vissza a főoldalra

 

 

 2016.06.01. 

MEGJELENT A MAGYAR FÓRUM 22. SZÁMA!

A tartalomból:

Csorja Gergely: A Jobbik veszélyessé válhat

Vona Gábor elérte, amit akart. Megbízható emberekkel vette körül magát és a hétvégi kongresszuson az elnökségből kipucolta ellenfeleit. Vona terve, hogy 2018-ban legyőzi a Fideszt, ugyan így sem reális, de kétségtelen, hogyha be tud állítani maga mögé jelentős támogatókat, például Simicska Lajost, akkor sok szavazót elvihet a Fidesztől. A kormány és a Fidesz ellen körvonalazódó újabb amerikai offenzíva is azt célozza, hogy 2018-ban egy sok hasonló méretű pártból álló országgyűlés álljon fel, ahol a Fidesz lehet ugyan a legerősebb, de egyedül nem tud kormányozni. Ehhez kapóra jöhet a középpártosodó Jobbik. Mégis nehéz helyzetben van Vona. Egyrészt az oroszok bármikor bejelenthetik igényüket, hogy a támogatásért cserébe most már kérnének is valamit a párttól, másrészt nem valószínű, hogy Novákékat, a most kiebrudalt korábbi elnökségi tag csoportját el tudná hallgattatni. Márpedig a korábbi elnökségi tag sajátos életútja vagy hogy a kuruc.info még ma is működhet, már korábban is felvetette annak lehetőségét, hogy Novák mögött több van egyszerű hőzöngésnél.

 Csurka István: Minél nagyobb a Jobbik, annál megszállhatóbb

A proletárpárt Vonának arra kell, hogy megakadályozza vele a magyar kibontakozást. A kibontakozás megakadályozásához mindig valamilyen proletárpártra van szükség. Ha a baloldali proletárpárt ma lehetetlen, csinálnak jobboldalit. Ha nemzetközi proletár internacionálé nem lehetséges, barkácsolnak nemzetit, magyart, majdnem ősmagyart. (…) A Jobbik-veszély lekicsinylése: altatás. A Fidesz jelenlegi fő ellenfele a Jobbik. A csorda gyűlöli őket, a csorda gyűlöletét minden oldalról szítják, és a szavazatrablás hangneme a Fidesz-ellenesség. A szegény faluvégi szavazótábor meg a lakótelepi munkanélküli is vevő erre a „zsidesz” hangvételre. A félértelmiségit, a sikerhajhászt pedig, aki pozícióra számít a Jobbik révén, s aki most kushad az idegen hatalom előtt és kiszolgálja, olcsón meg lehet kapni acsarkodásra. (…) Egyre éhesebbek tehát. A csorda minden eleme összegyűlt már, csak vonulni kell a kitaposott járásokon és ordítani.

 Csurka István: Ez a rendszerváltozás?

Nincs olyan parlamenti biztosítékrendszer, amelyik fenn tudná tartani a kormányt, ha nem szerzi meg magának a mozgásba hozott társadalom bizalmát, erejét, akaratát

A nem éppen szép emlékezetű MSZMP-kongresszusok idején volt pártszokásban a történelmi leltárkészítés – a la dicsekvés. A nagy pillanatokat mutatta be ilyenkor egy-egy filmösszeállítás. A kokillák mellett őrt álló olvasztárok és a kombájnja nyergében büszkén feszítő dolgozó paraszt vágóképnek használt felvillanásai mellett láthattunk nagy szájon csókolásokat, hallgattunk zúgó tapsviharokat. Ezek között a jelenetek között volt egy, amelyik engem minden alkalommal elkeserített és szinte a hányingerig megalázott. Ötvenhét május elseje, óriási tömeg a Hősök terén. Azon a Budapesten, amelyben éjszaka még járőröztek, ahol még kerülgetni kellett a szétlövésromjait, ahol ezer és ezer asszony járt beszélőre, vagy várta, hogy járhasson, ahol néhány hó-napja még kemény sztrájk volt, nőtüntetés és a világ ámulatát kiváltó önfeláldozó hősiesség.

 Csorja Gergely: A posztmodern, avagy a közönséges ember gondolatai

Ortega y Gasset 1930-ban megjelent nagy hatású műve, melyet sokat hivatkoznak a jobboldalon, de melyet annál kevesebben olvastak, leírta az elmúlt évszázad egyik legfontosabb folyamatát. A tömegember mindent elsöprő évszázados előretörése egy a nyugati civilizációban eleddig ismeretlen jelenséget hívott életre: Az „egész világ” máskor a tömeg és a kivételes, másszerű kisebbség szoros egysége volt. Ma az egész világ a tömeg egymaga. Ortega ténymegállapítását sokféleképpen magyarázzák, attól függően, hogy a tömegideológiák melyik oldaláról közelíti meg a minősítő. Van, aki elitista, meghaladott elméletként értékeli és van, aki a korábbi világok magasabbrendűségét, jobbságát kívánja igazolni Ortegával.

 A fenntartható, környezetbarát gazdálkodásért

A nemfémes ásványi nyersanyagok kiválóan alkalmasak a termőföldek talajjavítására

Nagy István kifejtette: az elmúlt 50 évben a mezőgazdasági területeken olyan mértékben gyengült a talajok tápanyaggal való ellátottsága, ami nem tartható fenn tovább. A Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára kérdésünkre elmondta, hogy az engedély nélkül forgalmazott termékek toxikus elemeket, mikrobiológiai vagy szerves szennyezőanyagokat tartalmazhatnak, ezenkívül hatóanyag-tartalmuk sem garantált.

 A Kárpát-medencei egység alapja - Trianon 96

Az 1920. június 4-én igazságtalanul megcsonkított Magyarország határain kívül rekedt 3,3 millió honfitársunk, akiknek lélekszáma ma már alig haladja meg a 2 milliót. Vajdaságban csupán 250 ezer, Kárpátalján jóindulattal 150 ezer magyar él. A magyar népesség egyre fogyatkozik határainkon kívül és belül, a tendencia megfordítására nem sok időnk maradt.

Az elvhűség és a boldogulás sokszor nem könnyen összeegyeztethető. Szomorú, de a többség számára előbbrevaló az anyagi érvényesülés, mint hogy gyerekeket vállaljon, magyar iskolába írassa őket és mindenáron a Kárpát-medencében találjon megélhetést. Hibáztathatnánk is ezért a hozzáállásért határon túli honfitársainkat, de a csonka hazában nem ugyanígy gondolkodik a többség?

 Két pályázat az önkormányzatok számára

A támogatásokból ingatlant is lehet vásárolni

Idén is 12,5 milliárd forint áll rendelkezésre fejlesztésekre az adósságkonszolidációban nem részesült önkormányzatoknak – közölte a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára. Pogácsás Tibor a Magyar Fórumnak elmondta: a lakosságszámtól függ, hogy egy-egy önkormányzat mekkora támogatást kap.

 Soros próbálkozik

Úgy tűnik, Brüsszelben számon tartják, hogy ki cigány és ki nem. Az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a cigány gyerekek iskolai szegregációja miatt. Felszólították a kormányt, hogy hozza összhangba az egyenlő bánásmódra és az oktatásra vonatkozó jogszabályait, valamint oktatáspolitikájának gyakorlati végrehajtását a faji egyenlőségről szóló uniós irányelvvel, amely tiltja a faji vagy etnikai alapú oktatási diszkriminációt.

 

Állítsunk közösen emléket 1956 hőseinek!

A Magyar Fórum heti és havi számaiban, internetes megjelenésein, valamint egy önálló kötettel kíván emléket állítani a magyar szabadságharcosoknak. Csatlakozzanak mozgalmunkhoz és segítsenek nekünk!

Várjuk szerkesztőségünkbe

fényképeik
mozgóképeik
rajzaik
hanganyagaik
visszaemlékezéseik
ritkaságaik
kiadatlan könyveik
cikkeik

bármilyen 1956-hoz kapcsolódó emlékük, relikviájuk eredetijét vagy másolatát. Segítségüket előre is köszönjük!

1956@magyarforum.hu

1092 Budapest, Ráday u. 32. III. emelet 3.

Aki anyagi támogatással szeretne hozzájárulni mozgalmunkhoz, annak támogatását az alábbi számlaszámra várjuk: 11712004-20341426-00000000; A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány. 1956 hősei a mi hőseink! Legyünk mindannyian büszkék rájuk!

 

Keresse a heti Magyar Fórumot június 2-ától az újságárusoknál.

 Most érdemes előfizetni!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy amint októberben főszerkesztőnk cikkében jelezte: „Anyagi gondjaink továbbra is égetőek. Így nem tehetünk mást, mint hogy megemeljük az újság árát. A Magyar Fórum évtizede, vagy talán még régebben változatlan áron jut az olvasóhoz. Most kénytelenek vagyunk a 247 forintos árat felvinni 350 forintra. Tudjuk, hogy sokak számára ez a 100 forint is nagy teher, mégis azt kérjük, hogy tartsanak ki mellettünk és támogassák továbbra is lapunkat azzal, hogy hétről hétre megvásárolják, vagy időszakosan előfizetik.” Most érdemes előfizetni. Az előfizetési díjak változatlanok. A 2015-ös évi árak. A Heti Magyar Fórum előfizetési díja egy évre: 12.844 Ft ., fél évre: 6422 Ft . A Havi Magyar Fórum előfizetési díja egy évre: 5880 Ft . Számlatulajdonos: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány, számlaszám: 11712004-20341426-00000000. Előfizetéssel kapcsolatos információ: info@magyarforum.hu; +36-1-781-3236. Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

 Amennyiben csekken fizet elő, kérjük, igényelje telefonon, vagy e-mailben a csekket, amit elküldünk önnek, és kérjük, olvashatóan töltse ki a feladóvevényt.

 

KÜLFÖLDI olvasóinkhoz!

 Szeretnénk szíves figyelmükbe ajánlani a nemzeti szellem, a keresztény erkölcsiség fórumát. A Havi Magyar Fórum előfizetési díja egy évre 200 USD, a Magyar Fórum hetilap előfizetési díja egy évre 200 USD. Az előfizetés forintban és devizában történhet.

 Számlaszám:

 11712004-20341426-00000000

 Számlatulajdonos:

 A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

 Számlavezető:

 OTP Bank Zrt.

 SWIFT (BIC) kód:

 OTP V-HU-HB  

IBAN-szám:

 HU36117120042034142600000000

 

Kérjük, ne felejtse el megadni az előfizetés időtartamát, illetve pontos nevét és címét!

A Magyar Fórum korábbi cikkei elolvashatók a fuggetlenseg.hu és a Facebook oldalon – amennyiben elnyeri a tetszését az oldal, kérjük „tetszikelje”.

 /https://www.facebook.com/magyarforumonline?fref=ts/

 

A CSURKA ISTVÁN EMLÉKBIZOTTSÁG FELHÍVÁSA

 Kedves Honfitársam!

 Bizalommal teli szívvel és abban a reményben keresem fel, hogy sorskérdéseinkben egyetértünk. Végzetes volna tovább halogatni, ezért ki kell mondanunk: tartozunk megőrizni annak az embernek az emlékét, akinek ma ilyen nagy hitele van a magyarság legjobbjai között. A dolog szellemi voltából következik, hogy az őrzés megszervezése egy értelmiségi csoport feladata. Erre vállalkozott a Csurka István Emlékbizottság, amely elnökévé választott.

Négy-öt magyar összehajol – Csurka István emlékére, ez a jelmondatunk. A mintegy 4000 honfitársunktól kapott támogatásának köszönhetően, ígéretünknek megfelelően, 2012. Karácsonyra kiadtuk a Csurka István Emlékkönyvet. 2013 nyarán pedig felavattuk síremlékét, melyen valóságos láng lobog, soha ki nem alvó. Jelképezve őt, a lámpást, aki világított szerte Magyarországon. Csurka István 80. születésnapján bemutattuk Pató Róza Csurka Istvánt ábrázoló bronzplakettjét, valamint Boros Péter szobortervét.

Szeretnénk felhívni figyelmüket, következő nagy célunkra: a Csurka István tiszteletére emelendő köztéri szoborra. Mindamellett országjáró körutat szervezünk, hogy Csurka István a nemzeti emlékezetben is méltó helyre kerüljön. Bár elég erőt érzünk magunkban, a feladat azonban olyan nagy és jelentős pénzeszközöket igényel, hogy saját erőből nem győzzük.

Mint karmesternek engedjék meg, hogy Liszt Ferenc Les preludes című művének mondanivalójával búcsúzzam: az ember élete nem egyéb, mint egy csodálatos előjáték a halhatatlansághoz.

 Budapesten, 2016. júniusa

 Barátsággal: Medveczky Ádám a Magyar Állami Operaház Kossuth-díjas karmestere

 Szíves adományaikat várjuk A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány számlaszámára:11712004-20341426

 Kérjük, a megjegyzés rovatban tüntessék fel, hogy „Csurka István Emlékére”.

 A Csurka István Emlékbizottság adománygyűjtése A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány céljaival összhangban történik.

 Az alapítvány adatai: Nyilvántartási szám: 1026; Székhely: 2081 Klotildliget, Vörösmarty u. 16.; Célja: A hazai népi-nemzeti, konzervatív irányultságú kultúra és sajtó támogatása. Az Alapítvány képviselőjének neve, elérhetősége: Medveczky Attila; 1092. Budapest, Ráday u. 32.