vissza a főoldalra

 

 

 2016.06.03. 

Kiskopár híradó

KONTOROLLVESZTETTEK

Kilóg a lóláb, mondják a Kiskopárban némely ügyek hallatán, és még nyomatékul hozzáteszik: sőt még a ló egyéb szerve is kilóg a takaró alól. A Kiskopár nem arról híres, hogy benne egy-egy mondás eredetét tiszteletben tartanák, sokkal inkább arról, hogy a gyanús eseteket sajátos módon értelmezi az intézmény közélettel foglalkozó közönsége.

 A 2010-ben földrengésszerű győzelmet arató Orbánról számos bőszült, leleplezőnek szánt írást jelentettek meg. Már 2012 januárjában elkezdtek a 2014-es választásokra hangolni. A hamisítástól soha sem riadtak vissza, így akkor sem, mikor a les Echos c. francia lap kurziválta, tehát Orbán szájába adta a következő mondatokat: Zsidó származású magyar vagyok. De nincs kettős identitásom. Magyar az identitásom, és nincs problémám azzal, hogy zsidó vagyok. Soha nem tagadtam, és az apám megütött volna, ha így teszek. Nem csak a kuruc-féle szennylapokban jelent meg a „bizonyíték”: Orbán vallott zsidó származásáról!

Bár az alpári zsidózást kajolók körében ezerrel terjesztették a „dokumentumot”, amivel csak az volt a bibi, és ezt a terjesztők is tudták, egy szó nem sok annyi sem igaz belőle. Bár sokkal később derült ki és jelent meg a korrekció arról, hogy egyszerűen Deutsch Tamás szavait keverték bele „véletlenül” Orbán interjújába, ennek ellenére a „leleplezés” annyit sem szólt, mint egy bedöglött petárda.

Főtt is a kiötlők feje, hogyhogy a kollektív antiszemitizmussal vádolt magyarok körében a zsidózós kampány nem hozta meg a várt sikert? Nem sokkal ezután indították az Orbán cigány, kezdetű projektet. Eredendően Orsós, próbálták lejáratni bizonyos oldalakon, ahol az azóta alijázott Szegedi Csanádhoz hasonló ősmagyariakról bezzeg nem írták meg hogy eredendően zsidók, ahogy azt sem miért is lett Zazrivecből Vona, Zsiga Daniból Z. Kárpát Dániel, s kicsoda is Mirkóczki vagy Kovács Béla.

Ám hiába hazudoztak, hiába rágalmazták, gyalázták Orbánt magát, sőt családjának apraját és nagyját, csak megkapta megint a kétharmados felhatalmazást az ország vezetésére 2014-ben is.

Így esett, hogy ez a legutóbbi, országos választási eredmény már nemcsak felbőszítette, hanem szinte eszét vette az Orbánt és kizárólag az Orbánt célkeresztjükben tartó orgánumok irányítóinak. A kontrollvesztettek most már olyan publicisztikákat rendelnek meg, és közölnek, (online és nyomtatott formában, kül- és belföldön) melyek tartalma elsősorban a tényeknek, a józan észnek, ezenkívül a logikának mondanak ellent.

Legújabban egy Göllner nevű obsitos az Orbán elleni frontharcosok szövetségéből akart nagyot szellenteni, ám szükségképpen összerottyantotta magát, s ezt az extrementumot lektorálta Kertész Ákos a Kanadai Magyar Hírlap számára. Ez akkor is megdöbbentő, ha tudjuk, az ilyenféle kertészettől a trágya nem tájidegen.

Nos a szart kavaró duett most azt állítja, Orbán valójában antiszemita, sőt ő egy személyben Mindszenty, Csurka és Kövér. Nyomatékul közölnek még egy mágikus nevekből álló listát, melynek élén egyébként Prohászka Ottokár püspök úr áll és a verdiktjük a következő: a listán szereplők pedig bűnösök, mert saját népük fosztogatásán(?) felül ecetet öntenek a zsidók fájdalmas sebeire, meg vannak győződve arról, hogy a nemzetközi pénzcsapok egytől egyig zsidó kezekben vannak, s rendületlenül hiszik, hogy a nemzetközi zsidóság meg tud buktatni bárkit.

Gyanítjuk, ez a lista-összeállító erőlködés okozhatta a bajt. Ki legyen rajta? Mivel lehet ártani?

És mert a baj ritkán jár egyedül, a csak a magyarok orra alá szellenteni akaró obsitos nemcsak összerondította magát, hanem az Orbán a zsidók erejétől fél, kijelentésével, rögvest elcsúszott saját extrementumán.

Na most akkor ez így, hogy? A mesüge obsitos féktelen gyűlöletében vagy magabiztosságában, már észre sem veszi, írászata végére mekkora szaoréba került. Ő ugyanis megerősíti, valóban akkora erejük van a zsidóknak, hogy attól Magyarország miniszterelnökének félnie kell. De ha az ország miniszterelnökének félnie kell, akkor félhetnek a magyarok is, akik megválasztották. Hát akkor mégis? Orbán, mint a többi antiszemita túlbecsüli a zsidók erejét. Hörög tovább Göllner, azonban adós marad néhány elmebajából eredő kérdés megválaszolásával. Aki túlbecsüli antiszemita, és aki alábecsüli? Az a zsidó erőt relativizáló? Orbán fél a nemzetközi zsidóság erejétől. Mert tudja, hogy ez mekkora veszélyt jelent rá nézvést (a nem létező erő, amely mégis van) és e veszély elkerülése végett, fejlesztette ki az Orbán kormány azt a csalétket, amelyet a Nemzetközi Holokauszt Emlékezési Szövetség (IHRA) elnöki ülésének alkalmával tárt a nyilvánosság elé. (Itt és most persze nem akadunk fenn olyan nüánszokon, mint a kifejlesztett csalétek, amit valami elé oda lehet tárni.)

Végül is, az átverésre azért volt szüksége Orbánnak – folytatja a szaros obsitos a gondolatmenetet – mert világossá vált számára, hogy ha nem mutat egy másfajta arcot a külföldi zsidók felé, azok képesek elzárni mindazokat a pénzcsapokat melyek életben tartják, nem csak a magyar gazdaságot, hanem saját üzleti körét, családi vállalkozásait. A nemzetközi zsidóság átverése a Fidesz önkényuralmának fenntartását, az önkényuralom legitimálását, az önkényuralom fenntartásához szükséges nemzetközi pénzcsapok nyitva tartását hivatott szolgálni.

Ennyi állatság, ahogy a remek helyen mondták volt, már a Kiskopár közönségét sem hagyta hidegen, Dodi kiköpött a bukszus bokrok fölé csak utána szólt: Elmentek ti az anyátokba! Postás Gabi nyerítő röhögés közepette üvöltötte, ne te, ne Göllnerek, jó dolgotokban már nem tudjátok, mit csináltok, hát a maradék agyvelőtöket is eldobtátok?

De akik mélyebben belegondoltak a lehetséges következményekbe, Laci bácsival értettek egyet, tehát hogy éppen az obsitos és lektora dermesztő agyatlansága az, ami rövid úton rávezeti azokat, akinek talán nélkülük eszébe sem jutna, hogy a zsidóság mégiscsak hegemonikus erővel bír, mégiscsak monolitikus módon cselekszik, mégiscsak keresztény- és magyarellenes.

Csak nem ez a cél? Mit tennék én, ha nemzetközi zsidóság lennék? Tette fel az obligát kérdést Ödi és meg is válaszolta: Mindenekelőtt tudnám, akinek olyan barátai vannak, mint a Kanadai Magyar Hírlap szerzője, lektora és szerkesztője, annak ellenségre már nincs is szüksége, ezenkívül szégyellném magam, hogy ilyen ostoba, a formál logika szabályait is negligáló, kontraszelektáltak nyilatkoznak nevemben és keltik rossz híremet Magyarországon. És persze bocsánatot kérnék.

 

czyla