vissza a főoldalra

 

 

 2016.08.05. 

A liberális zenekar és liberális közönsége

A Quimby ezzel a fellépéssel végkép kiírta magát a naptáramból. Aki egy mocskos diktátornak hajlandó a zenéjével asszisztálni az emberileg vállalhatatlan.

Kíváncsi vagyok, hogy mikor figyel majd be a Kossuth-díj. Már jövőre, vagy ahhoz még el kell menni párszor Orbán előzenekarának...

Szégyen, gyalázat! Gondoljátok meg, Tibor, mihez adtátok a neveteket. Ez a helyszín az Európát megtagadó, ócska, visszataszító nacionalizmus és hazug, szégyenletes, demagóg diktatúra posványa.

Hát, fiúk, felfordult a gyomrom.

Példát vehetnétek a nagy öreg Bródy Jánostól.

Mi történik, ha Magyarország egyik legnépszerűbb együttese fellép Tusványoson Orbán Viktor előadása előtt fél nappal? Kitör a botrány a virtuális világban. Lényegtelen, hogy ugyanúgy játszották el számaikat, mint máskor, és nem hajlongtak a miniszterelnök előtt, kommentelők egész hada gerjedt éktelen haragra és marasztalta el „kedvenceit” nem éppen irodalmi stílusban.

Azok, akik a Budapest Pride-on a toleranciáért szállnak ringbe, akik legálissá tennék a drogokat, akik korlátlan szabadságot adnának mindenkinek, most képtelenek elfogadni, hogy „zenekaruk” több mint tízezer erdélyi magyar előtt lépett fel egy nyíltan nemzeti érzelmű fesztiválon. Így küzd ez a társaság a szabadságjogokért.

Teperhet Kiss Tibor és zenekara, hogy „tisztára” mossa magát, meg is jelentettek egy közleményt, amelyben leszögezik, hogy a délelőtti előadások tartalmával nem tudnak azonosulni. Most már mindegy, megítéltettek és könnyűnek találtattak: nem igazi liberálisok. Ez ám a veszteség. Mi már csak egy fröccsöt kérünk.

 

Märle Tamás