vissza a főoldalra

 

 

 2016.07.01. 

Évforduló- 10 éve tűnt fel Juhász Péter

Mikor 2006-ban a drogosok képviseletében egyik eszdéeszes haverjával elindult Juhász Péter az akkor hivatalban lévő miniszterelnökhöz. A drogtól mindig vidám fiúk saját vizeletüket akarták Gyurcsány Ferencnek átadni. Gyurcsány azonban Juhász Péterék neki szánt vizeletét nem tudta átvenni, mert az őrség miatt az irodaházba sem tehették be a lábukat a vizeletfetisiszták, nemhogy a házban lévő hivatali irodába. Ekkor a vidám fiúk a postára mentek a vizeletes üvegekkel. Bomló és büdösödő üvegcséjük tartalmát szagolgatva ugrott be nekik a fejükbe a nagy ötlet:

Kendernap keretében „cigarettasodró-versenyt” kell rendezni, melyen a marihuánás cigaretta minél gyorsabb elkészítését díjaznák. Húgyos Juhász Péter, a másik haverral Együtt, aki a TASZ programvezetője, egy pódiumbeszélgetésen azzal dicsekedett, sikerült megakadályozniuk a középiskolákban szúrópróbaszerűen végrehajtható ellenőrzést, amiből kiderülne, hogy a gyerek fogyasztott-e kábítószert. Pedig talán így a kíváncsi, kezdő drogozó még megmenthető lenne, nem válna a szerek rabjává. Csakhogy a kérdés nem a gyerek, vele ezek nem törődnek. A díler. Az a kérdés. Mi lesz vele fogyasztó nélkül?

Érthetetlen, hogy míg a Wada a drogmentes sportért küzd, ezenközben különféle helyekről pénzelnek olyan nemzetközi szervezeteket, melyek – mint a TASZ – már a középiskolás gyerekek beetetésén fáradoznak. Húgyos Juhász Péterék szerint a drogmentes tiszta fej káros utópia, reményeik szerint 2025-re elérik a drogtilalom teljes feloldását.

Ezek szerint a drogbárók dörzsölhetik tenyerüket. A TASZ és a Húgyos dolgozik.

A TASZ oldalán megjelent „érdekes” cikkek szerint az „ecstasy” alapanyagául szolgáló pszichoaktív szer, az MDMA vonatkozásában „ideje felülvizsgálnunk elavult nézeteinket erről a szerről, mint ahogy a többi pszichedelikus drogról is (…), melyek segíthetnek nekünk abban, hogy megtaláljuk a helyünket és szerepünket egy olyan világban, ahol egyre többen érezzük magunkat elveszettnek és céltalannak.”

Hogy a drog rombol, akár könnyű akár pszichedelikus, annak élő bizonyítéka éppen Húgyos Juhász Péter. Ő vajon miért nem találja a helyét a világban?

 

Cz.