vissza a főoldalra

 

 

 2016.06.10. 

Nem költöztetnek migránsokat Komáromba

A város vezetése egyértelműen kijelentette, hogy mindent megtesz bármilyen, migránsok befogadására létesülő hely kialakítása ellen

Az elmúlt hetekben olyan hír kapott szárnyra, hogy Komárom egyik városrészében, Gadócon, migránsok befogadására alkalmas helyet alakítanának ki. A város vezetése és az ingatlan vásárlója cáfolja ezeket az állításokat.

Az ügy és a vállalkozás céljainak tisztázása érdekében találkozó valósult meg Boncsek Attila ügyvezető igazgatóval. A komáromi városháza épületében Stubendek László polgármester, Keszegh Béla alpolgármester és Fekete Tamás hivatalvezető fogadta az üzletembert.

 Az érintettek részéről kiadott nyilatkozatból kiderül, hogy a korábbi gadóci mezőgazdasági iskola vásárlója az ógyallai/zöldállási székhelyű Sawius kft., amelynek ügyvezető igazgatója Boncsek Attila. A cég egy nyilvános versenytárgyalás keretén belül vásárolta meg az ingatlant a Nyitra Megyei Önkormányzattól. A vétel bejegyzése még folyamatban van a telekkönyvi hivatalban.

 A cég vezetője hangsúlyozta, hogy a tulajdonában lévő ingatlant nem célja akár migránsok, akár összeférhetetlen lakosok elhelyezésére használni. A konkrét célokról, amelyek kapcsán már előrehaladottak a tárgyalások, és amelynek terveit a város vezetésének is megmutatta, az ingatlan átírási folyamatának lezárulása után kíván nyilatkozni. Elképzelései szerint a város javát szolgáló vállalkozás indulhatna az adott területen: “Komáromiként nekem is szívügyem a városunk jövője”- hangsúlyozta Boncsek Attila.

 A város vezetése egyértelműen kijelentette, hogy mindent megtesz bármilyen, migránsok befogadására létesülő hely kialakítása ellen. Ugyanakkor, a teljes támogatásról biztosították a kft. vezetőjét minden olyan vállalkozási tevékenységben, amely a város javát szolgálja, az elhagyatott ingatlannak egy új tevékenységet ad, és jótékony hatással lesz a gadóci városrész fejlődésére.

 A város vezetése folyamatosan figyelemmel kíséri az ingatlan sorsát, és a korábbi tulajdonossal, a Nyitra Megyei Önkormányzattal is egyeztetett az ügyben.

 

(felvidek.ma)