vissza a főoldalra

 

 

 2016.06.17. 

Őrzők, vigyázzatok a strázsán!

A módszer nem ismeretlen, de csak a magyar társadalom idősebb, érdeklődőbb generációja előtt. Ők még élénken emlékeznek arra, hogy volt már itt egy apró, tizenvalahány százalékos párt. Attól tartunk, hogy a középkorúaknak is csak dereng valami. A fiatalabbak pedig nem tudják, mi a pálya, mert az elvtársak a történelemtanítást felesleges úri huncutságnak, polgári csökevénynek minősítették éppen az apró párt felívelésének évtizede idején, történelemhamisításban utaztak inkább. Megjegyezzük, ők azóta is hazudnak rendületlenül. Ezért van az, hogy amit és ahogyan meg kellene látnia, észre kellene vennie magától annak, aki 1990 körül született, nos, arról mondjuk meg őszintén, az érintettnek lövése sincs. Honnan lenne?

Ezek a fiatalok azt hallják, hogy valami nagyon nem stimmel, csak azt nem hallják, hogy mi ennek az oka. Váltani kell. Fiatalítani. Mindig váltani kell, mert egy újszülöttnek minden vicc új. A régi undokok remélik, lesz még tanácsköztársaság, majd megint ők mondják meg, hogy mikor lesz jobb. Persze 2016-ban nem ezen kellene cicóznunk, mert a lejátszottaknak már rég el kellett volna tűnniük. Egyik-másik tagjának egy fogda mélyén, a többinek meg szégyenében, de persze nem úgy, hogy közben maga előtt tolhatja a reciklikáltjait.

A régi undokoknak demokratikus választások útján soha nem ment a hatalomátvétel, a feljelentések sem hozták meg a remélt sikert, most azt találták ki, a tömeg bevonása, megszólaltatása helyett, elegendő annak elcsábítása.

A Jobbik csalit már részben bekapták a fiatalok. Itt az idő, hogy összeálljanak.

Haraszti Miklós közvetítette a parancsot. Az már mindegy mi lesz a választások után, lemásolják azt, ami egyszer volt.

Akkor sem vették tudomásul Magyarország akaratát, és a szovjet hadsereg segítségével felmorzsolták a nemzet centrumát. A szovjet hadsereget most a sajtó őket futtató kül- és belföldi rezidensei fogják helyettesíteni. A rendszer, a módszer, a technika ki van dolgozva. Csak újra elő kell venni. Ha egyszer már bevált, minek változtassanak? Tervezik, hogy a szőnyegbombázással felérő performanszokra, flashmobokra napi díjat fizetnek majd a bértüntetőknek, a Gyurcsány-kormány devizakárosultjainak, a hidegeknek, a melegeknek, a könnyű és kemény drogokban utazóknak és fogyasztóiknak. Vona piros-fehér-zöld masnis palotapincsikkel a karján vezeti a nővédelmi szervezetek felvonulását, melyek akkor bezzeg kushadtak, mikor Soros abriktolta az asszonyait és éjjel-nappal talpig kokárdában petícióznak a semleges neműek karöltve a betyársereggel, hogy együtt verjenek tábort a sajtószabadságért ajvékolókkal a Kossuth téren. A Majdan tér tüzének emléke és következménye, Ukrajna bekebelezésének sikere fokozza a vénember étvágyát. A Soros hadtáptól dől majd a pénz, mint az ökör dereka. Akkora cirkuszt terveznek, hogy itt kő kövön ne maradjon. A córeszt csak később jelentik be. A fiatalok meg majd néznek, mint Rozi a moziban. Nahát, ilyet – hápognak majd utólag. Mert nem tudják, hogy a negyvenes évek végén ugyanezt ugyanők már eljátszották. Csakhogy akkor már későn lesz.

 

czyla