vissza a főoldalra

 

 

 2017.08.08. 

A biznisz

Nem volt az még olyan régen, amikor a mai ellenzék kormányzása idején különféle ombudsmanokat az ellenoldalon állandóan fasiszta veszélyt szimatoló sajtómunkások arra sarkalltak, szólítanák már fel közleményben az akkor ellenzékben lévő fideszes politikusokat, hogy egyértelműen utasítsák el a Jobbik cigányellenes akcióit, zsidóellenes kirohanásait, míg végül egy kisebbségi biztos levelet írt Sólyom László államfőnek: méltóztasson észrevenni, hogy kik és milyen jelszavakkal masíroznak végig az ország falvain. Ugyanekkor ugyanezek a keresztény egyház, meg a kereszténydemokrata párt cinkos vonakodásáról cikkeztek, amiért nem határolódik el óránként a Jobbiktól. Az akkor ellenzékben lévő fideszes képviselőt Balog Zoltánt pedig azzal vádolták: inkább megjátssza a sértődöttet, ahelyett hogy egy rossz szót szólna a pártjával számos településen szövetségbe forrt Jobbikról, amelynek egyik vezetője „a cigányságnak vérfertőzés útján degenerálódó, ősközösségi szintű szubkultúrában élő bűnöző rétegéről” tette közzé nézeteit. Ha azt is idevesszük, hogy ekkortájt még tombolt a gyurcsányizmus, és az elhatárolódásra felszólítottak között a balliberális kormányzati tényezők még véletlenül sem szerepeltek, mondván hiába is ítélné el az MSZP és az SZDSZ minden létező közjogi méltósága, sőt a legfőbb ügyész hiába állapítaná meg, hogy a Jobbik törvénytelenül működteti a gárdáját, és gyűlöletet szít, akkor sem lenne semmi, legfeljebb körberöhögnék őket, mert az a helyzet, hogy minél erőteljesebben és pofátlanabbul lépnek fel a rasszista, újnáci csoportok, s bármit tesznek is közrendileg, mindig a jogállam szorul defenzívába.

Azon, hogy én ebben az életben a liberálbaloldal bolseviki alapon szerveződő újságíróitól bármiféle tisztességes, ne adj isten racionális lépést számon kérjek, már rég túl vagyok.

Na de az, hogy Haraszti Miklós, az SZDSZ alapítója, az EBESZ volt médiabiztosa, nyilatkozatban javasolja, hogy a baloldal és az általuk nemrég újnáciként jegyzett Jobbik együtt – közösen szálljon szembe a Fidesszel a választáson, ha pedig kudarcot vallanának, közösen hirdessenek a Fidesz ellen bojkottot, majd kisvártatva a rasszizmus elleni élharcosok, Medgyessy Pétertől Kőszeg Ferencen át előálljanak a Jobbikkal való összefogás ötletével a Fidesz ellen, s amennyiben nem akarnák az általuk új náciknak nevezettekkel való szövetséget benyelni a szavazók, Heller Ágnes trükkhöz folyamodna, nem nyíltan egyezne meg a Jobbikkal, hanem e helyett csupán egymás jelöltjeinek támogatásáról döntene, plusz Konrád György is úgy vélekedjen, hogy akár az ördög öreganyjával is össze lehet fogni, ha ettől teljesülhet a cél, meglepett.

Kérdeztem is, mi a cél? Hatalomra kerülni újnácikkal, fasisztákkal? Hiszen a párt legjobbika Szegedi Csanád alelnök, filmes celeb, zsidó létére maga is a nemzet testén élősködő közömbös liberálisokról a zsidóbérencekről, az ingyenélő cigányokról, a rafinált zsidó görbeorrú, púpos hátú bankárokról, egyszóval hazaárulókról beszélt bő fél évtizeden keresztül.

Az, hogy ki hogyan ítéli meg, hogy később ugyanő kipával a feje búbján arról szólt: így lehetett sok pénzt csinálni a magyarságbizniszben, jellemző.

Egy a pártból kizárt vezető szerint már nem titok, ki garantálta a karriert, ami a legtöbb embert a jobbikhoz vezényelte.

Mint ahogy az is világos, vajon a sajtó a Szegedi Csanád által mondottakkal miért nem szembesítette soha se Szabó Gábor pártigazgatót, se Vonát. Szerinte annak idején Frei kávézójában kiegyeztek, és azóta is tovább hazudoznak. Nem bántják egymást, sőt Vona védte az úgymond véres szájú tagoktól Szegedit, ami érthető, hiszen Csanád megengedte Vonának, hogy felszólítsa a mandátuma visszaadására. Nem véletlenül volt fontos Szegedi számára, hogy Vona renoméja a párttagok előtt ne csorbuljon. Az pedig, ahogy mondani szokták, már tényleg csak hab a tortán, hogy Vonának a tanácsadók és a Jobbikot támogató oligarcha azt mondta, semmi baj, az üzlet az üzlet. Van neki egy holokausztot túlélő nagymamája? Remek! Auschwitz? Tökéletes! Ennél jobb kombináció nem létezik! Maradjon Csanád nyugodtan, de ha nem, hát nem, van másik! Itt van Jakab Péter miskolci jobbikos – a pártszóvivő, holokausztmártírokkal az ősei között –, zsidó létére, szemrebbenés nélkül tolja a szekeret.

Szegedi Csanád magyarságbizniszről beszél, az oligarcha vegytiszta holokausztbizniszt valósít meg. És senki nem kérdezi meg, de kérem, mi folyik itt? Kik ezek az emberek valójában?

Szegedi egy korábbi interjúban elmondja, ő úgy tudja, a Jobbikban mindenkinek van vaj a füle mögött, csak szeretik a szentet játszani. Ma is van bőven zsidó jobbikos képviselő és másmilyen, akinek cégtemetője van, aki sikkaszt, aki lézerblokkolót szereltetett az autójára, aki piásan vezet, aki füvezik, aki korábban melegedett, pedofil etc. Hogy a többiről szó se essék.

A párton belül pedig már nem is nagyon tagadják, hogy az alulról építkező mozgalomnak beállított pártot kívülről építi Soros is, nagyon tudatosan. Akinek ez nem tetszik, annak sem azzal van baja, hogy egy csoport radikális zsidó fiatal korszakváltást szimatolva, meglátva benne az üzletet, párttá szerveződött. A probléma ott van, hogy nem mondták meg, kik ők, mik a céljaik, kik a támogatóik, hanem Árpád-sávba burkolódzva szédítették a közt.

Vona tetteit elemezve utólag már nem nehéz felismerni, milyen háttérmunka zajlik és milyen komoly átverés és megtévesztés áldozatai azok, akiket a nemzeti érdek jelszavaival megmozgattak.

Egyértelmű: nemzeti alternatívaként tetszelegve lekötni az erőket, az életerős, tenni akaró becsületesen gondolkodókat ellehetetleníteni, lejáratni, kirugdosni, folyamatos csalódások által pesszimizmust gerjeszteni, és apátiába taszítani a jobbra érdemeseket. Aki elszenvedte a Jobbikban folyó eljárásokat, azt az életben nem lehet többé semmilyen ügy szolgálatába állítani. Kirúgott, lejáratott vezetők és szervezők, csalódott, apátiába esett maradók. Ez van Vona számláján. Aki nem képes már megállni a lejtőn.

Lengyel László meg türelmetlen. Azt ígéri, mindent megtesz, hogy az RTL, az ATV, a Klubrádió, a HVG, a Magyar Narancs, a Népszava, a Vasárnapi Hírek, a 168 Óra, az ÉS, a Hócipő, az Átlátszó, a 444, a Hír 24 és a függetlennek megmaradt vidéki lapok, valamint a Hír TV, a Magyar Nemzet, az Index, és a Heti Válassz között, együttműködés jöhessen létre. Amivel csak azt akarom jelezni, hogy az ellenzék által kimondott szavak és ígéretek már eddig se jelentettek semmit, és remélem ezután még ennyit sem fognak.

 

czyla