vissza a főoldalra

 

 

 2016.05.11. 

MEGJELENT a MAGYAR FÓRUM XXVIII. évfolyamának 19. száma!

A tartalomból:

Märle Tamás: Európa előtt egy lépéssel (címlapon)

„Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?” – szól majd a kérdés egy szeptember végi vagy október eleji vasárnapon, amire a válaszunk csak így szólhat: NEM! NEM! SOHA! A kormány által kezdeményezett betelepítési kvótáról szóló országos népszavazást a keddi napon rendelte el az országgyűlés. Magyarország ismét Európa előtt jár egy lépéssel. 2015 januárjában, a párizsi mészárlás után Orbán Viktor elsőként ismerte fel a bevándorlás veszélyét és mondta ki mindannyiunk helyett: Magyarországot meg akarjuk tartani magyar országnak. Európa betegebbik fele nyomban kijátszotta az antiszemita kártyát, a többiek pedig azóta is ilyen miniszterelnökről álmodnak. Nem véletlen, ami Ausztriában lejátszódott az utóbbi hetekben-hónapokban.

 Csurka István: A kés nem csak a magyar kormány torkára van rátéve

A magyar sors talán legsötétebb veszélyekkel terhes esztendejének küszöbén állunk, holott lehetne a legígéretesebb kibontakozás ideje is. Az elmúlt másfél évben a kormány a társadalom hatalmas többsége által helyeselt igazságos intézkedésekkel jelentősen csökkentette az államadósságot, új alkotmányt hozott, magyar alapra helyezett, magyar célúvá tett sok mindent a Kárpát-medencében, magyar állampolgárságot adott százezreknek, akik ezt kérték, a keresztény hit és erkölcs visszagyökeresítéséért, a család intézményének megerősítéséért is sokat tett. Összevonva mindezt, elindította a társadalmat a liberálbolsevizmussal szembefordulva a kiteljesedő magyar sorsalakítás kaptatóján felfelé. Történelmi értékválasztása is bátor és újszerű lett. Most éppen ezek miatt kell szembenéznie elvakult gyűlölettel, nemzetközi megsemmisítési kísérletekkel.

 Csorja Gergely: Konduljanak meg a vészharangok

Mindösszesen 90 ezer első osztályos gyermek kezdi meg az iskolát ősszel. Nem Budapesten, nem valamelyik megyében, hanem az egész országban. Összehasonlításul tavaly több mint 77 ezer fiatal érettségizett és 53 ezren jutottak be főiskolára vagy egyetemre. Képzeljük el, hogy amikor a most iskolakezdők 18 évesek lesznek, akkor a 90 ezerből hányan érettségiznek. Legyünk optimisták és tételezzük fel, hogy 12 év múlva a köznevelési adatok javulnak és az iskolások fele eljut az érettségiig (ma átlagosan a harmada, negyede). Akkor is mindössze nagyjából 45 ezer fiatal érettségizik és feltehetőleg kevesebb, mint 30 ezer jut be a felsőoktatásba. Feltehetőleg 30-40 teljes képzetlen szakmunkás kerül ki közülük, és 30-40 ezer szakiskolás vagy egyéb képzettségű ember. Megdöbbentő számok.

 Ortodox vagy unortodox
A kettős mérce

Az állam a kilencvenes években nemcsak a kereskedelmi bankokat, hanem a jegybankot is kénytelen volt támogatni (jegybank-konszolidáció). Az a kérdés, hogy végső soron hová áramlott az a pénzmennyiség, amely az egyre növekvő kamatterhek következtében az államtól került a jegybankhoz. Az 1997 eleji adósságcsere során a költségvetés 1950 milliárd forintnyi devizaadósságot vett át a Magyar Nemzeti Banktól. Cserébe lejártnak tekintették az MNB-nél vezetett, akkorra már 1563 milliárd forintra duzzadt adósságot. A többi becserélt adósság 186 milliárd forintnyi volt. A jegybank 1996-ban cca 70 milliárd forint költségvetési támogatással bírt létezni, 1997-ben is még 30 milliárdos költségvetési apanázsra szorult. 1993-ban az Antall kormány idején például a hitelintézetek és a vállalati szektor együttes nettó külföldi adósságai még csak másfél milliárd dollárt tettek ki, Hornék alatt (1997-re) viszont ez az összeg már csaknem ötmilliárdra emelkedett.

 Reisz Pál, a sümegi ferences kolostor házfőnöke: A Lélek vezessen bennünket!
A liberál-bolsevikok célja: az emberek véletlenül se vegyék észre, hogy sorsuk jobbra fordult

Jöjj, pünkösdi Lélek! Ne engedj elcsüggednünk…. Légy a mi erőnk! Adj nekünk bátorságot, hogy merjünk nagyot akarni. Merjünk próbálni nagyobbak lenni azoknál, akikből tizenkettő egy tucat. Merjünk felfelé nézni és hinni eszményekben! Merjük kimondani azt a metsző nem-et és azt a világmozdító nagy igen-t a se nem igen-ek, se nem nem-eknek ebben a hitvány korszakában. Jöjj, Szentlélek Istenünk! Ne engedd, hogy megzavarják tisztánlátásunkat evilági, sátántól inspirált hazug beszédek. Add meg a tisztánlátást felismerni: a sajtó 95 %-a a liberál-bolsevik banditák kezében van. Ne üljünk fel nekik. Ha véletlenül van egy olyan médium, ami nem azt hazudja, amit ők mondanak, akkor már telesírják keletet, nyugatot, hogy nálunk nincs sajtószabadság. Nekik az a fontos, hogy az emberek rosszul érezzék magukat ebben a hazában. Minél rosszabb a közérzet, annál jobb nekik. Az emberek véletlenül se vegyék észre, hogy sorsuk jobbra fordul, hogy valami új, valami szépséges, értékes és hasznos jelent meg életükben.

 Balázs Lajos nagysármási református lelkész: Igazi közösség csak a szeretet jegyében jöhet létre (3.oldal)
Az erdélyi Mezőség színterén, ahol minden ügy vesztettnek látszik, a mentőöv mégis csak a legeredetibbhez való ragaszkodás

A pünkösd ünnepe, a keresztyén ember legpuritánabb ünnepe. Mintha a Szentlélek tisztító ereje végig söpörne rajta és csak az egy szükséges dolgot hagyná meg: a Jézusra való odafigyelést. A népszokások is mintha törlődtek volna az utóbbi időben, de nem a Lélek tisztító munkája folytán,(mert Ő ilyen kárt nem tesz), hanem azért, mert az emberek eltávolódtak egymástól, letértek a lélektől- lélekig vezető útról. Ebben az új világban már csak emlékezünk azokra a népszokásokra, amelyeknek fő célja a barátság, a szórakozás, a közös örvendezés, volt.

 Hazugságáradattal támadja az ellenzék a földprogramot
Az agrárközéposztály a földtulajdonnal sokkal versenyképesebb

Nem igaz, hogy bárkivel, aki illetéktelen, földügyekről egyeztettem, ahogy azt az ellenzék állítja – szögezte le Dr. Bitay Márton. Az állami földekért felelős államtitkár megemlítette azt is, hogy az új földforgalmi törvény elfogadásakor a Jobbik azt állította, a kormány a külföldieknek kedvez. Kötelezettségszegési eljárás van Magyarországgal szemben, mert az unió bizonyos szervei úgy gondolják, ez a törvény csorbítja a külföldi vásárlók lehetőségeit, és előnybe helyezi a magyar vásárlókat.

 Önkéntesség, közösségépítés
Határon túli magyar civil szervezeteket is segítünk

A civil szektor nélkülözhetetlen szerepet tölt be a különböző lakossági csoportok közösségének formálásában, a társadalmi szolidaritás megerősítésében. Fülöp Attila civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára szerkesztőségünk megkeresésére elmondta: a magyarságtudat és a honismeret szempontjából is fontosnak tartjuk, hogy élő kapcsolat alakuljon ki a hazai és a határon túli civil szervezetek között.

 Hol a vízumkényszer mostanában?
A vízummentesség a kárpátaljai magyar közösség szempontjából fontos előrelépést jelent

Az Európai Bizottság már tavaly decemberben megállapította, hogy Kijev teljesítette az úgynevezett vízumliberalizációs akcióterv minden előírását, azonban a kormányváltás késleltette némileg ezt a döntést. A javaslatot az Európai Parlamentnek és a szakminisztereket tömörítő Tanácsnak kell jóváhagynia. Nem kell attól tartani, hogy több kárpátaljai magyar ennek hatására elköltözik szülőföldjéről? Mit kellett az ukrán szerveknek teljesíteniük ahhoz, hogy az EU eltörölje a vízumkényszert? –kérdeztük Bocskor Andrea képviselőtől, aki elmondta, hogy hatékony kisebbségvédelemre nem számíthatunk az Európai Uniótól.

 Keresztényüldözés és az Európai Unió
Az EU-nak nincs hatékony kül-és biztonságpolitikája

A polgárháborúk és az iszlamista terror következtében üldözött keresztény közösségeket, valamint vezető politikusokat keresett fel Libanonban, Szíriában és Irakban Hölvényi György néppárti képviselő. A CHREDO vallásszabadságért tevékenykedő nemzetközi civil szervezet által kezdeményezett tényfeltáró delegáció tagjaként tárgyalásokat folytatott az ott élőkkel.

 Vasúti és integrációs közeledések
Versenytársakat kaphat a MÁV

Április 28-án fogadta el az Európai Parlament azokat a jogszabályokat, amelyek által újabb lépést tettek az egységes európai vasúti térség kialakítása felé. Deli Andor délvidéki európai parlamenti képviselőtől arra voltunk kíváncsiak, hogy mennyire lesz ezután vasúttal közlekedni, az utasok számára milyen pozitívumokat hoznak a változások, s milyen hatással van a migrációs válság az európai közlekedésre.

 A Dél-Alföld első számú turisztikai központja
A város összefogott a gazdákkal a külterületek gondozásáért

Hogyan őrizheti meg Gyula a jelenlegi idegenforgalmi pozícióit, és hogyan növelhetné ezeket? Milyen fejlesztésekkel lehet a vendéget megnyerni és megtartani? Ezekre a kérdésekre ad választ Görgényi Ernő polgármester, aki a Gyulai Virágok Fesztiváljáról, a felújított Almásy-kastélyról és a mezőgazdaság támogatásáról is tájékoztatta olvasóinkat.

 Még most sem tudjuk, hány áldozata volt a kommunista megtorlásnak
A VERITAS vitaestje az ’56-os megtorlás kutatásairól

Máig nem tudni, hányan estek áldozatul Magyarországon a kommunista megtorlásoknak, a kérdést kutatók előtt pedig komoly akadályok tornyosulnak – hangoztatták a VERITAS Történetkutató Intézet május 3-ai beszélgetésének résztvevői. Szakály Sándor, az est moderátora közölte, olyan témát választottak, mely szorosan kötődik a 60 évvel ezelőtti történtekhez, 1956 forradalmához és szabadságharcához. Többen feltehetik a kérdést, miért is kell kutatni a kommunista megtorlásokat? Hiszen elég csak megnézni, ki volt a két oldalon. De a helyzet nem ennyire egyszerű – mondta a főigazgató. Lehet-e azt mondani, hogy mára tudjuk azt, hogy nem a harcokban elesetteknek, hanem a megtorlás áldozatainak mennyi számuk, ráadásul akkor, mikor bizonyos személyeket köztörvényessé tettek, hogy másként mutasson a statisztika?

 

Állítsunk közösen emléket 1956 hőseinek!

A Magyar Fórum heti és havi számaiban, internetes megjelenésein, valamint egy önálló kötettel kíván emléket állítani a magyar szabadságharcosoknak. Csatlakozzanak mozgalmunkhoz és segítsenek nekünk!

Várjuk szerkesztőségünkbe

fényképeik
mozgóképeik
rajzaik
hanganyagaik
visszaemlékezéseik
ritkaságaik
kiadatlan könyveik
cikkeik

bármilyen 1956-hoz kapcsolódó emlékük, relikviájuk eredetijét vagy másolatát. Segítségüket előre is köszönjük!

1956@magyarforum.hu

1092 Budapest, Ráday u. 32. III. emelet 3.

Aki anyagi támogatással szeretne hozzájárulni mozgalmunkhoz, annak támogatását az alábbi számlaszámra várjuk: 11712004-20341426-00000000; A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány. 1956 hősei a mi hőseink! Legyünk mindannyian büszkék rájuk!

 

Keresse a heti Magyar Fórumot május 12-étől az újságárusoknál.

 Most érdemes előfizetni!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy amint októberben főszerkesztőnk cikkében jelezte: „Anyagi gondjaink továbbra is égetőek. Így nem tehetünk mást, mint hogy megemeljük az újság árát. A Magyar Fórum évtizede, vagy talán még régebben változatlan áron jut az olvasóhoz. Most kénytelenek vagyunk a 247 forintos árat felvinni 350 forintra. Tudjuk, hogy sokak számára ez a 100 forint is nagy teher, mégis azt kérjük, hogy tartsanak ki mellettünk és támogassák továbbra is lapunkat azzal, hogy hétről hétre megvásárolják, vagy időszakosan előfizetik.” Most érdemes előfizetni. Az előfizetési díjak változatlanok. A 2015-ös évi árak. A Heti Magyar Fórum előfizetési díja egy évre: 12.844 Ft ., fél évre: 6422 Ft . A Havi Magyar Fórum előfizetési díja egy évre: 5880 Ft . Számlatulajdonos: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány, számlaszám: 11712004-20341426-00000000. Előfizetéssel kapcsolatos információ: info@magyarforum.hu; +36-1-781-3236. Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

 Amennyiben csekken fizet elő, kérjük, igényelje telefonon, vagy e-mailben a csekket, amit elküldünk önnek, és kérjük, olvashatóan töltse ki a feladóvevényt.

 KÜLFÖLDI olvasóinkhoz!

 Szeretnénk szíves figyelmükbe ajánlani a nemzeti szellem, a keresztény erkölcsiség fórumát. A Havi Magyar Fórum előfizetési díja egy évre 200 USD, a Magyar Fórum hetilap előfizetési díja egy évre 200 USD. Az előfizetés forintban és devizában történhet.

 Számlaszám:

 11712004-20341426-00000000

 Számlatulajdonos:

 A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

 Számlavezető:

 OTP Bank Zrt.

 SWIFT (BIC) kód:

 OTP V-HU-HB

 IBAN-szám:

 HU36117120042034142600000000

 Kérjük, ne felejtse el megadni az előfizetés időtartamát, illetve pontos nevét és címét!

A Magyar Fórum korábbi cikkei elolvashatók a fuggetlenseg.hu és a Facebook oldalon – amennyiben elnyeri a tetszését az oldal, kérjük „tetszikelje”.

 /https://www.facebook.com/magyarforumonline?fref=ts/

 A CSURKA ISTVÁN EMLÉKBIZOTTSÁG FELHÍVÁSA

 Kedves Honfitársam!  

Bizalommal teli szívvel és abban a reményben keresem fel, hogy sorskérdéseinkben egyetértünk. Végzetes volna tovább halogatni, ezért ki kell mondanunk: tartozunk megőrizni annak az embernek az emlékét, akinek ma ilyen nagy hitele van a magyarság legjobbjai között. A dolog szellemi voltából következik, hogy az őrzés megszervezése egy értelmiségi csoport feladata. Erre vállalkozott a Csurka István Emlékbizottság, amely elnökévé választott.

Négy-öt magyar összehajol – Csurka István emlékére, ez a jelmondatunk. A mintegy 4000 honfitársunktól kapott támogatásának köszönhetően, ígéretünknek megfelelően, 2012. Karácsonyra kiadtuk a Csurka István Emlékkönyvet. 2013 nyarán pedig felavattuk síremlékét, melyen valóságos láng lobog, soha ki nem alvó. Jelképezve őt, a lámpást, aki világított szerte Magyarországon. Csurka István 80. születésnapján bemutattuk Pató Róza Csurka Istvánt ábrázoló bronzplakettjét, valamint Boros Péter szobortervét.

Szeretnénk felhívni figyelmüket, következő nagy célunkra: a Csurka István tiszteletére emelendő köztéri szoborra. Mindamellett országjáró körutat szervezünk, hogy Csurka István a nemzeti emlékezetben is méltó helyre kerüljön. Bár elég erőt érzünk magunkban, a feladat azonban olyan nagy és jelentős pénzeszközöket igényel, hogy saját erőből nem győzzük.

Mint karmesternek engedjék meg, hogy Liszt Ferenc Les preludes című művének mondanivalójával búcsúzzam: az ember élete nem egyéb, mint egy csodálatos előjáték a halhatatlansághoz.

 Budapesten, 2016. májusa

 Barátsággal: Medveczky Ádám a Magyar Állami Operaház Kossuth-díjas karmestere

 Szíves adományaikat várjuk A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány számlaszámára:11712004-20341426

 Kérjük, a megjegyzés rovatban tüntessék fel, hogy „Csurka István Emlékére”.

 A Csurka István Emlékbizottság adománygyűjtése A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány céljaival összhangban történik.

 Az alapítvány adatai: Nyilvántartási szám: 1026; Székhely: 2081 Klotildliget, Vörösmarty u. 16.; Célja: A hazai népi-nemzeti, konzervatív irányultságú kultúra és sajtó támogatása. Az Alapítvány képviselőjének neve, elérhetősége: Medveczky Attila; 1092. Budapest, Ráday u. 32.