vissza a főoldalra

 

 

 2016.01.29. 

A kaposvári Szent Margit-templom búcsúját ünnepelték

A kaposvári Szent Margit és Szent József-plébániatemplomban tartott búcsú alkalmával az idén 90. születésnapját ünneplő Fésűs Éva meseírót is felköszöntötték január 17-én, vasárnap.

Az egész napos programsorozat a Kaposváron élő országosan ismert meseírónő, az idén kilencven éves Fésűs Éva köszöntésével kezdődött. A Csupafül, a Minibocs, a Palacsintáskirály és sok más kedves mese és felnőtteknek szóló vers íróját kilencven szál fehér rózsával köszöntötték kicsik és nagyok, a város vezetői, a társadalmi és kulturális élet képviselői, az egyházközség tagjai. Az ünnepelt meghatódva hallgatta Szavth Milán mesemondását, majd ő maga mondta el egy felnőtteknek szóló versét. A templom kiállítótermében most nyílt tárlat könyvek, fényképek, kitüntetések, színházi jelmezek segítségével mutatja be az írónő gazdag életpályáját.

 A búcsú másik kiemelkedő eseménye volt, hogy Rumszauer Miklós plébános egy történelmi, lelki és szellemi ajándékkal lepte meg az egyházközséget: a tulajdonában lévő Boldog Gizella-ereklyét a plébánia közösségének adományozta. Szent István király feleségének ereklyéje huszárok és lovagok kíséretében érkezett a templomba, majd ünnepélyesen elhelyezték az oltár fölött.

 Hagyományosan, immáron kilencedik alkalommal a búcsúi szentmise keretében adták át a plébános által alapított Arany Rózsafüzér díjat, melyet idén Sárdi János kapott, a Szent Margit és Szent József-templom felújítása során végzett munkája elismeréseként.

 A szentmise után a kaposvári Csiky Gergely Színház művészei és amatőr színjátszók közös előadásában láthatták az érdeklődők a Szeretettel, Etty című produkciót.

 A délután lelki programjai között szerepelt taizéi és élő zenés medjugorjei szentségimádás, valamint rózsafüzér imádságok, imamaraton, idegen nyelveken végzett imádságok, imaajándékozások, gyermekprogramok. Rumszauer Miklós plébános Az imádság lélektana címmel tartott előadást. A lelki élményekben gazdag napot szentmise és Kardos Kálmán kaposvári művész-tanár orgonakoncertje zárta.

 Forrás és fotó: Szent Margit és Szent József-plébánia