vissza a főoldalra

 

 

 2016.06.17. 

Ferences Ifjúsági Zarándoklat tizennegyedik alkalommal

2016. augusztus 2–7. között kerül sor az erdélyi ferences szerzetesek által tizennegyedik alkalommal megszervezett Ferences Ifjúsági Zarándoklatra. A FerIZa olyan ferences program, amelynek során a résztvevőknek a természetben alkalmuk nyílik kissé közelebb kerülniük a jó Istenhez, egymáshoz és nem utolsósorban önmagukhoz. A Csíksomlyó – Gyergyószárhegy útvonalon haladó ferences zarándoklat 16 év alattiak számára nem ajánlott, 35 fölött pedig meggondolandó, ugyanis több mint 60 kilométer gyaloglást, sátrakban való alvást és a zarándoklat befejező részeként Gyergyószárhegyen eltöltendő lelki napokat jelent.

Aki vállalja a fizikailag fárasztó, ám a lélek felüdülését szolgáló zarándoklatot, annak a következőket kell magával hoznia: hideg élelmet az augusztus 3–5. közötti időszakra (augusztus 2-án este Csíksomlyón, illetve augusztus 5-én estétől Szárhegyen közös étkezés lesz, amelyről a ferences testvérek gondoskodnak), sátrat (ha ennek beszerzése gondot jelent, a szervezők találnak rá megoldást), hálózsákot, latizelt/izolírt, a gyalogolás idejére olyan ruházatot és cipőket, amelyek bírják a strapát, kalapot vagy kendőt és krémet a napsütés ellen, esőköpenyt, elemlámpát, valamint egy olyan üveget, pillepalackot vagy kulacsot, amelyben egy napi, azaz legkevesebb másfél liter ivóvíz elfér, továbbá (fém)bögrét, bicskát vagy kést, gyógyszert és kötszert.

 Ami az anyagiakat illeti: a résztvevőknek csak a zarándoklat indulási helyszínére, a Csíksomlyóra való eljutást és a Gyergyószárhegyről való hazautazást kell fizetniük. A szervezők adományokat elfogadnak, de a részvételnek nincs meghatározott díja.

 A FerIZa augusztus 2-án, kedden délután 5 órakor indul a csíksomlyói kegytemplom elől.

A zarándoklat részleteiről érdeklődni a következő elérhetőségek valamelyikén lehet: fr. dr. Orbán Szabolcs tartományfőnök: 0748193371, frszabolcs@gmail.com; fr. Pantea Tibor kolozsvári házfőnök: 0746774701, frtibi@gmail.com.

 

Borsodi L. László

ferences sajtóreferens