vissza a főoldalra

 

 

 2016.03.18. 

Most Orbán azeri látogatása miatt villog a KETTŐS MÉRCE kijelzője

Hol van az előírva, hogy az indiánok kiirtóit, az őshonos kisebbségek lemészárlóit és elüldözőit, meg a nemzetközi spekulánsokat kötelező dicsérnünk, mást pedig tilos? Hol van az előírva, hogy az egyik faji alapon való kiirtás, mint olyan, feledhető, a másik pedig nem. Hol van az előírva, hogy az egyik ország osztály alapon kirekesztő eszméjét szolgáló apa fiait, lányait, menyeit, vejeit, unokáit csak dicsérni lehet, mást pedig tilos? Ha Pukli ávós nagypapáját kell megvédje a libertáriánus sajtó, kivont karddal küzd.

Biszku Béla ártatlan öreg ember, Kádárnak pártja van és rajongótábora, a Löwinger Lukács György (a 19-es tanácsköztársaság fő hóhéra) neve által fémjelzett budapesti iskola tanítványai a mai napig itt rontják a levegőt, a sajtó jelentős részét ők uralják.

Hol van az előírva, hogy Löwinger zsidó bankigazgató fiát, a Vörös Hadsereg politikai biztosát, a terror, a kommünvilág elkötelezett hívét, aki nemcsak kiirtani ígérte az egész burzsoáziát, hanem saját kezűleg állíttatta sorba és személyes parancsára lőtték főbe a poroszlói árokparton a nyolc magyart, kötelező dicsérni, mást pedig tilos?

Hol van az előírva, hogy Lukács, aki a patkánylázadás után részt vett a III. Komintern munkájában Moszkvában, a Marx–Engels–Lenin Intézet tudományos munkatársa, 1948-ban a Tudományos Akadémia rendes tagja, 1949-ben országgyűlési képviselő, az MSZMP-tagja volt, mára megigazulhatott, más pedig nem?

Hol van az előírva, hogy tanítványai, a „Lukács-óvoda” tagjai, az SZDSZ politikai népbiztosai, akik tudták, merték, tették és felügyelték a rendszerváltozásnak nevezett tragikomédiát, mértékadó demokraták, más pedig nem?

Hol van az előírva, hogy a nyolcvanhat évesen, 1971-ben meghalt Lukácsnak ma szobra állhat Budapesten, az ő emlékét feltétlen tisztelettel illik emlegetni, az ő nimbusza töretlen, másoké pedig nem?

 

czyla