vissza a főoldalra

 

 

 2016.08.31. 

MEGJELENT a MAGYAR FÓRUM XXVIII. évfolyamának 35. száma!

Tartalomból:

Czyla: Egy kitüntetés utóélete

Tombol a bosszú népe

Spíró György és Kertész Ákos együttesen legalább harminc különböző díj tulajdonosa.

Most az erkölcsi magaslesre felkapaszkodók az alább történtek idején mit tettek, felemelték-e szavukat, mikor: Spiró György leírta, hogy „Jönnek. Jönnek a dúlt-keblű / mélymagyarok megint, / fűzfapoéták, fűzfarajongók, jönnek / a szarból, csönd van. / (…) Ó, ha gyilkolni szabadna újra, / csámcsogva, hersegve szívnák a / vért – miért is? ki tudja. Trianonért? (…)”(1987) És Kornis Mihállyal egyetértettek, amikor papírra vetette, hogy „Mi, liberálisok pedig képtelenek vagyunk kimondani, amit szerintem valójában érzünk, hogy tudniillik mi még sokkal jobban gyűlölünk titeket, mint ti minket.”(Beszélő – 1992) Landeszmann György főrabbi következő kijelentéséhez, hogy viszonyultak? „(…) ha felsorolnánk azoknak a zsidóknak az értékeit a magyar kultúrában, amit ha kivonnánk Magyarországról, akkor nem maradna más, csak a bőgatya és a fütyülős barack.”(Napi Magyarország – 1993) Kertész Ákostól elhatárolódtak a cikke miatt? „A magyar genetikusan alattvaló. (…) A magyar a legsúlyosabb történelmi bűnökért sem érez egy szikrányi lelkiismeret-furdalást, hogy mindent másra hárít, hogy mindig másra mutogat, hogy boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni. Hogy se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire. Ma már a második világháború borzalmaiért, a Holocaustért egyedül a magyar a felelős, mert a magyar nép az (a német néppel ellentétben), amelyik se be nem vallotta, meg nem gyónta a bűneit, se töredelmes bűnbánatot nem tanúsított, se meg nem fogadta, hogy soha többé, se bűnbocsánatért nem esdekelt. Így aztán nem is kapott soha föloldozást!”(Amerikai Népszava – 2011) Bartus László, a főszerkesztő azt írta Kertésznek: „Tudod, hogy mennyire egyetértünk a leveledben írtakkal”. Nem kérdés kiknek a nevében írta sorait Kornis Mihály. A Beszélő c. izének, melyben műve megjelent, vezető politikai elemzéseit többnyire Kis János írta, Demszky Gábor terjesztette, a Beszélő köré csoportosulók, Kőszeg Ferenc, Petri György, Nagy Bálint, Haraszti Miklós, Eörsi János, Magyar Bálint, Iványi Gábor, Pető Iván, Bauer Tamás, Rainer M. János, Szalai Erzsébet, Lengyel László, Bokros Lajos.

Ezek már itt több mint százan mennek egyre, ezért a mérsékeltek úgy gondolják, jobb félni, mint megijedni. Van, aki mint Zárug Péter is, barátjának nevezi Bayert, de az igazi okot, amiért támadják, ő sem világítja meg. Amíg Bayer Csurka Istvánt nácizta, a liberátorok ajnározták. Amikor az Echo TV nyilvánossága előtt bocsánatot kért tőle ezért, és ráadásul felkérte Csurka Istvánt, írjon előszót Ady-tanulmányához, arra gondoltunk, ezt nem biztos, hogy elviszi Bayer szárazon, pláne hogy a nyilvános beszélgetés keretében még azt is bevallotta, hogy amit csinált, pénzért csinálta. Ez a kitüntetéscirkusz csupán a tiltakozást vezénylőkben azóta gyűlő gennyes indulat felfakadása. Az őrjöngés művi, átlátszó volta feltűnhetett a szervezőknek is, tehát századiknak bejelentették Fischer Ádámot. Nyomatéknak. Bayer Csurkának tett vallomása, hogy tulajdonképpen mindazt, amiért bocsánatot kért, pénzért csinálta, gyanússá teszi ennek az aláírás-vadászatnak is az önkéntes voltát. A tiltakozó, kitüntetést visszaadó halottak némák, de a hozzátartozók még élnek, s mint tudjuk, van az a pénz… A látszólag még élők aláírásai közé meg bekevertek olyan aláírásokat is, melyek tulajdonosai oda sem adták a nevüket, nekik a listára vételük ellen azonban nincs merszük fellépni. És ami a legszebb, erről a tőlünk, magyaroktól teljesen idegen gyűlölethadjáratról képes volt valaki leírni, „ez megint egy igazi magyaros aránytévesztés”. Mi vernénk fel a Holokauszt Emlékmúzeum csendjét is pusztán hatalomvágyból? Mit nem beszéltek, felebarátaim? Hol élünk?

 Magyar lélek

„Sokat bántottam Csurka Istvánt.

Mert jó volt együtt üvölteni a sakálokkal.

Így van ez mindig. Az ember fiatalon és ostobán a falkához csapódik, különösen, ha úgy látszik, a falkán kívül nincsen élet, nincsen igazság. A kilencvenes évek elején úgy látszott. S ahonnét mi érkeztünk, a főváros egyetemeiről, főiskoláiról és szakkollégiumi mozgalmaiból, onnan csak a falka szava hallatszott. S ha elég nagyot rúgott az ember Csurkába, akkor tehetségesnek és haladónak és európainak lett nyilvánítva. Olyankor sorra jöttek az ajánlatok, külföldi ösztöndíjakra, szerkesztőségi állásokra, könyvekre – mindenre. És ez a langymeleg összetartás a megfellebbezhetetlen igazság vaníliaillatát árasztotta. Utóbb kellett kiválni, és megérezni a vaníliaillat mögött az árulások bűzét. Húsz év távolából az a legnagyobb tapasztalat, hogy a nemzeti gondolat köpködése és kiröhögése jól jövedelmező és lélekölő foglalatosság. No és persze az, hogy ki kell válni. S ha az ember kiválik, előbb-utóbb beleütközik Csurka Istvánba. (...)

Az urbánusok egyik legtehetségesebbike, Tamás Gáspár Miklós most helyenként emberien írt a halott íróról, de sok mindenben tévedett. A legnagyobbat abban, hogy Csurka szíve gonosz volt. Nagyon nem volt az. Gyermekien, zavarba ejtően jó szíve volt. Amikor végre volt lehetőségem és bátorságom nyilvánosan bocsánatot kérni tőle, a szemén láttam a jó szívét. És megbocsátott. És az Ő megbocsátása által voltam képes megbocsátani önmagamnak…”

Ez az, amit nem bocsátanak meg sosem Bayernek a liberálisok.

(Bayer Zsolt teljes búcsúbeszéde Csurka Istvántól a Heti Magyar Fórum 35. számának 3. oldalon olvasható)

 Csurka István: MOST RAJTUNK AZ SEGÍT, HA NEM HÁTRÁLUNK

A magyarság sorsa most a kitartáson múlik. Az, hogy az év hátralévő hónapjai nehezek lesznek, nem is kétséges. Ha a nemzet a szavazatával megmutatja, hogy az új kormány új, nemzeti politikája mögött áll és elviseli a nehézségeket és a változásoknak a pénztelenség miatti kényszerűen lassúbb iramát, akkor az IMF–Soros-célok és a velük szövetséges hazai komprádorburzsoázia céljai nem valósulnak meg.

 Hogy is volt?

Krisztina a vérliberális, ám de profi politikai anyu ölébe vette egyenként fiacskáit, majd letette, nézegette, forgatta őket, mi legyen velük. Csanáddal, a szép nagydarab gyerekkel, és Gabival, a kis csenevésszel? Addig forgatgatta, míg megállapította: letagadhatlanul mindkettő magafajta, mégis más. Lehet más? Vagy van jobb? Ez az, csapott a homlokára a leleményes politikai anyu, legyen jobb, sőt jobbik! Így szerveződtek szépen a politikai világra a jobbikosok? De ki lehet apu? Az igaz. És vajon tolvajvérüket tőle örökölték?

 Tizenhárom évet kapott első fokon a terrorcselekménnyel vádolt Budaházy György

A per fővádlottjának ügyvédje korábban azzal védekezett: az eljárás koncepciós jellegét mutat ja  többek között az is, hogy az ártatlanság vélelmének durva megsértésével olyan iratok kerültek a nyomozás során a sajtóhoz, amelyek védence bűnösségét prejudikálták a közvéleményben – vélekedett az ügyvéd.

 Új városrész születik

Nagyszabású közlekedési fejlesztés Szolnokon

Ez a két- és félmilliárd forintot meghaladó összegű projekt lesz az első, amelyet a kormány által a megyeszékhelynek biztosított közel 16 milliárdos Területi Operatív Program-keretből finanszíroznak –közölte Szolnok polgármestere. Szalay Ferenc kiemelte: a támogatás lehetőséget biztosít új lakó- és szolgáltató övezet kialakítására.

 Folyamatosan emelkedik az egészségügyi dolgozók bére

A kiszámítható jövőkép az itthon tartás lehetőségét is erősíti

 Idén kormányrendeletben szabályozott módon átlagosan 26,5 százalékos béremelést kapnak a szakdolgozók, a szakorvosok és a szakgyógyszerészek bére pedig 107 ezer forinttal nő –szögezte le Mészáros János egészségügyi ellátórendszer működtetéséért felelős helyettes államtitkár, akit arról is kérdeztünk, hogy a többlépcsős béremeléssel elérhető, hogy vonzóbbá váljon az egészségügyi pálya, és kevesebb orvos vállaljon külföldön munkát.

 Märle Tamás: Dicsőségből szégyen

1686. szeptember 2-án foglalták vissza a keresztény hadak Budát, felszabadítva ezzel az ország szívét a 145 éves török elnyomatás alól. A két és fél hónapig tartó, rengeteg áldozatot követő ostromban a keresztények között csaknem valamennyi európai nép képviseltette magát… Kerek évfordulót ülünk, 330 esztendő telt el azóta, ehhez fogható összefogásnak azonban nyoma sincs.

 Tíz éve nemzeti kegyhely Mátraverebély-Szentkút

A zarándok annak a közösségnek lesz a tagja, amely Krisztussal kezdődött és vele indult útra

Augusztus 13-án délelőtt a Szent Jobb jelenlétében a magyar nyelvterületet képviselő püspökök Erdő Péter bíboros főcelebrálásával közös, ünnepi szentmise keretében emlékeztek meg Mátraverebély-Szentkút tíz évvel ezelőtti nemzeti kegyhellyé nyilvánításáról. Nem csak az adott régió, hanem a magyar egyház egésze számára Máriapócs és Szentkút a Mária-tisztelet két központja – nyilatkozta lapunknak Fr. Kálmán Peregrin, a Mátraverebély-Szentkúti Nemzeti Kegyhely igazgatója, akit Jasna Góra és Szentkút kapcsolatáról, a búcsúról és a zarándokhelyek lényegéről kérdeztünk.

 Pályázati tanácsadói hálózat

Az agrártámogatások minél hatékonyabb eléréséért

A pályázatok elkészítése, valamint az elnyert összeg korrekt felhasználása olyan szakismeretet kíván, amellyel a tagság jelentős része nem rendelkezik, ezért pályázati tanácsadó hálózatot hozott létre az agrárkamara. Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, a Magyar Fórummal közölte: minimális, éves 10 ezer forintos regisztrációs díj és képzések mellett vehetnek részt a pályázatírók a programban. A szolgáltatást igénybe vevők pedig lehetőséget kapnak arra, hogy akár a minősítést, akár a tevékenységi kört, vagy a földrajzi működést figyelembe véve válogassanak a pályázatírók között.

 Washingtonban bronzérmesek lettünk

Magyar találmány segíti az orvosok oktatását

Egy magyar kezdő vállalkozás, startup cég terméke segíthet az orvostanhallgatók és a fiatal orvosok képzésében. Ha egy orvostanhallgató gyakorolni szeretne, akkor a program kiválaszt számára egy virtuális beteget, egy rövid esetleírással. Tóth Gábor, az InSimu orvosszakmai csoport vezetője közölte, hogy a találmány célja a diagnózis helyességének megállapítása, és az, hogy az orvos a virtuális betegen mennyire tudott idő-és költséghatékonyan bánni a rendelkezésre álló vizsgálatokkal.

 

Állítsunk közösen emléket 1956 hőseinek!

A Magyar Fórum heti és havi számaiban, internetes megjelenésein, valamint egy önálló kötettel kíván emléket állítani a magyar szabadságharcosoknak. Csatlakozzanak mozgalmunkhoz és segítsenek nekünk!

Várjuk szerkesztőségünkbe

fényképeik
mozgóképeik
rajzaik
hanganyagaik
visszaemlékezéseik
ritkaságaik
kiadatlan könyveik
cikkeik

bármilyen 1956-hoz kapcsolódó emlékük, relikviájuk eredetijét vagy másolatát. Segítségüket előre is köszönjük!

1956@magyarforum.hu

1092 Budapest, Ráday u. 32. III. emelet 3.

Aki anyagi támogatással szeretne hozzájárulni mozgalmunkhoz, annak támogatását az alábbi számlaszámra várjuk: 11712004-20341426-00000000; A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány. 1956 hősei a mi hőseink! Legyünk mindannyian büszkék rájuk!

 

Keresse a heti Magyar Fórumot szeptember 1-jétől az újságárusoknál.

 

Most érdemes előfizetni!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy amint októberben főszerkesztőnk cikkében jelezte: „Anyagi gondjaink továbbra is égetőek. Így nem tehetünk mást, mint hogy megemeljük az újság árát. A Magyar Fórum évtizede, vagy talán még régebben változatlan áron jut az olvasóhoz. Most kénytelenek vagyunk a 247 forintos árat felvinni 350 forintra. Tudjuk, hogy sokak számára ez a 100 forint is nagy teher, mégis azt kérjük, hogy tartsanak ki mellettünk és támogassák továbbra is lapunkat azzal, hogy hétről hétre megvásárolják, vagy időszakosan előfizetik.” Most érdemes előfizetni. Az előfizetési díjak változatlanok. A 2015-ös évi árak. A Heti Magyar Fórum előfizetési díja egy évre: 12.844 Ft ., fél évre: 6422 Ft . A Havi Magyar Fórum előfizetési díja egy évre: 5880 Ft . Számlatulajdonos: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány, számlaszám: 11712004-20341426-00000000. Előfizetéssel kapcsolatos információ: info@magyarforum.hu; +36-1-781-3236. Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

 

Amennyiben csekken fizet elő, kérjük, igényelje telefonon, vagy e-mailben a csekket, amit elküldünk önnek, és kérjük, olvashatóan töltse ki a feladóvevényt.

 

KÜLFÖLDI olvasóinkhoz!

 Szeretnénk szíves figyelmükbe ajánlani a nemzeti szellem, a keresztény erkölcsiség fórumát. A Havi Magyar Fórum előfizetési díja egy évre 200 USD, a Magyar Fórum hetilap előfizetési díja egy évre 200 USD. Az előfizetés forintban és devizában történhet.

 Számlaszám:

 11712004-20341426-00000000

 Számlatulajdonos:

 A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

 Számlavezető:

 OTP Bank Zrt.

 SWIFT (BIC) kód:

 OTP V-HU-HB

 IBAN-szám:

 HU36117120042034142600000000

 

Kérjük, ne felejtse el megadni az előfizetés időtartamát, illetve pontos nevét és címét!

 Mivel számlavezető bankunk USA-dolláros csekket nem vált be, ezért kérjük, főleg tengeren túli előfizetőinket, hogy vagy más valutában, pl. kanadai dollárban, vagy, ami a legjobb, átutalással küldjék a pénzt a megadott számlaszámra.