vissza a főoldalra

 

 

 2016.09.28. 

MEGJELENT a MAGYAR FÓRUM XXVIII. évfolyamának 39. száma!

Tartalomból:

Kovács Attila: Új időszámítás

A Budapest belvárosában szombaton késő este történt robbantásos merénylet óta sajnos elmondható: új időszámítás kezdődött Magyarországon. Végérvényesen vége annak a korszaknak, amikor külső szemlélőként nézhetjük a Nyugat-Európában történteket, a robbantásokat, a merényleteket, a gyilkosságokat. Immár nem is ringathatjuk tovább magunkat abban a hamis hitben, hogy hozzánk ez az őrület nem ér el, ide ez nem gyűrűzhet be, mi nem vagyunk érintettek, nekünk nincs félnivalónk, nálunk ilyen nem történt eddig és nem fog történni ezután sem. Bármennyire félő, és rémisztő is kimondani, leírni, de sajnos arra kell készülni, hogy a Teréz körúton történt robbantást követhetik majd újabbak is. A gyilkos szellem ugyanis elszabadult a palackból, már nincs tekintettel semmire, és nem ismer határokat. Valami végzetesen elromlott a világban, és azon belül a „vén” Európában is. A liberalizmus, pontosabban annak totálisan félreértelmezett és ránk erőltetett változata ugyanarra a sorsra jutott, mint az emberiség összes korábbi „izmusa”: miután csődbe vitte a benne hívő társadalmakat, azok maradékai jóvoltából végül a történelem szemétdombjára kerül. Annyi a különbség, hogy mindez ezúttal nem a történelemkönyvek megsárgult lapjairól tárul elénk, hanem a szemünk előtt zajlik majd le, sőt a folyamat már kezdetét is vette. Emellett fontos különbség az is, hogy talán minden korábbinál véresebb lesz az átmenet, minden korábbinál kegyetlenebb időszak előtt állunk. És mivel földrajzi fekvésünk miatt történelmi, kulturális, sőt vallási értelemben is ütközőzónában fekszünk, lényegében esélytelen, hogy kimaradjunk belőle. A cél ezért elsősorban az lehet, hogy minimalizáljuk a ránk váró bajokat, és azok következményeit.

 Lázár 5 pontja

1. Aki lemond a részvételről, feladja saját hazáját.

2. Döntenünk kell: Magyarország magyar marad, vagy végérvényesen megváltozik.

3. Magyarország demográfiai viszonyait akár százezer ember is megváltoztathatja már tízéves időtávon belül.

4. Tavaly több százezer ember lépte át a Csongrád megyei Kiszombornál illegálisan a határt. Közülük 148 ezren itt regisztráltak Európában először, ez alapján pedig egyes országok felhatalmazva érzik magukat, hogy ide küldjék vissza ezeket az embereket, Magyarország pedig sehova nem tudja továbbküldeni őket.

5. A kötelező betelepítési folyamat ránk erőszakolásával szemben nincs már más eszköz a kormány kezében, csak az, ha elmondhatja: az emberek egységesen elutasították a Magyarországra Afrikából vagy a Közel-Keletről érkezők betelepítését.

 Csurka István: Ez most harc, méghozzá kemény és vérre menő

Gyurcsánynak és bandájának a fennmaradása, uralmuk minden perce a legnagyobb nemzetbiztonsági kockázat. Lehet nemzetidegen a magyar miniszterelnök? Csak akkor, ha mi magunk már teljesen elidegenedtünk magunktól. Az események most, hála Istennek nem ezt mutatják.

A magyarságnak most nagyon észnél kell lennie. Nem szabad megengedni nekik, hogy nemzetközi összeköttetéseikbe, a pénz hatalmába kapaszkodva politikai fennmaradási engedélyt, átmentési engedélyt kapjanak ismét. Ezekre a negatív übermenschekre nincs szüksége a magyarságnak, ezeket teljesen ki kell szorítani, kiverni a politikai és gazdasági életből és a kultúra irányításából. Végre el kell számoltatni őket. Ez nem játék, ez vérre megy, a mi vérünkre.

 LESZ LELKI FELÍVELÉS, HA LESZNEK KERESZTÉNYEK

Orbán Viktor: „Azt tanultuk: »ha ketten-hárman összegyűlnek Jézus nevében, akkor ő ott van.« Ezért aligha képzelhető el, hogy a kereszténység el tud veszni, mert mindig leszünk legalább ketten-hárman.” (Fekete Zsuzsa interjúja a reformatus.hu honlapon.)

Az a jelenség, amit népvándorlásnak nevezünk, régebben megkezdődött, és nagyobb ívű folyamat, mint a menekültválság. Ha megnézzük a nyugati nagyvárosok etnikai összetételét, láthatjuk, hogy radikális változások történtek. Megdöbbentő számokkal találkozhatunk az őslakosok és nem őslakosok arányát tekintve Párizsban, Rómában vagy más nagyvárosokban. A Magyarországra érkezők már most is több mint 80 országból jönnek, és a folyamat legnehezebb szakasza az lesz, amikor megindul Afrika is. Egy hosszú világtörténelmi folyamat részesei vagyunk.

 Megdöbbentő

Mindegy, hogy migránsnak vagy bevándorlónak nevezzük-e a férfiakat, akik által elkövetett támadásokat a fő sodratú sajtó lényegileg elhallgatta. Ezek a támadások, szexuális zaklatások Németországban, Ausztriában vagy Svájcban történtek tavaly február óta. Az adatokat helyi, regionális lapokból, illetve rendőrségi jelentésekből gyűjtötték össze. Az interneten több tíz oldalt tesz ki az elmúlt másfél év bűncselekményeit tartalmazó összeállítás, mely folyamatosan frissül. Vasárnap került ki az oldalra a legutóbbi svájci eset is. Egy 28 éves török férfi 10 tinilánnyal erőszakoskodott, valamint egy 16 évest brutálisan meg is erőszakolt. Néhány nappal korábban Hamburgban a következők történtek: a marokkói menedékkérő egy 26 éves hamburgi nőt erőszakolt meg. De megtörtént az is, hogy egy 34 éves iraki férfi egy hat éves kislányt zaklatott szexuálisan.

 ERŐSZAKOS TÁMADÁS ZAJLIK EURÓPA ELLEN

A Kárpát-medencei Autonómia Tanács tagjai állásfoglalásukban felszólítják a határon innen és túl élő szavazati joggal rendelkező magyar állampolgárokat, hogy éljenek demokratikus jogaikkal és szavazzanak az október 2-ai népszavazáson. „Erőszakos támadás zajlik Európa ellen, humanitárius köntösben. „Álljuk útját az önsorsrontó brüsszeli politikának! Szavazzunk nemmel a népszavazáson!” – áll a dokumentumban.

 Október 2-a fordulópont, nem hibázhatunk!

Trump a vitán azt is mondta, hogy az Egyesült Államok nem lehet „a világ csendőre”. Ha vicces kedvemben lennék, erre azt mondanám: A valamikori csendőr mértékét biztos nem ütik meg, jobban hasonlítanak a buta közlekedési rendőrre: aki betereli az autósokat a kereszteződésbe, azután továbbáll, üssék egymást a dugóba szorultak. Utólag akármit csinálnak, akkori rossz döntésük szinte kijavíthatatlan. Kik isszák meg ennek a levét? Természetesen mi. Nem Amerikába veszik az irányt az IÁ emberei, hanem Európa partjai felé. Ezek fényében mérlegeljünk, otthon maradhatunk-e vasárnap?

 Legalább neveznénk meg a felelősöket

Ha már az emberéleteket nem tudjuk visszaadni

Megerősítették és megemelték a Torna-patak gátját – közölte a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára. Dr. Kovács Zoltán kiemelte: 2010. október 4-én a katasztrófa során több mint egymillió köbméter maró, lúgos hatású vörös iszap került a környezetbe. A katasztrófában a Torna-patak teljes élővilága megsemmisült.

 Riválisok a pályán, barátok a mindennapokban

A lengyel édesanyától származó Kozák Danuta sikerének közösen örültünk

 Lengyel–magyar sportpárbajok címmel nyíltszeptember elején kiállítás Varsóban. A lengyelországi magyar évad keretében rendezett tárlatot Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár nyitotta meg, aki lapunk megkeresésére elmondta: más nemzetekkel összehasonlítva, a sport támogatására fókuszálva, irigylésre méltó a helyzetünk. Mindez azt mutatja, hogy Magyarország nemcsak sportnemzet, hanem sportoló nemzet is szeretne lenni.

 Külföldön is elismerik a Nemzeti Borkiválóság Programot

A magyar bort, mint fogalmat kell elsősorban erősíteni

Kiss Eliza Marius Berlemannal, a világ legnagyobb borászati szakvására, a ProWein vezetőjével tárgyalt. A kiemelt borágazati feladatokért felelős miniszteri biztos úgy véli, a marketinghez három dolog szükséges a pénzen kívül: egy egyszerű ötlet, a borászok részéről ennek elfogadása és a harmadik a következetesség, az, hogy végigvigyük bármi áron a terveinket.

 Märle Tamás: Agymosás

Rég tudjuk, hogy a bolsevizmus és a liberalizmus lényegében egy és ugyanaz, csupán a külsőségekben tapasztalható eltérés. Hiába telt el 26 év a rendszerváltozás óta, képtelen a társadalom kiheverni a kommunizmus 40 éves agymosását, hiszen azóta a liberálisoktól szenvedjük el ugyanezt. Kik mondták először, hogy a papok ne politizáljanak? És kik mondják most fennhangon? Az agymosás pedig olyannyira sikeres, hogy már a templomba járók közül is jó páran így gondolkodnak, néhány évvel ezelőtt néztem végig, ahogy egy idősebb úr mise után bement a sekrestyébe lehordani a papot, amiért az ejtett néhány szót a választásokról, nem titkolva pártszimpátiáját.

 Készülnek a foglalkoztatási paktumok

Nagy kihívás a vállalkozói oldalon a hatékonyság és a termelékenység jelentős javítása

Két hónapja jelentették be, hogy a Mercedes-Benz új gyárat épít kecskeméti telephelyén a rugalmas termelés biztosítása érdekében. A beruházással 2500 munkahelyet teremtenek, és továbbiakat a beszállítói oldalon. Gaál József, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke lapunknak beszámolt arról, milyen programok mentén szeretnének javítani a foglalkoztatási helyzeten.

 A kelet-európai Davoson a régiós együttműködésről

A kollektív bűnösség elvét meghaladta a történelem, és ellentétes az európai jogrenddel

Íjgyártó István képviselte a Külgazdasági és Külügyminisztériumot szeptember 7–8-án a lengyelországi Kárpátok Európája konferencián. A kulturális és tudománydiplomáciáért felelős államtitkár lapunk megkeresésére kiemelte: ez a térség hosszabb távon Európa gazdasági fejlődésének egyik motorja lesz. Ehhez nélkülözhetetlen, hogy behozzuk a nyugati uniós államokkal szembeni lemaradásunkat, és az innováció területén, mely egy kitörési lehetőség, előbbre lépjünk.

 Sportdiagnosztikai és terápiás központ Debrecenben

A jelenleg 1100 négyzetméteres komplexum méretében és szolgáltatásaiban is bővülhet

Átadták a Debreceni Egyetem sportdiagnosztikai, életmód- és terápiás központját szeptember 19-én. A centrumot 400 millió forint pályázati és saját forrásból alakították ki a Nagyerdei Stadion épületében. Dr. Bács Zoltán a Debreceni Egyetem kancellárja a Magyar Fórum kérdésére – többek közt – elmondta, hogy a centrum egyetemi központként gyakorló terepet biztosít az intézmény vonatkozó szakjaira járó hallgatóknak, rehabilitációs szakon tanulóknak, gyógytornászoknak, pszichológusoknak, de akár sportszervezők vagy gazdaságtudományi hallgatók is mehetnek ide gyakorlatra.

 Jancsó Badacs Károly: Mit fogott a szakadt háló a közmagyarnak?

Mivel a Most-Híd-rajongók, ellenségeskedők és kiábrándultak hatalmas táborát tudja fölmutatni a szlovákiai magyar választók között és a Magyar Közösség Pártjába is vissza-visszaszállogat lassan az erő, úgy érzékelhető, hogy a szlovákiai politikai elit valószínűleg eldöntötte, hogy javít kormányhatalmon osztozó párttársuk, a Most-Híd renoméján a felvidéki magyarok szemében. E feltételezésemet arra építem, hogy a parlament elnöke, Andrej Danko, SNS pártelnök két héttel ezelőtti, az egyetlen szlovákiai hírcsatorna fennállásának 15. évfordulóját ünneplő műsorában megköszönte az isteni gondviselésnek, hogy abban az érdemben részesítette őt, hogy egy magyar párttal és annak olyan kiváló magyar nemzetiségű vezetőjével, amilyen Bugár Béla, együttműködhet.

 Csorja Gergely: Félművelt kontárok a magyar újságírásban

Újságot, internetes megjelenést olvasni hovatovább kínszenvedés. A magyar újságírás legjellemzőbb terméke a műveletlen, akadozó íráskészségű emberek által félinformációk alapján rosszul megírt cikk. Ez általános jelenség, de a rossz írások között különösen zavaró, amikor a szerző alapvető ismeretek hiánya mellett próbál tudományoskodni, szakmai érveket felhozni, szakértőként tetszelegni. Nézzünk erre egy megdöbbentő példát. A Magyar Narancsban Elek Ignác – aki önmagát egyetemi oktatóként definiálja – egy létező és a kontárfilozófusok által előszeretettel félremagyarázott elmélet alapján próbálja meg bebizonyítani, hogy Orbán rendszerét diktatórikus módszerekkel, pontosabban nem demokratikus módszerekkel kell megdönteni.

 Kocsis Sándor emlékének továbbra is élnie kell

Díszvacsorával, koszorúzással és ifjúsági labdarúgótornával emlékeztek az Aranycsapat zseniális jobbösszekötőjére

Szeptember 21-én lett volna 87 éves minden idők legeredményesebb jobbösszekötője, az Aranycsapat bámulatos tehetségű támadója, Kocsis Sándor. A tragikusan fiatalon elhunyt csatárra az Aranycsapat Alapítvány szervezésében emlékeztek a múlt héten, amelyre Magyarországra látogatott Ifjabb Kocsis Sándor, a legendás labdarúgó fia és annak felesége is.  

Jó hír!

Két és fél éve szedi áldozatait és tartja rettegésben az ukrajnai lakosságot a háború, amikor is végre jó hírnek örvendhet a kárpátaljai magyarság: Petro Porosenko ukrán elnök hétfőn rendeletet írt alá, amelyben utasított az utolsó mozgósított tartalékos katonák leszerelésére. Az államfő Facebook-oldalán közzétett üzenetében ígéretet tett arra, hogy a kelet-ukrajnai fronton ezentúl csak szerződéses katonák lesznek. Porosenko azt írta, hogy október végéig minden tartalékos, akit tavaly, a hatodik hullámban mozgósítottak hazatérhet családjához. Az elnöki sajtószolgálat utóbb kiadott közleményében kifejtette, hogy a 2015. január 14-én kiadott elnöki rendelet alapján mozgósítottak elbocsátásáról van szó.

 Az ország valósággal egybeforrott

Szablya Ilona: Vasfüggöny kölnivel – Magyarország 1942–1956

Több mint 700 angol nyelvű cikk és öt díjnyertes könyv után idén magyarul is megjelent a tengerentúlon élő Szablya Ilona egyik műve, hála Jeney Attila történész kiváló fordításának. Szablya Ilona emigrálása óta folyamatosan azon munkálkodik, hogy megismertesse az Egyesült Államok lakóival Magyarország valós 20.századi történetét, és azt, hogy nincs különbség a szélsőjobboldali és szélső- baloldali diktatúrák között. Az anyanyelvi megjelenés egyáltalán nem hiábavaló, a többségnek még idehaza is homályosak az ismeretei arról, hogy mi történt Magyarországon 1942 és 1956 között.

 

Állítsunk közösen emléket 1956 hőseinek!

A Magyar Fórum heti és havi számaiban, internetes megjelenésein, valamint egy önálló kötettel kíván emléket állítani a magyar szabadságharcosoknak. Csatlakozzanak mozgalmunkhoz és segítsenek nekünk!

Várjuk szerkesztőségünkbe

fényképeik
mozgóképeik
rajzaik
hanganyagaik
visszaemlékezéseik
ritkaságaik
kiadatlan könyveik
cikkeik

bármilyen 1956-hoz kapcsolódó emlékük, relikviájuk eredetijét vagy másolatát. Segítségüket előre is köszönjük!

1956@magyarforum.hu

1092 Budapest, Ráday u. 32. III. emelet 3.

Aki anyagi támogatással szeretne hozzájárulni mozgalmunkhoz, annak támogatását az alábbi számlaszámra várjuk: 11712004-20341426-00000000; A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány. 1956 hősei a mi hőseink! Legyünk mindannyian büszkék rájuk!

 Keresse a heti Magyar Fórumot szeptember 29-étől az újságárusoknál.

 

Most érdemes előfizetni!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy amint októberben főszerkesztőnk cikkében jelezte: „Anyagi gondjaink továbbra is égetőek. Így nem tehetünk mást, mint hogy megemeljük az újság árát. A Magyar Fórum évtizede, vagy talán még régebben változatlan áron jut az olvasóhoz. Most kénytelenek vagyunk a 247 forintos árat felvinni 350 forintra. Tudjuk, hogy sokak számára ez a 100 forint is nagy teher, mégis azt kérjük, hogy tartsanak ki mellettünk és támogassák továbbra is lapunkat azzal, hogy hétről hétre megvásárolják, vagy időszakosan előfizetik.” Most érdemes előfizetni. Az előfizetési díjak változatlanok. A 2015-ös évi árak. A Heti Magyar Fórum előfizetési díja egy évre: 12.844 Ft ., fél évre: 6422 Ft . A Havi Magyar Fórum előfizetési díja egy évre: 5880 Ft . Számlatulajdonos: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány, számlaszám: 11712004-20341426-00000000. Előfizetéssel kapcsolatos információ: info@magyarforum.hu; +36-1-781-3236. Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

 Amennyiben csekken fizet elő, kérjük, igényelje telefonon, vagy e-mailben a csekket, amit elküldünk önnek, és kérjük, olvashatóan töltse ki a feladóvevényt.

 

KÜLFÖLDI olvasóinkhoz!

 Szeretnénk szíves figyelmükbe ajánlani a nemzeti szellem, a keresztény erkölcsiség fórumát. A Havi Magyar Fórum előfizetési díja egy évre 200 USD, a Magyar Fórum hetilap előfizetési díja egy évre 200 USD. Az előfizetés forintban és devizában történhet. Mivel számlavezető bankunk USA-dolláros csekket nem vált be, ezért kérjük, főleg tengeren túli előfizetőinket, hogy vagy más valutában, pl. kanadai dollárban, vagy, ami a legjobb, átutalással küldjék a pénzt a megadott számlaszámra.

 

Számlaszám:

 11712004-20341426-00000000

 Számlatulajdonos:

 A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

 Számlavezető:

 OTP Bank Zrt.

 SWIFT (BIC) kód:

 OTP V-HU-HB

 IBAN-szám:

 HU36117120042034142600000000

 

Kérjük, ne felejtse el megadni az előfizetés időtartamát, illetve pontos nevét és címét!