vissza a főoldalra

 

 

 2016.05.27. 

Antiszemitának születni

Vagyunk pár millióan ebben az országban, akik antiszemitának születnek. Ezzel nem lehet mit kezdeni, ez tény. Az arcformából, testalkatból, járásból, hanglejtésből azonnal megmutatkozik, hogy született antiszemitával van-e dolgunk. Vannak, akik nem tudják magukról, hogy antiszemiták. Ők akár évtizedekig is élhetik kriptoantiszemita életüket, de a mértékadó körök azonnal látják rajtuk, hogy bizony a látszólagos jámborság, a zsidó–keresztény kultúrtézis kritikátlan elfogadása, akár a buzgó Izrael-pártolás csak időleges állapot. A filoszemita felszín alatt, ott fortyog az antiszemitizmus pusztító pokla.

Németh Szilárd is ide tartozik. Róla az ATV stúdiójában, Szigetvári Viktor, mint mértékadó kör megállapította, hogy antiszemita. Ehhez a műsorvezetőnek egyetlen szava sem volt. Németh Szilárd azonnal átlátta a helyzetet és az egyetlen helyes megoldást választotta. Felállt és otthagyta a stúdiót.

Néha persze előfordul, hogy valakiről azt hisszük, hogy antiszemita, mert mondjuk szakadatlanul zsidózik, de aztán egyszer csak kiderül, hogy valójában nem az, és ezért őt nem is éri semmi hátrány, nem lesz megvetés tárgya. Például Szegedi Csanád, annak ellenére, hogy antiszemita megjegyzéseket tett, ilyesmi pártot szervezett, ma már jó példa és dicséretes, hivatkozható életet él.

El kell ezt így fogadni ahogy van. Az antiszemitizmus eleve elrendeltetett. Aki annak születik, az tehet bármit, az marad. Aki pedig nem, az akár az újabb holokauszt szervezésén is dolgozhat, akkor is csak a született antiszemiták áldozata, akik kimondatlan elvárásaikkal rákényszerítették az álantiszemitizmus útjára.

 

Csorja Gergely