vissza a főoldalra

 

 

 2016.08.05. 

Magyarország nem lesz banánköztársaság

Erről tájékoztatta Orbán Viktor a Lauder kozmetikai világcég vezetőjét még 2010 januárjában, amikor már nyilvánvaló volt, hogy a választást áprilisban a Fidesz nyeri, legfeljebb csak az arány volt kérdéses. A kijelentés állítólag akkor esett meg, amikor a sukorói kaszinó és vigalmi negyed beruházás nemzetközi nagytőkése, Ronald S. Lauder találkozót kért a leendő kormányfőtől, mert meg akarta tudni, milyen esélye van beruházásának, az új kormány hivatalba lépése után. Lauder kezdeményezte a találkozást, maga mellé vette New Yorkból magyar származású barátját, George Patakit, az egykori kormányzót.

A találkozás tényét akkor egyik fél sem hozta nyilvánosságra, mert valószínűleg ebben állapodtak meg. Ebben a felek meg szoktak egyezni. Orbán azon kijelentésén, hogy lesz-e itt banánköztársaság, gyanítjuk, Lauder úr magában hamiskásan mosolygott, hiszen ő éppen azt tapasztalta, hogy a legteljesebb banán-köztársaságbeli állapotok közepette ment előre Gyurcsány alatt és ment előre Bajnai alatt is a telekcsereberével megmutyizott kaszinóépítése a Velencei-tó partján. Éppen ezért magabiztosan tért haza a találkozóról Lauder úr, mert meg volt győződve róla, hogy a kialakult hagyományon senki sem mer változtatni, s ha mégis, hát megnézheti magát. Hogy tartsuk a kronológiát, Orbán a Fidesz–KDNP koalíciót a kemény kijelentése után három hónappal esedékes országgyűlési választáson, mindenféle Jobbik ármány bevetése ellenére történelmi és messze ható győzelemre vezette. A liberálisokat olyan erősen ette a fene, hogy valami képtelen ostobasággal és mindenkit hülyének nézve egyszer csak szembesítették a közvéleményt a ténnyel, hogy Orbán találkozott Lauderrel. Az Amerikában regisztrált kurucinfó a Népszava cikkeit hozta szakmányban Antimagyarizmus, Zsidóbűnözés rovatában.

2010. augusztus 10-én 9.27-kor a kurucinfón is megjelent: Orbán is érintett lehet a Sukoró-ügyben? Orbán a Fidesz-elnökeként, de már a kormányzásra készülve egyeztetett szűk körben a sukorói kaszinóberuházás egyik megálmodójával, Ronald Lauder üzletemberrel – idézték a forrás megjelölése nélküli Népszava-cikket a kurucinfón. Hűha! Azt képzelték, hogy Orbánt legalább egy kicsit megcsípi, ha kiszivárogtatják, hogy találkozott Lauderrel. Az önkormányzati választásokig akarták elterjeszteni, hogy a jobbikosok az igazi hazafiak, a Fidesz meg Zsidesz, Orbánnal az élén. Természetesen meg sem említve, hogy ki kezdeményezte a találkozót, kinek volt érdeke, s miért utasította volna vissza Orbán a választási kampány forrpontján a nagy befolyású nagytőkés, a Zsidó Világszövetség oszlopos tagjának bejelentkezését.

 A zsidófalónak bemutatott Jobbik jobb helyzetbe hozását remélték az önkormányzati választásokra.

 Az nem számított, hogy Sukorón nem épült kaszinó, és az ügyet a hatóságok vizsgálták. Orbán lefeküdt a zsidóknak, ezt terjesztették.

 Ekkor írta meg Csurka István, hogy „új Lauder kenőcsöt dobtak piacra, a kenőcs egyelőre, egy személyre méretezett csak Orbán Viktort kenik be vele. Voltaképpen magával Lauder úrral kenik, kenegetik a magyar liberális sajtó segítségével”.

 Most pedig, ha hinni lehet a Heisler András levelében megfogalmazottaknak, megint újságírói manipuláció vagy téves tanácsadói információk alapján tehetett Lauder úr olyan nem valós megállapításokat, hogy a nácizmus útjára lépett Magyarország. Az Observernek adott múlt hétvégi interjújában a Zsidó Világkongresszus vezetője Magyarországot emelte ki mint az antiszemitizmus szempontjából legaggasztóbb európai országot.

 Nagyfokú arcátlanságra vall Lauder úr legújabb kirohanása ellenünk, ám ez nem tekinthető egyedi esetnek.

 2013-ban a Süddeutsche Zeitungban Magyarországról mint veszélyes, antiszemita és romaellenes úton járó országról hazudozott. Orbán pedig szerinte a demokráciáért és a polgári jogok érvényesüléséért folytatott küzdelem harcosából a magyar nacionalizmus vezető ideológusa lett. Ronald S. Lauder abban sem mondott igazat, hogy a 2010-es kormányváltás óta az antiszemita vagy romaellenes megnyilvánulások száma drámai mértékben emelkedett, s az alaptörvény negyedik módosítása következtében pedig veszélybe került a demokratikus berendezkedés.

 Állításával szemben a Mazsihisz vezetője, Heisler azt hangsúlyozta, a magyar kormány és a zsidó szervezetek között konstruktív együttműködés folyik. Európa egyik legnagyobb zsidó közösségeként a magyarországi zsidók biztonságban élnek hazájukban.

 Na de honnan is fúj a szél?

 A PestiSrácok szerint nem a jogi-, törvényességi kérdések, aggályok, hanem a magyar kormány képviselőinek megbélyegzése, rágalmazása áll a sukorói szórakoztató- és kaszinókomplexum beruházásának megtorpedózása miatt indult kártérítési per középpontjában a washingtoni választott bíróságon. A King’s City-projekt „gazdája”, a ciprusi bejegyzésű Vigotop Limited által Washingtonban indított bírósági eljárásban a befektető, Ronald S. Lauder érdekeit védő cég ugyanis arra építette fel keresetlevelét, hogy a projekt politikai bosszú áldozata lett, és hogy Budai Gyula, aki 2010 és 2012 között elszámoltatási és korrupcióellenes kormánybiztos volt, szintén antiszemita.

 

czyla