vissza a főoldalra

 

 

 2017.08.08. 

Félszáz település gazdagodik tanuszodával, tornateremmel

Szabó Tünde sportállamtitkár bejelentése szerint a szeptemberben induló tanévben közel ötven hazai településen készül el új tanuszoda, tornaterem, tanterem, illetve újonnan épített iskola. Augusztus 2-ai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a beruházások teljes mértékben kormányzati forrásból valósulnak meg, a helyi önkormányzatoknak nem kellett önerőt biztosítaniuk."Sőt, a tanuszoda fenntartása sem jelent nekik terhet, mert a kormány magára vállalja az uszodák üzemeltetését is" - fogalmazott.

 Az átadások a következő hónapokban történnek meg, többnyire az új tanév elején, több helyütt pedig 2018 tavaszán.

 Szabó Tünde hangsúlyozta, hogy a kormányzat változatlanul elkötelezett a tornaterem-építési és tanuszoda-fejlesztési beruházások mellett, amelyekre 17,7 milliárd forintot fordít.

 A jövőben, a három éve elfogadott Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program második ütemében várhatóan további 26 tanuszoda és 20 tornaterem fog megépülni - tudatta a sportért felelős államtitkár.

 "A fejlesztések célja, hogy a gyermekek szebb és jobb körülmények között tanulhassanak, valamint hogy megteremtsék a mindennapos testnevelés és az úszásoktatás feltételeit, több lehetőséget biztosítva ezáltal a rendszeres testmozgásra, sportolásra" - fűzte hozzá.

 Az új tanévben komplett vadonatúj iskola öt településen épül meg, tanuszodát Borsodban és Pest megyében négy-négy, Szabolcsban három, Jász-Nagykun-Szolnok megyében és Fejérben kettő-kettő, Békésben, Baranyában, Hevesben, Hajdú-Biharban, Nógrádban, Veszprém megyében és Tolnában egy-egy, vagyis összesen 22 település kap. Új tornateremmel 13, tanteremmel pedig hat település gazdagodik.

 

(MTI)