vissza a főoldalra

 

 

 2016.08.19. 

Szent Margit-program

A Kárpátaljai Magyar Görögkatolikus Ifjúsági Szervezet (GISZ) a 2016/17-es tanévre újra meg­hirdeti a Szent Margit-programot.

A program célja:

A Szent Margit-program célja, hogy összekösse a Kárpát-medence, illetve a világ magyarságának jó szándékú támogatóit általános iskolás gyerekekkel, ezáltal előmozdítsa a támogatott gyerekek tanulmányi eredményeit, hitbéli életét, valamint a magyar közösség életében való szerepvállalását.

A támogatás módja:

A programban támogatóként bárki részt vehet, aki vállalja, hogy egy tanéven keresztül (10 hónap) havi fix 10 euróval támogat egy gyermeket. A GISZ egy, az egész Kárpátaljára kiterjedő adatbázist állított fel a támogatásra rászoruló gyermekekről. Az adatok alapján a támogató dönti el, hogy kit szeretne támogatni. A támogatás összegét lehetőség van készpénzben, illetve banki átutalás formájában – egy összegben vagy havi rendszerességgel – eljuttatni a GISZ számára.

• A GISZ ezt az összeget eljuttatja a kiválasztott gyereknek.

• A támogatott egy átvételi elismervény aláírásával tanúsítja, hogy megkapta az összeget.

• Az összeg átvételével párhuzamosan a támogatott egy kézzel írott köszönőlevelet ad át, melyet a GISZ továbbít a gyerek támogatójának.

• A program befejezése után a támogató dönt, hogy tovább szeretné-e támogatni a kiválasztott gyereket.

A 2015/16-os tanév folyamán 42 gyereket segített 32 támogató. A pályázatot több mint 300 kárpátaljai általános iskolás diák adta be, akik közül a 100 legjobban rászoruló közül lehetett támogatottat választani, a következő tanévben szeretnénk a támogatottak számát növelni.

Támogatónak a karpatalja.gisz@gmail.com e-mail-címen, illetve a +380 95 32 15 883-as telefonszámon lehet jelentkezni.

 

(karpatalja.ma)