vissza a főoldalra

 

 

 2016.04.29. 

Bűnvádi eljárás indult a Maros Megyei Tanács elnöke ellen is

Ciprian Minodor Dobre, a Maros Megyei Tanács elnöke ellen csúszópénz elfogadása, pénzmosás és befolyással való üzérkedés miatt indítottak eljárást a korrupcióellenes ügyészek. A tetteket a megye kormánymegbízottjaként követhette el. „2006. november 30. és 2007. szeptember 27. között a marosvásárhelyi tanács öt olyan határozatot fogadott el, amelyek alapvetően telkek haszonbérbe adásáról, egy marosvásárhelyi telek felvásárlási árának és egy hatástanulmánynak az elfogadásáról szólnak, és mindegyiket azért fogadták el, hogy egy bizonyos üzletember érdekeit támogassák” – tájékoztat a korrupcióellenes ügyészség (DNA) közleményében.

Dobre 2008-ban kormánymegbízottként, amikor a helyi önkormányzati testület határozatait kellett volna törvényességi szempontból ellenőriznie, az említett üzletembertől 120.000 lejt kapott, amelyet egy kifejezetten ilyen célokra létrehozott személyes bankszámlára utaltak át neki – magyarázza a DNA.

Az ügyészek szerint Dobre az összegből felvett 23.389 lejnyi készpénzt, 40.000 lejt pedig egy egyesületnek utalt át, amelynek székhelye ugyanott volt, ahol az üzletember többi cége működött.

 2009-es vagyonnyilatkozatában Ciprian Minodor Dobre azt írta, hogy a 120.000 lejt adományként kapta, holott ezt egy másik dokumentumban kellett volna megemlítenie.

 „2008 óta Ciprian Minodor Dobre gyanúsított kormánymegbízottként, illetve egy politikai párt megyei szervezetének elnökeként arra használta a tisztségeiből adódó befolyását, hogy személyes célokra, illetve választási kampányokra fordítható összegekre tegyen szert” – fogalmaz a DNA.

 

MTI