vissza a főoldalra

 

 

 2016.08.12. 

Hazudozások kora

Lukács Zoltán MSZP-s politikus: nyilvánvaló provokáció történt, a hatalom szélsőjobboldaliakat küldött ellenünk, mert nagyon nehezen tudom elképzelni, hogy a választási irodánál lévő férfiak mindannyian népszavazási kérdést akartak volna benyújtani. Lukács szerint meg akarták akadályozni, hogy a vasárnapi zárva tartás ügyében népszavazást tarthassanak. Az irodánál az MSZP–SZDSZ-sajtó Fradi-ultrákat vélt felfedezni, mégpedig azokat, akik 2013 márciusában a Fidesz-székházat védték.

Azt szajkózták, hogy Kubatov ultrái zavarogtak a Nemzeti Választási Irodánál. Ezzel szemben a helyszínen lévők azt állították, hogy Nyakó István túlságosan is kedélyesen beszélgetett az „útját álló”, nemzeti jelképekkel felszerelt férfiakkal. Ezt a történetet vessük össze azzal, hogy a hétvégén éppen ezek az ultrák tüntettek Kubatov Gábor ellen. És valóban zúgott a „Kubatov takarodj!” A demonstráció egyik jelszava szerint politikamentes Fradit szeretnének a szurkolók, és még azt, hogy szüntessék meg a vénaszkennert! Vajon az ultrák végiggondolták, hogy a szigorúbb ellenőrzés ügyében éppen most, a nagyfokú terrorfenyegetettség idején célszerű-e fellépni? Ami a politikamentességet illeti, ez valóban kemény dió. Ki lenne az ultrák jelöltje, aki politikamentesen vezetné a Fradit, talán Farkasházy? Talán a „herevasaló” Berki Krisztián, akinek a klub történetének egyik legnagyobb mélyrepülését köszönheti?

 Lehet, a résztvevők nem mindegyike tudja: miután az egyesített megélhetésiek a Jobbikkal együtt sem voltak képesek négy hónap alatt összeszedni 200 ezer érvényes aláírást, nekük erősen érdekükben állt ennek a tüntetésnek a szervezése.

Megjegyzem, így még mindig kisebb az égés, mint amekkorát a népszavazással járó tuti bukovári okozott volna.

 

czyla