vissza a főoldalra

 

 

 2016.08.26. 

Közvélemény-kutatás: Az ukránok szerint jobban éltek a Szovjetunióban

Tizenegy posztszovjet országból kilenc ország 35 évnél idősebb állampolgárai úgy gondolják, hogy jobb volt az élet a Szovjetunióban – derült ki a Sputnik által megrendelt közvélemény-kutatásból. Ukrajnában a 35 évnél idősebb megkérdezettek 60 százaléka egyetért azzal, hogy jobb volt az élet Szovjetunióban, mint annak bukása után, 23 százaléka gondolja úgy, hogy a Szovjet Szocialista Köztársaságok Szövetségének (SZSZKSZ) felbomlása után jobb lett az élet.

A fiatalok többsége, akik már a Szovjetunió bukása után születtek, úgy vélekednek, hogy most jobb lett az élet – tudatja a Korrespondent.net.

 Oroszországban, a megkérdezettek 64 százaléka véli úgy, jobb volt az élet a szovjet időkben.

 A többi posztszovjet országban az SZSZKSZ-ben tapasztalt életszínvonallal megelégedettek száma a következőképen oszlik el:

 

Örményország (71%)

Azerbajdzsán (69%)

Kazahsztán (61%)

Kirgizisztán (60%)

Fehéroroszország (53%)

Grúzia (53%)

Csak Tádzsikisztánban és Üzbegisztánban vannak többségben azok a 35 évnél idősebb lakosok, aki szerint a Szovjetunió felbomlása után jobb lett az élet.

 

A felmérést a VCIOM, a M-Vector, az Ipsos, az Expert Fikri és a Qafgaz közvélemény-kutató intézetek végezték el az egykori Szovjetunió 11 országában.

 

(karpatinfo)