vissza a főoldalra

 

 

 2016.05.13. 

GYURCSÁVO

Gyurcsány és Vona összefogásából egy „új ember” jön létre, a GYURCSÁVO. Ha ez lehetséges, akkor minden lehetséges. Lassan mondjuk, hogy a jobbikosok is megértsék. A DK-s GYURCSÁVO Kaposváron várakozó álláspontra helyezkedett. Azt mondta, meg akarja várni, mi történik a pártok kongresszusán. Az MSZP négy különböző karakterű elnökjelöltjéről szólva azt sejtette, hogy neki már megvan a favoritja. Az MSZP-s GYURCSÁVO Molnár Gyula lehet, aki már az első elnökjelölti megszólalásában sietett leszögezni a Demokratikus Koalícióhoz való közeledés szükségességét. A volt XI. kerületi polgármester a Magyar Nemzettől kezdve minden lehetséges fórumon elmondta, hogy mennyire szeretné legalább a vasárnapi asztalhoz leültetni a baloldali párt családtagjait. (?) Gyurcsány is világossá tette, neki sem mindegy, ki vezeti az MSZP-t.

Gyurcsány szándékosan kifecsegte, ő biztosan tudja már, hogy szerveződik az együttműködés a következő választásokra. Azt is ki lehetett venni a szavaiból, hogy Tapolcán és Salgótarjánban is – előbb balról jobbra, majd jobbról balra átszavaztak egymásra. Akár előrehaladott állapotban is lehet már közöttük az ügy, különben nem állította volna, hogy a centrális erőtér fölött létrejön a bal- és jobboldali összefogás. „Ma már nem tudom kizárni, hogy (…) összefogjanak a mostani kormányzaton kívüli erők.”

Vonától talán egy hete tudták meg a saját pártjának tagjai, állítólag még a párt igazgatója is, hogy Toroczkaira azért van nagy szüksége mert a helyi DK-sok neki kampányoltak. Vona a jobbikos GYURCSÁVO nem hagy kétséget afelől, hogy neki a néppártosodás csúcsa a DK-val való együttműködés. Olyan polgármestereket akar maga mellé venni ezek szerint, akiknek elfogadható a dékás és viszont. A jobbikos GYURCSÁVO azt mondja a kiválasztottak már bizonyítottak. Őket ezért beveszi, a radikálisokat meg kiteszi. Ez rizsa. Sneider, volt skinhead nevén Roy, micsoda?

A dékás GYURCSÁVO a vasárnapi csirkecomb mellett megtárgyalta sógorával, ifj. Apró Antallal a névsort. Kire ezért, kire azért rámutatott, recipe ferrum! Ezt adta tovább, mint utasításszerű kívánságot a jobbikos GYURCSÁVO. A Vona által így kiszórtak között lehet talpig becsületes és hétpróbás beépített is, mint ahogy ez a bent hagyottakra is igaz. Tegyük fel, a GYURCSÁVO-k összefogása létrejön, és utána mi lesz? Mint veszett farkasok esnek egymásnak a hatalomért, a pénzért.

 

czyla