vissza a főoldalra

 

 

 2016.07.15. 

Az ötletgazda

Mindenki meglepetésére, vagy talán ezt mi mégse mondjuk, hogy meglepődtünk volna azon, hogy a visszataszító arcával és még visszataszítóbb nézeteivel a vénember az Európai Parlament bizottságában osztotta az észt. A betelepítés bajnoka, Soros György vezérszónok a migrációs krízis gazdasági hatásairól beszélt. Az ülést az európai liberálisok frakciójának prominense vezette.

Soros, a spekuláns, radikálisan csökkentené a kohéziós alapokból kiosztható pénzeket és minimalizálná az agrártámogatásokat.

Konkrétan a migrációs válság megoldására évi 30 milliárd eurós uniós forrásteremtést javasolt. A Soros ötletgazda által kigondolt terv az európai uniós országok teljes gúzsbakötésének forgatókönyve, melyben új és újabb uniós adók kivetését követelte, továbbá hitelfelvételt. S ha már lúd, legyen kövér, egyúttal a Közép-Kelet-Európának nyújtott felzárkóztatási források, valamint az agrártámogatások radikális csökkentését javasolta, magyarán mondva, ő kitalálta, mi meg a tagállamokkal együtt finanszírozzuk a Sorosék által előállított válság megoldását. Ami az ötletgazdát illeti, ennek a típusnak már irodalma van, talán emlékeztethetnénk az EU bizottságait az egyszeri libatenyésztő esetére, aki tanácsot kért, mert döglöttek a libái. Mikor az utolsó is kimúlt, mit válaszolt a tanácsadó? Kár, pedig még annyi jó ötletem lenne.

 

Cz.