vissza a főoldalra

 

 

 2016.05.07. 

Vučić: Nem alakítok kormányt olyannal, aki csak arra vár, hogy hátba támadhasson

Aleksandar Vučić most a kormányprogram összeállítására koncentrál Egészen biztosan nem fog kormány alakítani olyanokkal, akik csak a megfelelő pillanatot várják, hogy hátba támadhassák, nyilatkozta Aleksandar Vučić, a Szerb Haladó Párt (SNS) elnöke április 28-án este a TV Prva vendégeként.

A haladók vezetője a választási eredményeket kommentálva elmondta, örömmel figyeli, mekkora boldogságot okoz politikai ellenfeleinél az, hogy átlépték a parlamenti küszöböt, de – mint mondta – a választások eredménye ismert.

 “Mindig örülök annak, amikor látom, a parlamenti küszöb átlépése micsoda boldogságot okoz politikai ellenfeleimnek. A győztes mindig jobbat akar, a vesztes pedig mindig mást okol. Én büszke vagyok az elért eredményre, arra az 1 millió 800 ezer szavazatra, amelyet megszereztünk a súlyos gazdasági reformok után is. És köszönöm Szerbia polgárainak a támogatást, az erőt, amit adtak. Nem akarom semmibe venni az ellenfeleinket sem, gratulálok nekik is. De én most mindenek előtt a kormányprogram írására összpontosítok”, mondta Vučić, aki megjegyezte, pártja eredménye történelminek tekinthető, hiszen az európai gyakorlatban nincs példa arra, hogy a választásokon második helyezést elért párt az elsőnél 37,5 százalékkal kevesebb szavazatot szerezzen.

 A köztársasági parlamenttel kapcsolatos kérdésre Vučić megjegyezte, ezek nem a kilencvenes évek, s ma a parlament már nem egy valóságshow, noha egyes médiumok ennek tüntetik fel.

 “Ami az állam számára fontos az elkövetkező négy évben, az az, hogy egy világosan kijelölt európai úton haladjon, s megőrizze a jó kapcsolatát Oroszországgal. A parlamentbe komoly emberek jutottak be, de a legfontosabb az lesz, mit tesz a kormány”, mondta a haladók vezetője, aki a kormányalakítással kapcsolatban elmondta: egészen biztosan nem alakít kormány olyanokkal, akik csak azt lesik, mikor támadhatják hátba.

 Az SNS vezetőjének várakozásai szerint a parlament legkésőbb egy hónapon belül megalakul, s utána hamarosan az új kormány is feláll.

 

vajma.info