vissza a főoldalra

 

 

 2016.05.07. 

Ki nem engedi indulni Hegedűsnét, Novákot, Apátit és Szávayt?

Vona lemaradt. Mikor meglátta az ATV-ben Novákot, ideges lett. Mi van, hogyhogy nem ő az elsőnek nyilatkozó? Kapkodni kezdett. Toroczkai Laci után szaladgált, aki visszakézből vágta szájon, miközben beszólt neki, tudod az első pofon a legnagyobb, a többit szép lassan megszokod! A tanácsadókat hívogatta, mit lépjen erre? Nem kapott választ. A határozottan intézkedő pártvezér imidzsét a nagy sietségben otthon felejtette. Így csak megvert kiskutyaként pitizhetett Kálmán Olgának. Kutyatekintetét esedezve emelte a dominára: kérem, ne bántson! Olga megfelelően enyhe volt, no nem Vona miatt, őt lenézi. Hanem a gazdinak, aki beparancsolta Vonát a „magas ítélőszék” elé, annak az akarata előtt hajolt meg a sokat látott, általában a kihallgató tiszt modorában kérdező „tévés személyiség”.

A külső szemlélőnek szinte fájt a pártfigura szánalmas vergődése, a bosszantóan összevissza csúszkáló válaszokkal operáló tartás nélkülisége. Ilyen méretű szellemi igénytelenség és politikai tanácstalanság cukormázzal leöntve vonzaná a magyar fiatalokat? Jézus ereje!

A kérdés az, hogy kis mérlegelés után elsőnek miért Novákot ragadta fülön a titokzatos szőrös kéz és dobta rá a felfele tartó politikai mozgólépcsőre? Mert ő már bizonyított? Lehet, hiszen kalandos életében nem a Jobbik az első párt, melynek szétverése feladatává lett. Szívós munkája eredménye, jutalom parlamenti létben manifesztálódott, családostul. Bár a Jobbik vezérkarát igazgató szőrös kéz egy ideje már, hol visszavonja, hol kinevezi, pöckölgeti, forgatja a pártficsúrkákat, most hirtelen, közelebbről meg nem nevezett anyagi ügyekre utalva Vonát is megemelte grabancánál fogva, csak annyira, hogy kalimpáljon kicsit a lába a levegőben, s míg ő kapálódzott, Novákot helyzetbe hozta, így a további diskurzus alaphangját Novák adta meg. E szerint vannak a Jobbikban a demokraták (na hiszen), mint Novák, akit a párt tagsága tart a vállán. Onnan kéne lelöknie őt Vonának.

Jobbikos informátorok szerint Novákot a parlamenti frakcióban és a pártvezetésben sokan utálják, még többen félnek tőle. Mondják, jó okuk van arra, hogy nem merik nevén nevezni a valóságot.

Mint köztudott, nemcsak fociklubokat vagy lapokat, tévéket, pártokat is lehet vásárolni. Van olyan vélemény, mely szerint egy, a mindenkori gazdasági fősodorból kiszorult pénzeszsák például a párt szőröstül-bőröstül való megszerzésével jogot szerezhetne visszaülni a tárgyalóasztalhoz.

Mit kockáztat egy ilyen szóban forgó vásárló? Semmit, hiszen a párt éves állami támogatása meghaladja a milliárd forintot, plusz a parlamenti frakció pénze és az egyebek, biztos bevételek. A kivételkor csak le kell papírozni.

„A kitartottak”, ez a Jobbik epitheton ornansa. Ország-világ előtt kimondatott: „Tele vannak bűnözőkkel, önök mögött bűnözők álltak, önöket bűnözők támogatják, önök egy kitartott párt, azt javaslom, álljanak a nyilvánosság elé, és ezt fedjék föl!”

Csak csodálkozhatunk, hogy egy ilyen mélyen megalázó megállapítás sem a kitartottak kenyerét evő szegény néhai püspök úr menyének sem a nemzet sportolója testvérének nem birizgálja az önérzetét. A pénznek nincs szaga, gondolják, de tévednek. Bizonyos stallumokhoz járó bizonyos bevételek nagysága a jellemen túl talán a szaglószervet rongálja a legjobban, véli a volt mezei Jobbik-tag, mert mindenki hallott a vezetés több mint gyanús pénzügyeiről, a Szegedi Csanád zsidóságával üzletelő, alkudozó résztvevők erkölcsi állapotáról, a gyanús elemekhez kitalicskázott százmilliókról, a közvetítőkön keresztül érkező orosz és török pénzekről, hogy a végképp vállalhatatlan KGBéla-ügy gyáva, elvtelen elkenegetése miatt életük csalódása legyen ez a párt. A pénzen marakodnak. Megfigyelik egymást. Rögzítővel mennek a baráti beszélgetéseikre is. Ki tudja, hátha jó lesz valamire. Ki ide, ki oda adja le a kényes információkat.

A rászedett gárdisták? Röhögnek rajtuk, jól benyalták a dumát. A tapasztalatlan fiatalok, az idősebb, népben-nemzetben gondolkodók már régen nem részei még a kommunikációnak sem. Minden korábbi ígéret a kukába került Vona Árpád-sávos gárdamellényével együtt.

 

czyla