vissza a főoldalra

 

 

 2016.10.21. 

Döntött a piac: vége a Népszabadságnak

A Népszabadság évtizedek óta veszteséges. Amikor a kilencvenes években egymás után nyírták ki a jobboldali sajtóorgánumokat, akkor mindig az volt a duma, hogy fenntarthatatlan, veszteséges, ez most már piacgazdaság, itt a gyengék elhullanak. Hát akkor most tessék, drága liberális, szabadpiaci, demokrata barátaink: döntött a piac. Az új tulajdonos nem kívánja tovább finanszírozni a milliárdos veszteséget. Ja, hogyha Titeket érint, akkor az mindjárt más? Hogy akkor a politika avatkozott be? Akkor veszélyben a demokrácia? Akkor ez már kulturális érték, a demokrácia záloga?

Lószart!

Ez is csak egy vállalkozás volt, amibe az állam, pártalapítványokon, állami hirdetéseken, keresztül öntötte a pénzt az elmúlt évtizedekben. Ebből a pénzből az ott dolgozó újságírók, szerkesztők, publicisták, véleményformálók, megmondó emberek elvtelenül, tűzön-vízen keresztül támogatták a balliberális politikai oldalt, majd oldalakat, és ugyanilyen elvtelenséggel ócsárolták a jobboldali vagy jobboldalinak vélt kezdeményezéseket.

Csakhogy a bal és liberális oldal – ami valójában soha sem képviselt baloldali és liberális értékeket, hanem egyszerűen a Vörös Hadsereg árnyékában 1948 és 1990 között hatalomra jutottak által kialakított klientúra egy jól szervezett, összetartó részének továbbélést biztosította, majd ebből egy sok részre tagolt bűnszervezetté változott – a bűnei súlya alatt összeomlott.

Nincs ingyen ebéd, mondta Gyurcsány Ferenc.

 

Csorja Gergely