vissza a főoldalra

 

 

 2016.09.09. 

Új magyar főkonzul Kassán

Tapasztalt kisebbségi szakértő kerül a fontos állomáshelyre

Haraszti Attila személyében tapasztalt kisebbségi szakértő foglalja el szeptember elsejétől a kassai magyar főkonzulátus vezető pozícióját. Az új főkonzul csak ebbéli pozíciójában új a Felvidéken, hiszen még az egykori Határon Túli Magyarok Hivatalából lehet sokak számára ismerős a neve, ahol éppen felvidéki referensként kezdte el munkáját. A kisebbségi problémakör ismerete mellett immár tizenötéves közigazgatási gyakorlata is teljes mértékben feljogosítja arra, hogy a kelet-szlovákiai missziót vezesse.

Formailag Haraszti Attila ez év májusában került a Külgazdasági és Külügyminisztérium állományába, ahol elvégezte a külképviseleti felkészítést, és a diplomáciai szokásoknak megfelelően a nyári szabadságolási időszak elteltével haladéktalanul elfoglalta első állomáshelyét.

 Az új főkonzul egyéni kvalitásai mellett méltán alapozhat elődei gyümölcsöző kapcsolatépítő munkáinak eredményére is. Haraszti Attila feleségével hat gyermeket nevel, akik közül a legidősebb tizenhároméves. Az új főkonzulnak olvasóink nevében is eredményes munkát kívánunk.

 

(felvidek.ma)