vissza a főoldalra

 

 

 2016.02.19. 

A ZIKA VÍRUS

Azt állítja a ballib sajtó, hogy az ellenzék unalmas, képtelen felhívni magára a közvélemény figyelmét. Mi ezt határozottan cáfoljuk. Bizonyítékként Bokros Lajos gusztusosnak nem minősíthető fél évvel ezelőtt mondott szavait idézzük: gombának érzi magát, sötétben tartózkodik, és szart eszik. Nem állítjuk, hogy nem jöttünk zavarba és nem növekedett bennünk az aggodalom mióta az Egészségügyi Világszervezet február 1-jén tartott tanácskozása után globális egészségügyi vészhelyzetet hirdetett a Zika miatt. Mit kell tudni a vírusról? Magyarországon is tartanunk kell a fertőzéstől? Kérdezzük aggodalommal telve, mert azt hallottuk, hogy emberről emberre is terjedhet a kór. 1954-ben, mikor Bokros Lajos született, más volt a protokoll. Akkor nem volt szűrés, de ha igaz a hír, mely szerint emberről emberre is…

Akármikor összeszedhette a bajt Bokros, ami elhatalmasodni látszik rajta. Ugye fél évvel ezelőtt már mondott furcsákat, mikor arra hívta föl a figyelmet, hogy amennyiben továbbra is útját álljuk a migránsok korlátlan beözönlésének, ha nem akarunk minden erre vetődő vagy vetett terroristát befogadni, ha békében szeretnénk élni, akkor kirekesztők vagyunk, s a kormány „Ha Magyarországra jössz, tiszteletben kell tartanod törvényeinket!” – felhívását Btk.-ba ütközőnek tekintette, ezért ismeretlen tettes ellen feljelentést tett. „Elküldtük a rendőrségnek, kíváncsiak vagyunk, mit tesznek vele” – mondta mert ez a fölhívás olyan, amely a weimari Németországban a nácik hatalomra jutásához, a Kristályéjszakához, majd népirtáshoz vezetett.

Nos a rendőrség mint tudjuk elutasította a minden alapot nélkülöző marhaságot, de az MSZP–SZDSZ panamai embere állandó agykérgi izgalomban szenved, és most a kormány terrorveszély esetére kért felhatalmazása ellen ágált újfent hatodmagával a színpadon. Tömegek persze nem voltak rá kíváncsiak (a néhány szerencsétlent leszámítva), hiszen nap mint nap tapasztaljuk, hogy a világban növekedett már nemcsak a terrorfenyegetettség, hanem konkrétan a terror cselekmények száma is, tehát a kormánynak a választók felhatalmazását bírva kötelessége az esetleges veszélyre felkészülni. Ezért minden túlzástól mentesen, a parlamenti pártokhoz fordult, szavaznák meg terrorveszélyhelyzet esetére a kormány rendkívüli helyzetekhez illő felhatalmazását.

Senki sem vitatja, valós a veszély. Akkor milyen fokú lelkiismeretlenség kell az emberi élet, az életünk védelmének elutasításához?

Mi nagyon unjuk már a diktatúrázást.

 

Cz.