vissza a főoldalra

 

 

 2016.10.21. 

Példaértékű a debreceni Sportdiagnosztikai, Életmód és Terápiás Központ

A Debreceni Egyetem sporttudományi programjának legújabb létesítményét, a Sportdiagnosztikai, Életmód és Terápiás Központot látogatta meg Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.

A szeptemberben átadott központban magas szintű diagnosztikai, életmód- és terápiás szolgáltatások állnak az élsportolók, szabadidejükben sportolók, valamint a mozgásszervi rehabilitációra szorulók rendelkezésére. Korszerű felszereléssel, képzett szakorvosokkal segítik elő a mielőbbi gyógyulást, és egyénre szabott szolgáltatások mentén támogatják az egészség megőrzését, a betegségek megelőzését. Szabó Tünde államtitkár a központ kapcsán elmondta, hogy a debreceni sporttudományi törekvések az egészségügyi háttérrel és a páratlan infrastruktúrával országosan egyedülállóak. Az államtitkár szerint a magyar sporttudományi képzésben érintett intézményeknek nagy szüksége lenne a hasonló létesítményekre.

 „Példaértékű az önkormányzat és az egyetem együttműködése annak érdekében, hogy Debrecenben minden sportoló biztonságban legyen mind az élsport, mind az utánpótlásképzés területén.” – fogalmazott.

 Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja azt mondta: a komplexitásában Magyarországon és Közép-Európában is egyedülálló sportegészségügyi központ az egyetem sporttudományi kutatásainak és képzéseinek támogatása mellett egyedi szolgáltatásokat nyújt a város lakossága, sportegyesületek, valamint professzionális és amatőr sportegyesületek részére.

 

(EMMI Sportért Felelős Államtitkárság)