vissza a főoldalra

 

 

 2016.03.11. 

Két magyar tanácsosi lista lesz Marosvásárhelyen

Közösen támogatott független polgármesterjelölt, külön RMDSZ-es és EMNP-s tanácsosi jelöltlista – ez a megoldás körvonalazódik a marosvásárhelyi önkormányzati választásokon, miután megszakadtak a tárgyalások a két politikai szervezet között az RMDSZ által az EMNP-nek felajánlott tanácsosjelölti helyekről, írja összeállításában a maszol.

A Néppárt marosvásárhelyi szervezetének alelnöke elmondta, lezártnak tekintik a tárgyalásokat az RMDSZ-szel, mivel az utóbbi napokban a szervezet sem kereste meg őket más ajánlattal, s ők sem kezdeményeztek újabb egyeztetéseket. Portik Vilmos úgy fogalmazott: csak azért nem tudja százszázalékosan kijelenteni, hogy külön tanácsosjelölti listák lesznek, mert ezt az EMNP közgyűlésének meg kell még erősítenie. Szerinte már nem is érdemes erőltetni a tárgyalásokat. „A választópolgárok is megmosolyogják ezt az komédiát” – jelentette ki Portik Vilmos.  

Közben az RMDSZ marosvásárhelyi szervezetének elnöke, Peti András azt mondja, még mindig bíznak abban, hogy az EMNP elfogadja a felajánlott tanácsosjelölti helyeket, és nem lesznek külön listák a választásokon. „Mi már korábban egyértelművé tettük: következeteseknek kell lennünk a választóknak tett ígéretek betartásában, az összefogást ki kell teljesítenünk” – nyilatkozta Peti András. Szerinte arról alig volt vita az EMNP-vel, hogy az RMDSZ listáján felajánlott helyek megteremtik a lehetőséget az összefogásra.

 Peti András ugyanakkor maga is úgy látja, hogy a verseny akár erősítheti a magyarság képviseletét a marosvásárhelyi önkormányzatban. „Ha külön indulunk, és az EMNP eléri a választási küszöböt, akkor erős koalíciót tudunk kötni a helyi tanácsban” – mondta Peti András.

 

mediatica.ro / maszol.ro