és ha lehet még fanatikusabb hívők lettek. Egységes zendülés szítására nem volt lehetőségük, csak kisebb terrorakciókat hajthattak végre a római hatalom és az általuk kollaboránsnak bélyegzett zsidók ellen.

 Történelmi dátum (19.oldal)

Múlt héten Netanjahu – első alkalommal a háború történetében – elismerte, hogy eddig hazudott. Végre bevallotta, hogy Izrael több alkalommal is csapást mért szíriai szállítmányokra. Mint ismeretes, a zsidó állam 1967­ben, a hatnapos háborúban szállta meg a Golán­fennsíkot. 1981­ben annektálta a területet, amelynek alig harmada maradt szíriai ellenőrzés alatt. A szíriai lakosságot elűzték, ahol addig az otthonuk volt, ott zsidó telepesek alapítottak új városokat. A nemzetközi közösség nem ismerte el Jeruzsálem lépését. Izrael és Szíria között nincs érvényes békeszerződés, csak egy 1974­ben megkötött tűzszüneti megállapodás.

 

Állítsunk közösen emléket 1956 hőseinek!

A Magyar Fórum heti és havi számaiban, internetes megjelenésein, valamint egy önálló kötettel kíván emléket állítani a magyar szabadságharcosoknak. Csatlakozzanak mozgalmunkhoz és segítsenek nekünk!

Várjuk szerkesztőségünkbe

fényképeik
mozgóképeik
rajzaik
hanganyagaik
visszaemlékezéseik
ritkaságaik
kiadatlan könyveik
cikkeik

bármilyen 1956-hoz kapcsolódó emlékük, relikviájuk eredetijét vagy másolatát. Segítségüket előre is köszönjük!

1956@magyarforum.hu

1092 Budapest, Ráday u. 32. III. emelet 3.

Aki anyagi támogatással szeretne hozzájárulni mozgalmunkhoz, annak támogatását az alábbi számlaszámra várjuk: 11712004-20341426-00000000; A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány. 1956 hősei a mi hőseink! Legyünk mindannyian büszkék rájuk!

 

Keresse a heti Magyar Fórumot április 21-étől az újságárusoknál.

 Most érdemes előfizetni!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy amint októberben főszerkesztőnk cikkében jelezte: „Anyagi gondjaink továbbra is égetőek. Így nem tehetünk mást, mint hogy megemeljük az újság árát. A Magyar Fórum évtizede, vagy talán még régebben változatlan áron jut az olvasóhoz. Most kénytelenek vagyunk a 247 forintos árat felvinni 350 forintra. Tudjuk, hogy sokak számára ez a 100 forint is nagy teher, mégis azt kérjük, hogy tartsanak ki mellettünk és támogassák továbbra is lapunkat azzal, hogy hétről hétre megvásárolják, vagy időszakosan előfizetik.” Most érdemes előfizetni. Az előfizetési díjak változatlanok. A 2015-ös évi árak. A Heti Magyar Fórum előfizetési díja egy évre: 12.844 Ft ., fél évre: 6422 Ft . A Havi Magyar Fórum előfizetési díja egy évre: 5880 Ft . Számlatulajdonos: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány, számlaszám: 11712004-20341426-00000000. Előfizetéssel kapcsolatos információ: info@magyarforum.hu; +36-1-781-3236. Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

 Amennyiben csekken fizet elő, kérjük, igényelje telefonon, vagy e-mailben a csekket, amit elküldünk önnek, és kérjük, olvashatóan töltse ki a feladóvevényt.

 

KÜLFÖLDI olvasóinkhoz!

 Szeretnénk szíves figyelmükbe ajánlani a nemzeti szellem, a keresztény erkölcsiség fórumát. A Havi Magyar Fórum előfizetési díja egy évre 200 USD, a Magyar Fórum hetilap előfizetési díja egy évre 200 USD. Az előfizetés forintban és devizában történhet.

 Számlaszám:

 11712004-20341426-00000000

 Számlatulajdonos:

 A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

 Számlavezető:

 OTP Bank Zrt.

 SWIFT (BIC) kód:

 OTP V-HU-HB

 IBAN-szám:

 HU36117120042034142600000000

 Kérjük, ne felejtse el megadni az előfizetés időtartamát, illetve pontos nevét és címét!

A Magyar Fórum korábbi cikkei elolvashatók a fuggetlenseg.hu és a Facebook oldalon – amennyiben elnyeri a tetszését az oldal, kérjük „tetszikelje”.

 

/https://www.facebook.com/magyarforumonline?fref=ts/

 

A CSURKA ISTVÁN EMLÉKBIZOTTSÁG FELHÍVÁSA

 Kedves Honfitársam!

 Bizalommal teli szívvel és abban a reményben keresem fel, hogy sorskérdéseinkben egyetértünk. Végzetes volna tovább halogatni, ezért ki kell mondanunk: tartozunk megőrizni annak az embernek az emlékét, akinek ma ilyen nagy hitele van a magyarság legjobbjai között. A dolog szellemi voltából következik, hogy az őrzés megszervezése egy értelmiségi csoport feladata. Erre vállalkozott a Csurka István Emlékbizottság, amely elnökévé választott.

Négy-öt magyar összehajol – Csurka István emlékére, ez a jelmondatunk. A mintegy 4000 honfitársunktól kapott támogatásának köszönhetően, ígéretünknek megfelelően, 2012. Karácsonyra kiadtuk a Csurka István Emlékkönyvet. 2013 nyarán pedig felavattuk síremlékét, melyen valóságos láng lobog, soha ki nem alvó. Jelképezve őt, a lámpást, aki világított szerte Magyarországon. Csurka István 80. születésnapján bemutattuk Pató Róza Csurka Istvánt ábrázoló bronzplakettjét, valamint Boros Péter szobortervét.

Szeretnénk felhívni figyelmüket, következő nagy célunkra: a Csurka István tiszteletére emelendő köztéri szoborra. Mindamellett országjáró körutat szervezünk, hogy Csurka István a nemzeti emlékezetben is méltó helyre kerüljön. Bár elég erőt érzünk magunkban, a feladat azonban olyan nagy és jelentős pénzeszközöket igényel, hogy saját erőből nem győzzük.

Mint karmesternek engedjék meg, hogy Liszt Ferenc Les preludes című művének mondanivalójával búcsúzzam: az ember élete nem egyéb, mint egy csodálatos előjáték a halhatatlansághoz.

 Budapesten, 2016. áprilisa

 Barátsággal: Medveczky Ádám a Magyar Állami Operaház Kossuth-díjas karmestere

 Szíves adományaikat várjuk A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány számlaszámára:11712004-20341426

 Kérjük, a megjegyzés rovatban tüntessék fel, hogy „Csurka István Emlékére”.

 A Csurka István Emlékbizottság adománygyűjtése A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány céljaival összhangban történik.

 Az alapítvány adatai: Nyilvántartási szám: 1026; Székhely: 2081 Klotildliget, Vörösmarty u. 16.; Célja: A hazai népi-nemzeti, konzervatív irányultságú kultúra és sajtó támogatása. Az Alapítvány képviselőjének neve, elérhetősége: Medveczky Attila; 1092. Budapest, Ráday u. 32.